עבור לתוכן

התלבטות קשה בבחירת מסך 24" FHD מול 32" HD Ready

Featured Replies

פורסם

אבקש את עזרתכם בהתלבטות בין שתי האופציות הבאות:

מסך LCD בגודל 24" של חברת DELL מדגם 2408WFP - שזהו למעשה מסך מחשב רב תכליתי שמשמש גם כטלוויזיה לכל דבר, בעל יכולת הצגה של תכנים ברזולוציה של Full HD כלומר 1080P, עלות המסך 3.5K

או

טלוויזית LCD בגודל 32" HD READY בעל יכולת הצגה תכנים ברזולוציה של 720P בתקציב של 5K (טרם נבחר דגם ספציפי).

*הערה: התקציב אינו מהווה שיקול בבחירה מבחינתי.

הייעוד של הטלוויזיה הוא אינו לשמש כמסך מחשב אלא כאמצעי להצגת סרטים מהמחשב וחיבור לממיר של YES בלבד, במקרה זה אני אמשיך להשתמש במסך המחשב הנוכחי שיש ברשותי כיום.

לעומת זאת, הייעוד של מסך המחשב הוא לשמש כאמצעי להצגת סרטים, חיבור לממיר של YES וכמובן כמסך מחשב לכל דבר.

כפי שניתן לראות, הייעוד של כל אחד מהסכים הוא שונה בתכליתו ולכן גם הדבר מקשה על ההחלטה.

הדבר המרכזי שגורם להתלבטות הוא הבחירה בין איכות לגודל.

האם כדאי לקחת מסך קטן יותר שמאפשר לראות ב1080P או שעדיף מסך גדול יותר שמאפשר לראות ב720P בלבד?

אשמח לדעת האם ההבדלים בין שתי הרזולוציות הם כל כך ניכרים?

אשמח לקבל עצות והסברים בהתאם.

תודה רבה.

פורסם

אם אתה מתכוון לשחק הרבה וכל זה אז עדיף FHD לפי דעתי.

פורסם

תראה זה הרבה עניין של טעם

אני אישית הייתי מעדיף ללכת על 32 למרות שהוא לא יהיה FHD

יצא לי לא מזמן לצפות במסכים בחנות

והיום במחיר זול יחסית אפשר להשיג מסכים גדולים טובים

אומנם לא FHD אבל גם ככה רוב התוכן היום הוא לא FHD

אפילו רוב משחקי ה360\PS3 הם ב720P ולא 1080P

שלא לדבר על טלוויזיה

גם הרבה סרטי בלו רי לא צולמו במקור ל1080P

רק עברו שיפוצים וזהו

בקיצור HD READY איכותית וגדולה יכולה להספיק לך לשנים הקרובות

את הדל 24 תקנה רק אם אתה משחק הרבה במשחקי PC ואוהב לשבת יחסית קרוב

פורסם

לגבי סרטים קח בחשבון שלגבי 24 אינץ' אני מסופק אם תרגיש הבדל בין 720P ל 1080P, למעשה מקובל להגיד שאפילו בגודל של 32 אינץ' זה לא ממש ניכר, אלא רק במסכים יותר גדולים. ככה שלדעתי אין מה להסתפק בין השניים.

שלא לדבר שטלויזיה "אמיתית" מן הסתם תתן איכות יותר טובה בסרטים מאשר מסך מחשב (בהנחה שמדובר כמובן בטלויזיה איכותית).

כמובן שלמשחקים מסך 24 יתן לך רזולוציה יותר גבוהה, אבל השאלה מה עדיף, שלא לדבר על זה שבטלויזיה גדולה אתה ממילא יכול לשבת מרחוק, וגם בגלל הרזולוציה הנמוכה יותר יש פחות עומס על הכרטיס מסך מה שמאפשר הפעלת פילטרים שדי משפרים את התמונה.

פורסם

כמו שאמרו זה בעיקר עניין של טעם אישי וההעדפות האישיות שלך.

אם לא אכפת לך משני מסכים בחדר וחשוב לך סרטים וגם אתה רוצה לחבר ליס, לדעתי טלווזיה בנפרד תתן תמורה טובה הרבה יותר והיא ממש לא חייבת לעלות 5000 (אם מדובר על 32) רק חשוב לשים לב שלא צופים בה ממרחק של מטר. אם אתה צופה בסרטים וטלווזיה ממרחק של 2-3 מטר - אז ללא ספק טלווזיה 32 בחדר זה עולם אחר מבחינת חוויה קולנועית ואיכות שידורי יס (מסך המחשב הוא "טיפש" כשמדובר בשידורי טלווזיה דרך כניסה לממיר).

לגבי FHD מול 720P, זה זניח עד לא רלוונטי כל עוד מוצגים תנאי הצפייה שהזכרתי. וגם אם צופים ממטר - ההיצע היום של תכני 1080 לא מצדיק את ההשקעה (בהנחה שהיתה טלווזית 32 FHD בארץ).

פורסם
  • מחבר

אוקי אז הגעתי להחלטה שאני מוותר על ה- 24" והולך על טלוויזיה 32" מכיוון שאני מאמין שאני אפיק ממנה הנאה גדולה הרבה יותר.

אפשר לקבל המלצות על דגמים איכותיים בתקציב של עד 5,000 ש"ח?

השימושים שלי הם:

50% תכני ווידאו מהמחשב

ו-50% שידורי YES

אשמח גם לקבל אינפורמציה לגבי חנויות באיזור מרכז הארץ שמחזיקות בתצוגה את הדגמים המומלצים.

פורסם

אני לא יכול כ"כ לעזור לך לגבי דגמים ספציפיים, אבל מה שחשוב מאוד שתדע זה שמכיוון שאתה מתכוון לחבר את הטלויזיה למחשב רצוי מאוד שיהיה לה תמיכה ב NR (רזולוציה טבעית). הבנתי שיש דגמים כאלה להיטאצ'י, LG וסמסונג, אבל חשוב שתברר את זה לפני שאתה רוכש דגם כלשהו.

(בפורומים של HOMETHEATRE ו DTOWN מן הסתם תוכל לקבל עזרה לגבי זה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים