עבור לתוכן

זקוקה לעזרה בבחירת ציוד אודיו מתאים לסלון בייתי

Featured Replies

פורסם

אני עוברת לדירה חדשה עם סלון גדול יחסית. ברשותי טלוויזית LCD של סמסונג מדגם LE32S62B ויש גם ממיר של YES.

אני רוצה לארגן סידור נחמד לאודיו, ואני לא מבינה בזה מספיק.

קודם כל הייתי רוצה לדעת מה עדיף - לקנות מערכת עם רסיבר משולב DVD שמגיעה עם רמקולים או לקנות מערכת סטריאו טובה עם רמקולים?

מעבר לזה, רציתי לדעת על איזה סדר גודל מחירים מדובר פה. אני מבינה שאפשר למצוא גם מערכות ב-20,000 שקל בכיף. אני לא צריכה את המערכת הכי טובה בשוק, ואפילו לא קרוב. אני פשוט לא רוצה לקנות זבל שיתחיל לזמזם בווליומים גבוהים, או שעשוי מפלסטיק זול או רמקולים שיגמרו את הקריירה אחרי שנה. הבעיה היא שאני גם לא יודעת מהם השמות המקבילים לאיכות בתחום הזה, וממי להתרחק. אשמח לכל טיפ שתוכלו לתת בנושא.

תודה רבה מראש.

פורסם

מה השימושים של המערכת?

פורסם
  • מחבר

מוזיקה וסרטים/TV

פורסם

האם חשוב לך שיישמע כמה שיותר טוב, או שאין בעיה לוותר על איכות הצליל במידה מסוימת לצורך אסטטיות? כמו כן, האם את רוצה סראונד או שסטריאו מספיק? (לא נכון שלסרטים חובה סראונד. מסטריאו טוב אפשר להנות לא פחות, ואפילו הרבה יותר מאשר מסראונד בינוני). ולמרות שאת לא יודעת כמה בדיוק להוציא, יש הערכת תקציב? זה יעזור לנו מאוד לנסות למצוא מסגרת של ציוד.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

היי אנטולי,

אין לי בעיה לוותר על מעט איכות בצליל לצורך אסתטיות, כי זה חשוב מכיוון שהמערכת תהיה בסלון, אבל כל עוד זה לא בא על חשבון ההנאה המוזיקלית. ז"א, צא מנקודת הנחה שמנגנים בה מוזיקה בווליום גבוה (סרטים בווליום רגיל למדי, אנחנו לא מחפשים חוויה קולנועית בבית) כך שחשוב שלא יהיו זימזומים וכד'.

לגבי סטריאו מול סראונד - ממש אין לי העדפה, אז מבחינתי לך על מה שנראה לך מתאים.

לגבי התקציב, זו ממש ירייה באפלה בשבילי, אז בוא נגיד כרגע לשם הדיון סביבות 1500-2000 שקל...

נ.ב

יש לנו רמקולים בני 30+ שנים שקיבלנו בירושה, שעשויים מעץ ושוקלים טון, אבל יש להם צליל נפלא. אז הייתי שמחה אם למערכות שתציע לנו תהיה אפשרות לחבר אותם. הקצה שלהם הוא חוטי נחושת, אין להם חיבור מיוחד (סליחה על ההסברים העילגים).

פורסם

תוכלי לעלות תמונה שלהם?

כי בתכלס אם הרמקולים טובים אפשר לחבר אותם לרסיבר טוב במחיר הזה...

פורסם
  • מחבר

הנה תמונה (גרועה, אני לא יכולה לצלם בכל הבאלגן של מעבר הדירה), למרות שלא ברור לי ממש איך זה עוזר - הם לא הרמקולים הכי יצוגיים בעולם וגם בכל זאת הזקנה קצת ניכרת עליהם (קיבלתי אותם מדוד שלי, שקנה אותם אי שם בשנות השבעים).

t_IMG0769m_2afd4e9.jpg

פורסם

ראשית, במידה והרמקולים נשמעים לך טוב, אין סיבה למה לא להשתמש בהם במקום לקנות חדש.

בנוגע להגברה, אם יש אפשרות לוותר על סראונד (שכמו שאמרתי, לא תמיד תורם הרבה), אז אפשר להסתפק בפחות. אפשרות אחת היא לרכוש רסיבר קולנוע ביתי נחמד שיודע מן הסתם לעבוד גם בסטריאו. אפשרות אחרת היא לרכוש מגבר סטריאו. בשני המקרים אני ממליץ לבדוק משומשים. בעיקר בתחום הסטריאו בו מגבר מהשנים של 70-80 יעלו גרושים ויישמעו בחלק ניכר מהמיקרים פשוט מעולה. גם אני עם המערכת המאוד לא עממית שלי משתמש בתור המגבר הראשי במגבר בן 30 שנים בדיוק פשוט כי הוא נשמע מעולה למרות המחיר האפסי שלו.

בנוגע למקור, אני מניח שמדובר על מחשב כלשהו, כך שלא תהייה בעיה של לדחוס את המקור לסטריאו, כן?

בנוגע לרמקול, אני לא מצליח לזהות מהתמונה, תוכלי לומר לנו מהו הדגם?

אגב, במידה וחשוב לך האסטטיות, אומגה אודיו בחולון יוכלו להחליף לך את הבד של הגרילים לצבע שיתאים יותר לצבע הקיר (יש להם לבן ומשהו כמו אום-וויט, ואני דיי בטוח שיש עוד. במידה וזה חשוב לך אפשר לבדוק את זה איתם).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

היי אנטולי, קודם כל תודה על ההתייחסות המושקעת.

לשאלותיך - בנוגע לרמקולים, אם זה מוזיל את הסיפור אז אולי זו באמת אופציה טובה (מלבד העובדה שהם לא הכי יפים בעולם), אני פשוט חשבתי שממילא כל דבר שנקנה יגיע עם רמקולים.

בנוגע להגברה - אני מפחדת לקנות משומשים מכיוון שהידע שלי שואף לאפס, אני לא אדע לקנות בחוכמה מוצר במצב טוב, ואין לי כסף מעבר להשקעה הספציפית הזו בשלב זה להתחיל להשקיע גם בתיקונים.

בנוגע למקור - אני משערת שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב. יש טלוויזיה, ממיר של YES וזהו. אז הממיר זה המקור לחלק מהדברים, מעבר לזה אני זקוקה למכשיר שיכול לנגן סרטי DVD ומוזיקה (בנפרד, או רסיבר משולב).

בנוגע לרמקול עצמו - יש עליו פלטה קטנה שכתוב עליה FINE-GOLD HI FI SPEAKERS. מעבר לזה, אין עליו שום סימון משום צד.

שוב תודה על עזרתך

פורסם

אוקיי, אז ככה:

מבחינת הרמקולים, אני לא מכיר את הדגם הזה ואין לי מושג מה הוא שווה. לכן את צריכה להחליט האם הוא נשמע לך טוב, ובמידה וכן אז לשקול להשאיר אותו (אלא אם כן המראה שלו מפריע לך). במידה והוא לא נראה לך מתאים לסלון, תצטרכי לרכוש זוג חדש, ואז במידה ואת רוצה חדש זה אומר לרכוש רמקולים דיי גרועים שכן ב-2000 שקלים לא ניתן להביא שום מערכת סטריאו חדשה איכותית (לפחות לא כזו שתתאים למוזיקה בעוצמות גבוהות).

מבחינת מקור, אני מניח שאת תרכשי מכשיר DVD כלשהו. מידת ההשקעה תהייה כמובן תלויה בך בלבד. אני רכשתי לאורך שלושת השנים האחרונות שני מכשירים. האחד של טושיבה, השני של פיוניר. שניהם עלו בן 600-800 שקלים, ולמרות שלדעתי הטושיבה לא משהו בכלל, מהפיוניר אני מרוצה. עם זאת, בימינו אפשר לרכוש מכשיר עם כל הפונקציות האפשריות (שגם במכשיר שלי אין) מחברה לא מוכרת בגרושים ממש. בן דוד שלי רכש מכשיר של סאנסוי (מדבקה כמובן) ב-230 שקלים, עם חיבור USB, קורא כרטיסים, חיבור HDMI, ומה לא. ולמען האמת, הוא פועל בסדר גמור.

לכן, למרות שבדר"כ אני נגד מכשירים שכאלה, במידה ואת רוצה לחסוך, זו אפשרות. אחרת אני ממליץ ללכת על מכשיר של חברה נורמאלית, כמו פיוניר שיעלה כמה מאות יותר אבל יהיה אמין יותר, ויישמע טוב יותר גם כן.

מבחינת הגברה, ברגע שאת אומרת שאת לא רוצה משומש (שזה דיי חבל, אבל אני יכול להבין מדוע) את צריכה לבחור מכשיר סטריאו/קולנוע ביתי חדש. בתקציב הזה אני לא מכיר הרבה מכשירים במחירים כאלה, לכן זו קצת בעיה מבחינתי להמליץ.

אגב, כל המערכות המשולבות למיניהן שאת רוצה ב-1500-2000 שקלים אני ממליץ להתרחק מהן כמו אש. הן לא אמינות, והן נשמעות פשוט זוועה. ואני מתכוון ממש זוועה. עדיף לקנות מערכת מיני נורמאלית מאשר את המערכת המשולבות האלה.

אגב, במידה וזה יעזור מהבחינה האסטטית, אני מציע לשקול להחליף את הבדים על הרמקולים. זה לא עולה הרבה מדיי, וזה יעשה אותו הרבה פחות בולט. במיוחד אם תהייה לו איזו נישה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז להמלצתך נשאיר את הרמקולים ואני אנסה לאתר מקום בת"א-ר"ג-גבעתיים (יש המלצות? אין לי רכב, אז חולון רחוק לי) שישפצר לי אותם מבחינת מראה. אתה מכיר במקרה דרך לטפח את העץ של הרמקול מבלי לפגוע בו?

מה דעתך על המכשירים שהם מגבר משולב DVD? כל החברה מהקטגוריה הזו:

http://www.zap.co.il/models2.asp?Sog=e-hometheater&DB2428=2434

אגב, איך בכלל אפשר לדעת אם למכשיר כלשהו שאני קונה יש אפשרות לחבר אליו רמקולים כמו שלי? אני אפילו לא יודעת אם יש שם לחיבור-לא חיבור הזה...

ודבר נוסף - תוכל לרשום לי בקצרה אילו חברות נחשבות בתחום ומאילו להתרחק? (אני מבינה ממך בינתיים שפיוניר זה טוב ליהודים)

פורסם

כל המכשירים המשולבים האלה בדר"כ נשמעים מאוד רע. זו לפחות דעתי. את יכולה תמיד לקפוץ לחנות ולשמוע, אולי לך זה יספיק.

את העץ של הרמקולים אפשר לשפצר עם שמן אקליפטוס שעושה לו רק טוב. אגב, אם את מדברת על החלפת הבד, אין טעם לגרור את כל הרמקול. הבד הזה (גריל) מתפרק.

בכל הנוגע לחיבור של הרמקולים, אפשר צילום שלו? סביר להניח שזה חוטים חשופים סטנדרטיים לחלוטין כמו בכל רמקולים אחרים ואז לא תהייה לך שום בעיה.

בכל הנוגע לחברות, יש המון. אני אישית חובב פיוניר (גם מניסיון אישי שלי), אבל יש גם דברים אחרים וטובים, אני רק לא יודע מה מהם נכנס בתקציב, לכן אני מעדיף לא לזרוק סתם.

Anatoli.

פורסם

בשביל רסיבר משולב DVD ב-1500-2000, תקבלי תמורה טובה.

אם תנסי להוסיף גם רמקולים בתקציב הנ"ל,

האיכות תפגע מאד.

ברמה של יחס\עלות לא משתלמת.

אגב לדעתי, אם תקני שני מכשירים ניפרדים,

תקבלי תמורה טובה יותר. בניצול מלא של התקציב,

למשל DVD ב-500 ש"ח,

ועוד רסיבר ב-1500 ש"ח, שיתנו תמורה יותר עולמת לדעתי.

פורסם
  • מחבר

אנטולי

אכן, מהרמקולים יוצאים חוטים שנראים לי אישית כמו חוטי נחושת והם חשופים בקצה. האם זה חיבור סטנדרטי שיש בכל מגבר?

בוא נאמר שרק למגבר אני מקציבה עד 2000 שקל - על אילו חברות אתה ממליץ מלבד פיוניר?

HENZ

תוכל להמליץ על רסיבר משולב שלנסיונך ייתן תמורה טובה? (ללא רמקולים, אך שיהיה לו חיבור לרמקולים שלי)

פורסם

אכן חוטים חשופים הם חיבור סטנדרטי לחלוטין. יש המון קונקטורים בקצוות (בננות, ספיידים, וכו') אבל בסופו של דבר הם רק לצורך הנוחות והחוטים החשופים הם החיבור הכי סטנדרטי.

בנוגע לרסיבר עד 2000 שקלים. דווקא ברסיברים אני פחות ממליץ על פיוניר, אני אוהב את הדברים שלהם בעיקר במכשירי DVD. בתחום הרסיברים, יש כמה וכמה אפשרויות שכדאי לבדוק. אני אישית משתמש במכשיר של DENON שאני מרוצה ממנו. אומנם לרוב המכשירים שלהם ברמת הכניסה יש הגברה לא הכי מוצלחת (מדויק יחסית, ופירוט לא רע בכלל, אבל בתחום הבאס הם נחנקים דיי מהר במידה והרמקול לא קל לדחיפה). כדאי לבדוק מעבר לזה גם מכשירים של מרנטז ושל ימאה, אשר למרות השם הלא הכי טוב שיצא להם לפני שנים בודדות (בגלל שהם היו מגבירים את עוצמת הבאס על דעת עצמם), לדעתי שווים מאוד בדיקה.

על פניו, כיוון שמדובר על מערכת סטריאו, אפשר יהיה להסתפק במגבר סטריאו אשר כנראה שיישמע קצת יותר טוב. עם זאת, אני לא ממליץ לבחור באפשרות הזו, שכן מדובר על מערכת סלונית, אשר ייתכן ובעתיד תרצי לשדרג\להרחיב\להשלים למערכת קולנוע ביתי, לכן הגמישות של רסיבר קולנוע ביתי בהיבט הזה, כמו גם אפשרות ניתוב הוידיאו שלו תוכיח עצמה כמשתלמת.

אגב, אני מבין את הפחד של לרכוש משומש, אבל ממליץ בחום לבדוק זאת. מכשירים שעלו לפני שנים בודדות 3000 ואף 4000 שקלים ניתן למצוא בימינו בכמחצית מן התקציב שלך, וסביר להניח שהם יהיו אמינים יותר ואיכותיים יותר מאשר כל מכשיר שתרכשי כיום ב-2000 שקלים. מה לעשות, ככל שמשקיעים יותר המכשיר אמין יותר, ושנתיים-שלוש לא ישפיעו הרבה על מכשיר ברמה גבוהה יותר.

ממכשירים משולבים למיניהם אני מציע לך להתרחק כמו מאש. לא סתם החברות הרציניות יותר לא מציגות מכשירים כאלה. רסיבר שיעשה עבודה של רסיבר, וDVD שיעשה את העבודה שלו. לשלב אותם אחד בשני לא יחסוך הרבה כסף (גם אם כבר תצליחי למצוא משהו של חברה אמיתית ולא חברת מדבקה), ויפגע משמעותית באיכות ובגמישות החיבורים.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים