עבור לתוכן

חוות דעת בנושא קירור וסירקולציה במארז

Featured Replies

פורסם

אז ככה, קודם כל מקרא לתמונה:

1. חורים לכניסת אויר למארז, המקום המומלץ לשים מאוורר קדמי.

2. המקום שהמאוורר הקדמי נמצא בו, כי ראיתי ששמים אותו יותר לכיוון פנים המארז הוא זורק יותר אויר כי יש לו יותר אויר לשאוב מאשר שהוא צמוד לדופן הקדמית.

3. אזור שראיתי שהוא מאוד חם. תחתית גוף הקירור של המעבד, CHIPSET, הצד השני של המעבד הגרפי, קרוב לזכרונות.

4. קצת מעל ההארדיסק מול האזור החם.

5. מאוורר אחורי, AC 92.

בגלל כל הרכיבים האלו שקרובים אחד לשני, כנראה נוצר האזור החם, בנוסף בגלל שאין כלכך רווח בין ההארדיסק לכרטיס מסך (HD3850) נראה לי שאין סירקולציה טובה של האויר והאויר הקר לא מוזרם לכל המארז.

ההתלבטות שלי היא כזאת:

להוריד את ההארדיסק למטה יותר ולשים את המאוורר בסימון (4) כדי שיזרוק אוויר קר מבחוץ על הכרטיס מסך, המאוורר של המעבד, הזכרונות, ה-CHIPSET וההארדיסק ביחד.

מה דעתכם, זה יכול לעזור ? ???

[attachment deleted by admin]

פורסם

אק קודם כול תסדר את החוטים במערז שלך חוטים מפוזרים הורסים מאוד את קירור המארז.

נכון באיזור 4 המאורר לוקח יותר אוור אבל את האוויר החם של המארז!!!

האיזור 1 המאורר לוקח אוויר קר מוץ מארז לך תורם יותר לקירור המארז.

לגבי שיפור קירור אני הייתי מסדר את החוטים, מתקין מאורר באיזור 1 ומוריד את הארדיסק לשורה לפני אחרונה.

לגבי איזור 3 כן האיזור זה יותר חם מאחרים אבל מיזוג טוב של במערך ברוב המקרים מקרר את ה CHIPSET את הזיכרונות וכו...

התקנת מאורר באיזור 4 במקום איזור 1 לדעתי לא ממלצת ואבל לשיפור הכן אפשר להרכיב מאורר באיזור 1 ו 4

בהצלחה.

פורסם

1. סדר את הכבלים.

2. תוריד את ההארדיסק למקום האחד לפני התחתון.

3. שים מאוורר במספר 1.

4. אם יש אפשרות, שים מאוורר נוסף במספר 4.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות :xyxthumbs:

אני כבר מתחיל לעבוד ;D

עדכונים בהמשך 8)

פורסם

האם יש לך חורים למאוורר בגג המארז [נראה ככה בתמונה] ?

עריכה:

אם כן, מומלץ לשים שם מאוורר שיוציא את האוויר החם מהמארז.

פורסם
  • מחבר

1. סדר את הכבלים.

2. תוריד את ההארדיסק למקום האחד לפני התחתון.

3. שים מאוורר במספר 1.

4. אם יש אפשרות, שים מאוורר נוסף במספר 4.

אז הנה תמונות של ה"אחרי". אחרי שגם החלפתי את הספק הג'נרי ב FSP 450-PNR.

הכבלים הארוכים של ה-FSP אפשרו להעביר את הכבלים בין הספק לגוף קרור ומאחוריו שלא כמו קודם מלפני הגוף קרור שחסמו לו ולזכרונות את האויר.

הורדתי את ההארד דיסק למטה ושמתי את המאוורר מקדימה (1).

העניין הוא שיש את הפח שחוסם את האויר למאוורר ב-(1) שאני שוקל להוריד על מנת שיזרום יותר אויר.

בנוסף כדי שיגיע יותר אויר ל-(3) אולי לשים מאוורר נוסף ב-(2) או בכלל לשים במקום (1+2) מאוורר של 120 שגם יהיה שקט יותר .

8)

פורסם
  • מחבר

תגובות, מישהו ?

הייתי שמח לאיזה חוות דעת של אנשים מנוסים פה ?

תודה ::)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מישהו ???

פורסם

מאוורר 120 יהיה יותר אפקטיבי.

קח בחשבון שתצטרך "ליצור" פתח למאוורר 120 :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אז הנה התקדמות ביניים, הסרתי את הפח שהפריע לזרימת האויר ושמתי בינתיים מאוורר שהיה לי - EzCool 8025.

המאוורר הזה הוא מאוד שקט (פשוט לא שומעים אותו) מצד שני הוא גם לא חזק במיוחד.

באתר של EzCool רשום שהוא 31 CFM, מצד שני יש לי, AC Fan 9, שהוא 23DB ו-35 CFM, הוא קצת יותר רועש אבל מזרים הרבה יותר אויר.

עכשיו אני רוצה לקנות מאוורר 120 וראיתי של-EzCool יש אחד של 18db ו-55 CFM, השאלה היא האם אפשר לסמוך עליהם שזה יהיה מאוורר מספיק חזק כי שקט הוא כנראה יהיה, או לקחת מאוורר 120 של ThermalTake של 16db עם 62 CFM, או 21db עם 54.5 CFM ?

או אפילו המלצה למאוורר 120 שקט וחזק עד 70 שקל.

פורסם

יש לך את הזלמן F3 מאוורר 120 טוב.

http://tms.co.il/product/2625

אני אומר אם אתה יכול תחליף את הקידמי ב120 ושים עוד 120 מול הכלוב של הפלופי באמצע המארז שיזרוק אוויר לכייון של הצ'יפסט, מעל הכ"מ והמעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים