עבור לתוכן

מאז שחם בחוץ המעבד עובר את קו ה 55 מעלות ומכבה את עצמו לפעמים, זקוק לעזרה מיידית

Featured Replies

פורסם

במחשב שלי (אפשר להציץ במפרט) מותקן פנטיום4 1.8 עם הקירור הגנרי שהגיע איתו, המארז הוא מארז מידי זול, בנוסף מאוורר שמכניס אויר בקדמת המארז ומאוורר שמוציא אויר בגב המארז - מאווררים פשוטים שעולים 20-25 ש"ח.

בלי שום סוג של OC, בלי שום קירור פעיל אחר.

הכבלים במארז מקופלים יפה בצד, ושום דבר לא מפריע למאווררים.

בשבוע שבועיים האחרונים יצא לי לחזור הביתה ולמצוא את המחשב כבוי למרות שהוא הושאר עובד.

רק ביום שבת יצא לי לראות שהמעבד עובר את קו ה60 מעלות, מתחיל לעשות קולות של "חם לי" דרך הspeaker וכבה בסופו של דבר.

בדקתי וגיליתי שהמאוורר הקידמי שמכניס אויר הפסיק לעבוד, החלפתי אותו, ועדיין בישומים כבדים המעבד מגיע לטמפרטורות קרובות מאד לרף ה60 מעלות (הרף שאני קבעתי בביוס שיתחיל לצפצף).

המחשב אצלי כבר יותר משנה וזה מעולם לא קרה.

ולשאלות -

יש פיתרון מהיר שלא כולל הוצאת כספים (יש לי עוד כמה מאווררים ממאוורר קטן של מעבד slot1 עד למאוורר מארז 80 אבל אין מקום נורמלי לחבר אותם) להוריד איזה 5-6 מעלות?

אם אני מתכוון לקנות קירור חדש למעבד, מה זול וטוב (מתחת ל100 ש"ח עדיף)?

ולבסוף - זה קצת מטומטם, אבל אני לא מצליח לנתק את הקירור הנוכחי מהמעבד כדי לנקות את המאוורר והצלעות (למרות שהתקנתי ופירקתי לא מעט כאלה...), מישהו זוכר איך מנתקים אותו? זה הקירור הזול שמגיע עם המעבדים של אינטל - צלעות ומאוורר שמוחזקים ע"י שתי קשתות פלסטיק ומהדקים אותו ע"י משיכת ידיות שנמצאות על הקשתות לכיוונים מנוגדים.

כרגע דרך אגב - הטמפרטורה היא 46 מעות, ופתוחים רק חלון של אקספלורר ו-winamp מנגן מCD

פורסם

אם אתה רוצה לנתק את הצלעות קרור אז אתה צריך לידאוג לדבק טרמי כאשר תרצה להחזיר אותו בחזרה ללוח

אני לא יודע מה הבעיה עם הפרוק אולי יותר בכוח (אתה אמרת שפירקת כמה כאלה)

בקשר לקנית צלעות קרור חדשות יש בחנויות מלא סוגים רק תסתכל במיפרט של המאוורר ותראה אם שווה לך לקחת אותו

פורסם
  • מחבר

אני מבין הרבה בלהיות טכנאי, לא מבין כלום בפתרונות קירור, אם אתה יכול לפרט קצת יותר לגבי "מאוור שווה" אני אשמח.

ניסיתי לפרק בכוח אבל הכל שם פלסטיקים, אני מפחד לשבור משהו ולא נראה לי שזה הפיתרון, אני חושב שצריך ללחוץ על משהו לאיזשהו כיוון, אני פשוט לא מצליח לזכור איך...

פורסם

אחי מניסיון אני אומר לך אל תדאג אם קצת כח הפלסטיקים יזוזו (אלה שכל אחד הולך לכיוון אחר!) ואז תוכל להוציא אותו בלי בעיות......... (ואני אומר מניסיון ;))

ובקשר לבעיה השנייה אין לי מושג מה זה כמו שאתה יודע יש לי אותו בעיה כמו שלך...........

פורסם
  • מחבר

יזוזו לאיזה כיוון? אני אמור לדחוף אותם פנימה? למשוך אותם החוצה? לפרק משהו? זה מטריף אותי! >:(

אתמול חצי שעה ישבנו על זה שלושה אנשי מחשבים עם ניסיון של שנים בפירוק/תיקון/הרכבה ולא הצלחנו להבין איך זה יוצא משם.

ממש אבסורד...

פורסם

גם אני דיי מבין בפירוק והרכבה (אני גם עבדתי\עובד בחנות מחשבים!) ואתה אמור למשוך אלייך את הקליפסים (גם אם זה בטיפה כח!) ואז הם ישתחררו ותוכל להוציא את ההיט סינק!

אבל אם אתה אומר ששלוש אנשי מחשבים ניסו ולא הצליחו אז אין לי מושג.........

בכל מקרה תגיד לי מה נסגר עם זה ואם הצלחת? (ובכל מקרה תנסה עם טיםה כח כי אחרת זה לא יצא!)

פורסם
  • מחבר

תגיד לי אם אנחנו מדברים על אותו הדבר -

יש מעל ההיטסינק והמאוורר שתי קשתות פלסטיק, אחת בכל צד, ועל כל אחת זרוע פלסטיק אפורה (או לבנה, לא זוכר) וכשההיטסינק נעול למעבד כל אחת מהזרועות פונה לכיוון אחר על הקשת שלה, בשביל לנתק, אתה מעלה את הזרועות ואז ההיטסינק חופשי אבל תקוע מתחת לקשתות והן מחוברות למסגרת פלסטיק שמחוברת ללוח. הן קצת חופשיות על הציר שמחבר אותן אבל לא זזות לשום מקום.

חשבתי שצריך ללחוץ עליהן, או להפריד אותן מהמסגרת או ללחוץ אותן לכיוון מרכז המאוור או לפשק אותן החוצה, אבל כלום לא זז!

נראה לי שבכלל צריך להוציא את כל המסגרת פלסטיק הזאת אבל אני לא מצליח להבין איך השטות הזו מחוברת ללוח. :o

פורסם

אחי אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר אם אתה רוצה הסבר יותר מפורט בוא לאי סי קיו שלי........... (כי כאן זה יקח זמן אתה מגיב ואז אני ואז אתה.............)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים