עבור לתוכן

זקוק לקירור למעבד Intel Celeron 2.4GHZ-Socket 478,להחלפת הסטוק שעובד- רוצה שקט!!

Featured Replies

פורסם

הקירור סטוק שלי נכון לעכשיו עובד מצויין מאז שקניתי את המחשב (למעלה מ4 שנים) אך זו לא הבעיה, הבעיה היא שהוא 40cm או 60cm (הסטוק) ונראה לי שבגלל זה שומעים את המאוורר שלו מסתובב...

מדובר על: Intel Celeron 2.4GHZ - Socket 478

כמו שאתם מבינים מדובר על מעבד קריר (במאמץ הוא 40 מעלות צלזיוס פעם אחרונה שבדקתי), חלש, שלא דורש מאומה, יחד עם סוקט ישן.

ולכן אני צריך מאוורר כמה שיותר זול שיספק כמה שיותר שקט. יש הצעות? (לפי מה שאני יודע צריך מאוורר כמה שיותר גדול - שטח להבים גדול יותר)

זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_1585_2098&products_id=15721 ?

או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_486&products_id=4298 ?

כמובן שאני מעדיף כמה שיותר זול כמו שציינתי שיהיה כמה שיותר שקט?

המטרה היא לא לשמוע את המחשב, חשבתי לקנות את האנטק סולו (P150) או את הNSK4480 או את הNZXT HUSH.

אבל בפורום ספקים אמרו לי שעדיף לי להחליף מאוורר ולא מארז. לכן אני שואל כאן.. אז האם באמת עליי לרכוש מאוורר חדש (למרות שהסטוק עובד) ולא מארז? ואם כן מה אתה מציעים?

פורסם

אם המאוורר מרעיש, אז ברור שעדיף לך להחליף אותו.

אני לא חושב שיש לך טעם להשקיע בזלמן, אז הAC נראה נחמד ביותר

פורסם
  • מחבר

הוא לא מרעיש, לא כמו שזה נשמע.

הוא רגיל. אבל בגלל שהוא קטן מימדים (נראה לי 40cm) אז שומעים "זזזזזזז" ממש ממש חלש..שבלילה שומעים כמובן..

פורסם

סתכל. הוא זה שעושה את הZZZZ, אתה לא רוצה לשמוע ZZZZ. אתה מחליף אותו באחד שנחשב לאחד שעושה פחות ZZZZ.

פורסם
  • מחבר

אז שוב, השאלה היא אם יש מאוורר כזה שלא יעשה "זזזזזזזז" 92MM.

ואיזה מאוורר זה, שאני לא אקח לדוגמא את הארקטיק והוא עדיין יהיה רועש, ואז יתברר לי שעדיף לי את הזלמן.

או ההפך, שיתברר לי אחרי שקניתי את הזלמן שהארקטיק היה מספיק עבורי.

קאפיש ידידי?

לכן אני שואל איזה עדיף מבינהם - שלא שומעים אותו, וכמה שיותר שקט (אגב, לא חייב מהם, בפנדה יש המון מאווררים לסוקט 478).

אפשר מפנדה/KSP/אייבורי - כל זאת מטעמי מיגורים, ושלושתם נמצאים בב"ש.

אשמח אם תעיין ותמליץ. :xyxthumbs:

פורסם

בעקרון המבנה של הAC אמור למנוע רעידות כאלו ואתה תהיה מרוצה במיוחד שהמאוורר מסתובב במהירויות נמוכות לפי הצורך.

תדבר עם החנויות הנ"ל אני חושב שיש מצב לדיל כזה:

אתה קונה את הAC, אם תוך שבוע נגיד אתה לא מרוצה הם מסכימים לקחת אותו חזרה ואתה בהפרש התשלום לוקח את הזלמן

פורסם

נסה גם BIG TYPOHOON

פורסם
  • מחבר

245 ש"ח? ביזבוז ואובר-קיל רציני לסלרון 2.4 הקליל והחלש שלי.

אני אלך על הזלמן או על הארקטיק.

אם אין למישהו מה להוסיף/לחדש/לעדכן, אני אלך על הארקטיק, לפי ההמלצה של "שוקו".

אגב, לא נראה לי שחנות תעשה שוק מעצמה ותרשה לי לעשות דבר כזה עימה, אבל נשאל בכל מקרה.

תודה לכם.

פורסם
  • מחבר

לא שמתי לב שאת הנושא שלי אני צריך לפתוח פה ופתחתי במקום אחר בטעות, טוב כנראה שם הוא ירד לאט לאט לסוף הדף.

אז לנושא:

הקירור סטוק שלי נכון לעכשיו עובד מצויין מאז שקניתי את המחשב (למעלה מ4 שנים - ואפילו לא שימנתי את הציר ולא כלום) אך זו לא הבעיה, הבעיה היא שהוא 40cm או 60cm (הסטוק) ונראה לי שבגלל זה שומעים את המאוורר שלו מסתובב...

מדובר על: Intel Celeron 2.4GHZ - Socket 478

כמו שאתם מבינים מדובר על מעבד קריר (במאמץ הוא 40 מעלות צלזיוס פעם אחרונה שבדקתי), חלש, שלא דורש מאומה, יחד עם סוקט ישן.

ולכן אני צריך מאוורר כמה שיותר זול שיספק כמה שיותר שקט. יש הצעות? (לפי מה שאני יודע צריך מאוורר כמה שיותר גדול - שטח להבים גדול יותר)

זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_1585_2098&products_id=15721 ?

או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_486&products_id=4298 ?

כמובן שאני מעדיף כמה שיותר זול כמו שציינתי שיהיה כמה שיותר שקט?

המטרה היא לא לשמוע את המחשב, חשבתי לקנות את האנטק סולו (P150) או את הNSK4480 או את הNZXT HUSH.

אבל בפורום ספקים אמרו לי שעדיף לי להחליף מאוורר ולא מארז. לכן אני שואל כאן.. אז האם באמת עליי לרכוש מאוורר חדש (למרות שהסטוק עובד) ולא מארז? ואם כן מה אתה מציעים?

המאוורר לא באמת מרעיש בגלל אבק/חיכוך, לא כמו שזה נשמע שאומרים "מרעיש".

הוא רגיל. אבל בגלל שהוא קטן מימדים (נראה לי 40cm) אז שומעים "זזזזזזז" ממש ממש חלש..שבלילה שומעים כמובן..

אפשר מפנדה/KSP/אייבורי - כל זאת מטעמי מיגורים, ושלושתם נמצאים בב"ש.

פורסם

יש לך קרור מקורי של אינטל או משהו אחר?

קח בחשבון שהקרור של AC לא בהכרח מתאים לכל לוח ויש לפעמים בעיה של התנגשות פיזית בגשר הצפוני של הלוח.

פורסם
  • מחבר

כן, קירור סטוק של אינטל, בניגוד לקירור סטוק שיש לי במחשב הזה (P4 630 3.0GHZ סוקט 775) שהוא 120mm, שם יש לי פחות, זה נראה כמו 60mm או 40mm.

הAC לא בטוח יתאים? והזלמן? איך אני בודק אם הוא מתאים או לא? תמונה שאני אצלם תעזור לך?

פורסם

המעבד שלך שווה בקושי 50 ש''ח

להשקיע בקירור לא יהיה שווה.

אתה יכול לנתק את המאוורר של המעבד ולהישאר רק עם הסינק (גוף הקירור המתכתי) מכיוון שסלרונים נוטים להתחמם הרבה פחות מהפנטיומים

פורסם
  • מחבר

אולי אני אצליח להביא P4 3.0GHZ ב100 ש"ח, ואז להחליף קירור יהיה אפקטיבי?

ודבר נוסף,

איזה מארז יהיה שקט בכמה שפחות כסף: סונוטה 3 (400 ש"ח), NSK4480+ספק380W (כ400 ש"ח), SOLO (כ500 ש"ח), HUSH (כ400 ש"ח)

ואם אתה מבין, איזה עדיף מביניהם (ביחס לעלות, כאילו כמה שווה לי להשקיע ביחס למחשב הישן , כי בכל זאת לא שווה לי להוציא עליו)

פורסם

יש לי את הזלמן על המחשב הישן על P4 2.53Ghz בסוקט 478 ולא שומעים אותו בכלל, טמפ' מנוחה 38-40 מאמץ 46.

פורסם
  • מחבר

נסה גם BIG TYPOHOON

בדקתי עכשיו, והטייפון בכלל לא מתאים לסוקט 478 לפי אתרים מסויימים. ולפי אחרים הוא כן מתאים.

יש לי את הזלמן על המחשב הישן על P4 2.53Ghz בסוקט 478 ולא שומעים אותו בכלל, טמפ' מנוחה 38-40 מאמץ 46.

יש לך מאלומיניום ונחושבת (ALCU) או כולו מנחושת (CU)?

הוא לא מתנגש לך עם רכיבים אחרים? יושב כמו שצריך?

איך ההתקנה? קלה/קשה?

וגם..

מה עדיף (קריר ושקט יותר) האלומיניום+נחושת , או רק הנחושת כולו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים