עבור לתוכן

מחשב חדש ותקול - זקוק לעצה

Featured Replies

פורסם

ובכן לפני פחות מחודש רכשתי מחשב נייד שעל הנייר היה מוצלח מאד ומומלץ ע"פ חברי הפורום. את המחשב רכשתי מחברה מומלצת גם כן מנסיונם של חברי הפורום.

בעת הרכישה שידרגתי את הזיכרון ל 2 GB וכמו כן גם את ההארד דיסק.

הטרטור החל כשהגעתי הביתה והבחנתי שלמרות ששילמתי על השידרוג והמפרט מופיע לי בחשבונית המחשב הכיל רק 1 GB.

כשהצגתי זאת בפני החנות בטלפון הם הופתעו ובחנו אותי לראות שאני מבין על מה אני מדבר, התעקשתי ויום למחרת הייתי בחנות, שם התברר שאכן "שכחו" לשדרג לי את הזכרון (פה המקום לומר שבשעה שהמחשב שלי נשלח למעבדה באותה חנות ואני המתנתי בקבלה הגיעה לקוח נוסף עם אותה בעיה, כמו כן חבר שרכש איתי באותו יום את אותו המחשב בדיוק גילה לאחר שבוע שגם אצלו "נשכח" הזיכרון הנוסף).

לאחר המתנה קצרה שבתי לבייתי עם המחשב, לשמחתי, סוף סוף עם המפרט המלא.

יום למחרת החלו מסכים כחולים וריסטים עצמיים של המחשב, אני, שלא רציתי להטרטר בפעם השלישית לחנות (וגם החל הסמסטר השני), החלתי לנסות לצמצם את מקור הבעיה, מתי, למה כמה. אך לא הגעתי למסקנה. כמו כן הבטריה הספיקה גם לזמן מועט, לא כפי שהייתה אמורה להספיק (שעה + ) אך בשל המרחק והטרטור הגעתי רק לאחר ארבע שבועות מיום הקניה, למעבדה נותנת השירות (ע"פ העסקה עם אחריות לשלוש שנים במעבדה X).

במעבדה הטכנאי חיש מהר גילה שמדובר בתקלה שנובעת מהזיכרון הנוסף (הסלוט המשודרג עם עוד 1 GB). אך אמר שיבדוק גם את לוח האם וכו' לברר שאכן מדובר רק בבעיה נקודתית.

להפתעתי גיליתי היום שבמחשב הוחלף הזיכרון, לוח האם וסוללה! שכולם לא היו תקינים והוחלפו לחדשים.

כאמור, המחשב נרכש לפני חודש(!!!) ומהיום הראשון עשה בעיות וזאת לאחר הטרטור עם שידרוג הזיכרון.

מה אני אמור לעשות?

האם זה מתקבל על הדעת שתוך פחות מחודש יוחלפו שלושה רכיבים מרכזיים במחשב חדש (מדובר במחשב מקצועי ויקר לעבודה מאומצת ולא באיזה מחשב זול)?

האם החלפת הרכבים הנ"ל ופתיחת המחשב עלולים לפגוע בתיפקודו (בהשוואה למחשב חדש)?

האם לא קיים סיכוי שנפגעו גם המעבד, הזיכרון הנוסף, הארד דיסק וכרטיס המסך מ auto reset שלו?

עצות ומענות מאד יעזרו, באמת אני מעוצבן וזקוק לדעתכם המנוסה

בברכה.

פורסם

יתכן צירוף מקרים לא נעים אבל אין מה לעשות

ובנוגע לדאגות אין מה לדאוג לא קרה ולא יקרה כלום כתוצאה מהתיקון

דרך אגב מה שם החנות?

פורסם

שם החנות?

פורסם
  • מחבר

MORAN.G תודה על תשובתך.

עד שהעניין לא ייפתר סופית אני לא מעוניין למסור את שם החנות והמעבדה וליצור עבורם סתם עוגמת נפש לפני שהם הספיקו לטפל בעניין בצורה הגונה.

אני אשמח לעוד דעות עניניות בנוגע לתפקוד המחשב והרכיבים לאחר מקרה כזה.

תודה חברים.

פורסם

מה אני אמור לעשות?

לשמוח שהחליפו לך רכיבים פגומים בלי לעשות שום בעיות (לפחות כך זה נשמע מהסיפור שלך).

האם זה מתקבל על הדעת שתוך פחות מחודש יוחלפו שלושה רכיבים מרכזיים במחשב חדש (מדובר במחשב מקצועי ויקר לעבודה מאומצת ולא באיזה מחשב זול)?

היית מעדיף שהם לא יוחלפו? ושימרחו אותך ויגידו "אצלנו במעבדה לא נמצאה תקלה. תפרמט ותתקין WINDOWS מחדש ויהיה בסדר."?

האם החלפת הרכבים הנ"ל ופתיחת המחשב עלולים לפגוע בתיפקודו (בהשוואה למחשב חדש)?

אם לטכנאי יש שתי ידיים שמאליות, כל דבר קטן יכול לפגוע בתפקוד שלו, אבל כשמדובר במעבדה רצינית, אני נוטה לסמוך על כישורי הטכנאים.

האם לא קיים סיכוי שנפגעו גם המעבד, הזיכרון הנוסף, הארד דיסק וכרטיס המסך מ auto reset שלו?

לא.

פורסם

צר לנו לשמוע על סיפורך.

אשמח לדעת איזה דגם נייד רכשת.

פורסם

אני ממש מתפלא מהתגובות שלכם.

הבן אדם קנה מחשב חדש ותוך חודש מצא את עצמו עם כמות מטורפת של תיקונים, ובאשמה ישירה של אנשי החנות. אתם באמת חושבים שאחרי כזה תיקון הוא מקבל מוצר זהה למחשב חדש? ואיזו ערובה יש שההארד דיסק לא נפגע מכמות של ריסטרטים.

בסופו של דבר, הוא לא קנה מחשב מחודש, הוא קנה חדש. וזה לא מה שהוא קיבל.

אני הייתי דורש חדש מהניילון. עם התנצלות.

אני מחכה לדעת מי החנות שאחראית לקטסטרופה הזו, כדי לדאוג להתרחק ממנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים