עבור לתוכן

שיוף המארז לפני צביע

Featured Replies

פורסם

המארז שלי לבן, כשאני משייף אני אמור לשייף קצת שרק הוא יהיה חלק כזה, או לשייף עד שמגיעים למתכת עצמה שזה כסוף מבריק כזה ? (כמו שעושים LAPING למעבד למשל וזה משתקף קצת) אז שיפתי והבחלקם מסוימים הגעתי למצב הזה...

אז איך נכון לעשות ?

ואם אני אשאיר את זה ככה, שזה חצי חצי כזה, לא תיהיה בעיה בצביע מבחינת התחברות הצבע למארז ?

פורסם
  • מחבר

כל אחד פה שצבע את המארז יודע, מה הבעיה לענות...

אני שיפתי רק את הדלת, שולכן שאלתי איך צריך בשביל לקבל תשובה ולהמשיך, עבר יום שלם ואף אחד לא יכול לעזור...

אני לא שואל סתם אני באמת צריך את התשובה כדי להמשיך לשיף.

האם לשייף קצת ככה שהצבע עדיין נשאר אבל הוא ניהיה חלק, או עד מגיעים למתכת שזה מבריק כזה ?

פורסם

עדיף לשייף את הצבע לחלוטין. זה הרבה יותר עבודה, ולא בטוח שהעבודה על זה שווה את המאמץ.

פורסם
  • מחבר

עדיף לשייף את הצבע לחלוטין. זה הרבה יותר עבודה, ולא בטוח שהעבודה על זה שווה את המאמץ.

:screwy: :screwy: :screwy:

עדיף לשייף לחלוטין אבן זה לא שווה את המאמץ !?!?!?

אז מה עדיף בזה ?

פורסם

לפי מה שאני הבנתי (מקריאה מעמיקה, אני גם מתכוון לצבוע את המארז שלי) צריך לשייף את המארז לחלוטין, זאת אומרת שצריך להוריד את כל הצבע.

לאחר מכן צריך כמובן לצבוע את המארז בפריימר ורק לאחר מכן בצבע שרצית לצבוע את המארז.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני הבנתי (מקריאה מעמיקה, אני גם מתכוון לצבוע את המארז שלי) צריך לשייף את המארז לחלוטין, זאת אומרת שצריך להוריד את כל הצבע.

לאחר מכן צריך כמובן לצבוע את המארז בפריימר ורק לאחר מכן בצבע שרצית לצבוע את המארז.

מה זה פריימר ?

וחוץ מזה לשייף זה בכלל לא חובה אלה בגדר המלצה...

אתה יודע איך הקשה לשייף לגמרי את הצבע (עד שרואים את המתכת) !!!! אני לא עושה עם מכונה אלה עם נייר שיוף 180, אחרי 30 שניות של שיוף הנייר כבר חלק, כמה נייר אני יכול לבזבז...

פורסם

מה??? :o

אתה משייף ידני את כל הדלת?

תשייף עם כלי חשמלי כל שהוא- משייפת רוטטת, משייפת נוסעת, דיסק, דרמל, ראש שיוף למקדחה או לדרמל שמכסה הרבה שטח.

ככה ת'שייף.. :xyxthumbs:

אני לא יודע כל כך אם זה באמת הכי מומלץ למרות שבכל מוד שראיתי כמעט הורידו את הצבע ואז צבעו בפריימר ואז צבע.

פריימר זה צבע בסיס. ואז צובעים אחריו בצבע הרצוי. הפריימר הוא כמו נגיד כשצובעים קיר בחדר אז צובעים קודם בצבע לבן? אז אותו הדבר הפריימר, הפריימר מגיע כספריי כמו שאר הצבעים ולרוב הוא בצבע אפור מט. בקש עזרה מהאנשים בחנות שלא תקנה בטעות צבע אפור.

אני לא הכי יודע אם מומלץ לשייף ת'דלת לגמרי כי אבא של חבר שלי שיש לו השכלה מאוד גבוה בכל התחום של עיבוד חומרים/ אלקטרוניקה וכדומה אמר שלהשאיר את הצבע על המארז כפי שהוא כי כשצובעים את המארז אז צובעים אותו בתנור במפעל כמו כל מתכת שנצבעת במקום תעשייתי. ולכן על זה מומלץ לשים פריימר ואז צבע ולא לשייף.

כמובן שמומלץ לנקות לפני צביעה עם פרימר או אם אתה לא שם פריימר במדלל שמוריד את כל השמנוניות וחתיכות קטנות שיש על הדלת ועל המתכת.

בהצלחה בצביעה ותביא תמונות!

תחליט אתה איך אתה חושב לצבוע או שתחכה לעוד דעות והמלצו, אני יחסית מתחיל במודינג ככה שאני לא רוצה שתסתמך עליי.

שיוף קל! ;)

פורסם
  • מחבר

חחחחח... רק בשביל צביע חד פעמית אני אבזבז 200-300 ש"ח בשביל משייף.... לא (אני לא בן 30 שעובד, סך הכל בן 17, אז אני די מוגבל בכסף וגם ככה כבר בקשתי כסף לדרמל)

אבל עם הנייר שיוף זה לא בעיה, לקח לי 10 דקות לשייף, זה יורד ממש בקלות, עברתי על זה כמה פעמים וזה חלק (בלי להגיע לחלק המבריק)

מבחינת צבע יש לי בידיוק כזה - http://www.siz.co.il/my.php?file=horjo0wezddy.jpg

וככה זה יצא למי שצבע - http://www.siz.co.il/my.php?file=r12rnjumzzmm.jpg

וניראה לי שהואלא שייף ולא סם את הפריימר ולא מדלל ולא כלום - ויצא יפה. (לפחות הוא הזכיר את זה)

הוא השתמש ב טמבור - שחור מבריק. לכן בידיוק עכשיו חזרתי מהחנות קניתי גם אותו הדבר רק אדום (ב ACE - שום מייכל שם לא עובד, עד שמצאתי אחד שעובד....)

ביררתי גם לגבי ספרספקט - זה ממש זול - בחנות אחת אמרו לי 25X30 חמש שקל, בחנות אחרת 10-15 שקל. ;D לא חשבתי שזה כזה זול.

אני הולך עכשיו לצבוע !

(תמונות לא יכול עכשיו כי המלצלמות בתיקון - גם עשיתי פתח לחלון, עכשיו אני אצבע, גם אסים פרספקט אולי עם חריטה ואין תמונות :s07: רק כשתחזור המלצמה אני כבר אצלם את הכל מוכן)

פורסם

תאמין לי זה יוצא פצצתי עם כל צבע לא משנה איך אתה צובע...

השאלה לכמה זמן זה תופס ואחרי כמה זמן כל הצבע יהיה שרוט ומגעיל

לאחרונה שמעתי שעדיף לשייף רק בשביל להחליק בקטנה ולא להגיע למתכת ואז שכבה של פריימר וכמה שכבות צבע וזה יוצא מצויין

ותופס להמון זמן :xyxthumbs:

לשיקולכם

פורסם

:screwy: :screwy: :screwy:

עדיף לשייף לחלוטין אבן זה לא שווה את המאמץ !?!?!?

אז מה עדיף בזה ?

הבנת הנקרא, בחור.

פורסם
  • מחבר

כוס עמק מה זה זה... הראש של הצבע נסתם... איך אני אמור לצבוע עכשיו !?!?!?

יש דרך לסדר את זה ?

עריכה:

מצאתי ראש אחר שהתאים, ואחרי כמה שניות זה שוב לא השפריץ אבל הפעם זה המיכל עצמו כבר לא מפריץ - גם בלי הראש הזה...

מה לעשות :s07: צבעתי 2 חלקים מתוך 3, והשלישי עכשיו סתם כולו בטיפות צבע.

פורסם

בעיה מוכרת אצל ספריים של טמבור .. כרגע נזכרתי שגם אני נתקלתי זה

נסה להפוך את הפחית כדי שהראש יהיה למטה וסתם תלחץ ותשפריץ לאויר כמה שניות ... זה יכול לסדר את זה

אם לא תשתוף את הראש במדלל או משו

אה ויכול להיות שראש שמצאת לא מתאים וזה סתם הורס וסותם את הפיה של הפחית

פורסם
  • מחבר

הלכתי לחנות להחליף, לקחתי דולפי קולור שעולה בכלל 44 ש"ח (אני לקחתי את הטמבור ב 30) הוא כזה אומר" מה אתה רוצה - רוצה להחליץ תחליף, רוצה אני אביא לך זיקוי, בוא אני אביא" והבאי היתה שכל הצבאים היו שם חרה, עד שמאצי אחד טוב ולקחתי.

קיצר עכשיו אני צובע ומה זה החרה הזה - ניראה לי שעם ה דולפי קולור אי אפשר לעבוד כלפי מטה, אם הופכים אותו כל הצבע מתחיל לצאת לו מהצדדים ומטפטף לי על המארז, זה עשה לי איזה 100 גושים, אז כל פעם הייתי מוריד את הגוף צובע באותו מקום עוד קצת, ופעמים נכנס לי זבוב לצבע, ושערות וסתם ליכלולכים קיצר בגלן פה שהולך אצלי.

ובעיה עוד יותר גדולה זה שבדלת האחת שאפשרי ששיפתי יותר מדי והגעתי למתכת עצמה אז שמה הצבע נתפס בגוון אחר, אז אני צריך לעשות איזה 100 שכבות עד שזה יעלם ויהיה צבע אחיד.

פורסם

לא צבעת קודם עם פריימר?

פורסם
  • מחבר

לא צבעת קודם עם פריימר?

לא... עזוב פרימר... כבר אחרי השכבה הראשונה זה היה יפה...

בינתים זה היה ביבוש כל הלילה, להשאיר את זה לפחות 24 שעות - כן ?

ולסים את זה בצל או בשמש ?

וניראה לי אחרי שזה יתביש אני אשייף את זה קצת כדי להוריד כמה שערות :P ועוד כמה דברים שלא יצאו אחידים...

וזה ניראה לי רעיות טוב - לעשות צביע, לתת להתיבש ואם יש גושים או כל דבר אחר שמפריע פשוט להעביר שיוף עדין, זה יוריד את כל מה שבולט אבל הצבע עדיין ישאר ואז רק להעביר עוד שכבה או שתיים בעדינות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים