עבור לתוכן

שאלה על לוחות גרפים...

Featured Replies

פורסם

היי

אני רוצה להתחיל ליצור אנימציות במחשב/ציור במחשב ע"י שימוש בלוח גרפי

אני רק מתחיל בעניין הזה (על הדף אני מקצוען).

רציתי לקנות אחד והשאלה שלי האם כדאי להתחיל מקטן עם : Wacom Bamboo Fun Medium

או להתחיל יש עם Intuos3 A4 Oversize w/Grip Pen.

ואני יכול לרכוש אותם בארה"ב. ככה שהבמבו יעלה לי 640 שקל והשני 1400 שקל.

תודה

פורסם

אם אתה מקצוען על הנייר הייתי ממליץ לך לנסות לצייר באחד הלוחות ולא משנה איזה כדי להרגיש את השוני,

על הנייר העין עוקבת אחרי הקו וההפך ועל הלוח זה שונה ומצריך הסתגלות(אם בכלל)היד עובדת אבל העין עוקבת על המסך

זה נשמע כמו דקויות אבל זה מאוד משנה במיוחד כשמציירים דמות או פרטים,

אני מכיר אנימטורים שפשוט מציירים את הבסיס על דף סורקים ואת שאר העבודה עושים בעזרת הלוח על המסך.

יש לוח ב 250 ש"ח בערך גודל A5 הוא לא וואקום אבל הוא בהחלט עושה את העבודה

ואם וואקום אז לצרכים שלך אז וודאי אינטוס A4 / A5

פורסם
  • מחבר

אם אתה מקצוען על הנייר הייתי ממליץ לך לנסות לצייר באחד הלוחות ולא משנה איזה כדי להרגיש את השוני,

על הנייר העין עוקבת אחרי הקו וההפך ועל הלוח זה שונה ומצריך הסתגלות(אם בכלל)היד עובדת אבל העין עוקבת על המסך

זה נשמע כמו דקויות אבל זה מאוד משנה במיוחד כשמציירים דמות או פרטים,

אני מכיר אנימטורים שפשוט מציירים את הבסיס על דף סורקים ואת שאר העבודה עושים בעזרת הלוח על המסך.

יש לוח ב 250 ש"ח בערך גודל A5 הוא לא וואקום אבל הוא בהחלט עושה את העבודה

ואם וואקום אז לצרכים שלך אז וודאי אינטוס A4 / A5

מה אתה חושב על ה Wacom Bamboo Fun Medium ??

פורסם

אני עם וואקום במבו מדיום .

לא התנסיתי בסדרה היקרה יותר (INTOUS) - אני מניח שיש לה את היתרונות שלה, יש לה גימיק של זיהוי נטיית העט .... כדי לדמות מברשת צבע אמיתית . . אני לא יודע כמה הייתי משתמש בזה- קודם כל לא כל התוכנות תומכות בזה (אני מכיר רק את FLASHPRO אבל אני גם לא בקיא בתוכנות ציור ייעודיות).

לגביי הבמבו- אני מאוד מבסוט ממנו. הדיוק ממש מורגש, לחברים שלי יש לוחות שונים אחרים, לרוב GENIOUS זולים יותר שמבחינה טכנית בעלי אותו מפרט- ומרגישים את ההבדל מיד- פשוט מדוייק בטירוף.

חייב להזהיר-העט עדין מאוד מאוד מאוד! נפל לי פעם אחת מהשולחן על שטיח (!!) והפסיק לעבוד, הייתי צריך לקנות חדש היות והנזק הוא כביכול על אחריותי (לדעתי היו צריכים לעשות אותו עמיד יותר, אני לא מדבר על להשליך אוץתו על קירות- אבלל וואלה על המכה הכי מסכנה נדפק עט שצריך אח"כ לקנות ב200 שקל...מבאס)

לגביי מה עדיף לך - שמע השמיים הם הגבול, ברור שעם במבו תהנה יותר ותגיע לתוצאות יותר טובות מהמקבילות של החברות אחרות. וברור שעם INTOUS יהיה כנ"ל בהשוואה לבמבו- אבל הרי אין לזה סוף ואפשר להגיד שם הסינטיק תגיע רחוק יותר... תלוי כמה אתה רוצה לשרוף כסף... בכנות אני לא חושב שהבדל בין 512 מצבי לחיצה ל1024 זה הבדל שאתה תשתמש בו כל יום כל היום- ברוב המקרים זה הופך להיות הבדל סטטיסטי. לגביי הנטיית עט- לא יודע זה נראה לי יותר כגימיק מאשר כמשהו שבפועל ייצא לך הרבה להשתמש בו.

עוד דבר- אני לא יודע ראיתי פה המלצות על גדלים קטנים יותר מA5, לא ממליץ, לא יודע איך אפשר לעבוד עם גודל קטן מזה. למעשה לדוגמה השיקול הוא INTOUS A6 לעומת BAMBOO A5 (הMEDIUM שאתה מכיר) - בלי לחשוב פעמיים הייתי לוקח את הבמבו.

וכמו שאמרו לך מקודם אגב, זה דורש זמן הסתגלות ... לצייר על הנייר זה לא כמו על הלוח- מעבר למה שציינו לגביי הקשר בין היד והעין, מגיע כל חלק החומר, -אני מאוד אהבתי ב-במבו שעשו את המשטח "מחוספס" טיפה - דמוי נייר, אתה לא מרגיש שאתה מצייר על פלסטיק. לא יודע מה לגביי משטח הINTOUS. אתה תמיד יכול לשים ממש דף על הלוח אבל זה ממש גומר לך את החוד של העט (לפעם ב...פתרון לא רע, לעבודה קבועה-יקצר משמעותית חייו של חוד, למרות שאפשר לקנות אותם וגם אתה מקבל כמה ספייר)

עוד דבר זה שכשאתה מצייר העפרון של נטוי בצורה אחרת ממה שתצטרך לעבוד עם העט- שוב דורש זמן הסתגלות- כי כישורי הציור שלך הם די בתנוחת יד אופטימלית ובנטיית עפרון אופטימליים- עם הלוח זה יהיה שונה.

עוד דבר שמאוד אהבתי ב-במבו - שהוא נורא קטן (מעבר לגודל A5) - הוא דק, מינימליסטי, לא גולמני, נורא נוח להכניס לתיק . לא יודע מה העובי או הגודל של הINTOUS אבל GENIOUS שראיתי שמקביל לגודלו - וואלה עבה, גדול הרבה יותר, ובכלל הרבה יותר עמוס כזה... (כדי להמחיש למה אני מתכוון תנסה לחשוב סגנון עיצוב "APPLE" כזה...)

לסיכום אם היה לי יותר כסף האם לא הייתי קונה INTOUS ומוצא אלף סיבות בדיעבד למה הוא יותר היה שווה את הכסף? וואלה הייתי מוצא, אבל זה לא בהכרח כי הסיבות האלה באמת משמעויותיות ושוות את ההפרש אלא כי אני אדם ומטבעי ככל אדם יש עיניים גדולות :) כרגע אני מבסוט עד השמיים עם הבמבו-ואני עובד איתו ה-ר-ב-ה מאוד, ברמה שהוא החליף לי לגמרי את העכבר (כמעט) -עדיין לוויסטה יש פה ושם שיגועים של לבטל לו את היחס של הלוח למסך ואז הוא הופך להיות עכבר רגיל וזה כבר לא נוח אבל זה קורה לעיתים נדירות.

אהמ מקווה שעזרתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים