עבור לתוכן

Intel CORE 2 Duo E4300 - פרויקט אוברקלוק + Freezer 7 PRO (Value)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ה-FSB וה-MCH וה-DDR II כבר קיבלו 0.1+, ועכשיו גם המעבד על 1.4V. אני רק צריך איזה הזדמנות לבדוק יציבות, ונראה אם הוא צריך עוד מתח או לא.

^^

לא כולם נופלים על מעבדים מוצלחים

דווקא עד עכשיו הוא הוכיח יציבות מופלאה - יכול היה להיות E6600 או E6700 אם הקאש לא היה נדפק במהלך הייצור ;)

זה הכל? ;D

תתחיל לעלות ומהר...

לאט לאט... אני לא רואה סיבה למהר, בינתיים התגובתיות של המערכת השתפרה פלאים. לא שזה מספיק לי, אבל אני מעדיף לאט ובזהירות מאשר לשרוף משהו. עם הניסיון אני מאמין שהזהירות תעלם לאט לאט, אבל אל תשכחו שזו פעם ראשונה שאני מתעסק באוברקלוקינג ברצינות ;)

• תגובות 72
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

יציבות מופלאה עד 3.4 כמעט כל מעבד E4XXX יכול לעשות , כנראה בגלל התהליך של ה65NM .

ההבדל בין מעבד מוצלח ללא מוצלח הוא שהמוצלח עושה מהירו גבוהה במתח נמוך

קח לדוגמא אתה e6300 שלי - עושה 3.2 במתח סטוק לעומת e6400 של חבר שלי שב3.0 צריך 1.425

פורסם
  • מחבר

עשיתי עכשיו בדיקת יציבות מעורבת OCCT, אחרי שעה ושבע דקות הוא הפסיק וכפתור ה-OFF האדום הבהב. מתח המעבד על 1.4V. מה עושים הלאה? איך משיגים יציבות?

פורסם

תן לו עוד קצת מתח.

פורסם
  • מחבר

אני אעלה אותו מחר בבוקר ל-1.425, ואשים אותו לבדיקת יציבות כשאני לא בבית. הקטע הוא, אם גם אז הוא לא יציב, נגמרו המתחים להעלות, כי אני חושב שכאן הוא כבר מתחיל לצרוך מתח בצורה מעריכית, מה שאומר אני ממש קרוב למגבלה של המעבד. אם הוא לא יציב, אני מחזיר אותו ל-FSB של 312MB, בודק יציבות ומבחינתי פרויקט האוברקלוק הזה הסתיים.

אלא אם שווה לנסות להעלות גם ל-1.45 ;)

פורסם
  • מחבר

בדקתי הרגע יציבות, 3 שעות ו-47 דקות של יציבות OCCT בדיקה מעורבת אומרות שהפרויקט יכול להמשך כסדרו. אולי המעבד הזה שווה משהו אחרי הכל.

פורסם

תן לו בראש!

כמה מתח נתת למעבד?

פורסם
  • מחבר

1.425V. והעלאתי את ה-FSB עכשיו, משהסתבר שהמערכת יציבה, ל-324MHz. מחר בבוקר יחזור שוב הריטואל של כיבוי הורדות, הפעלת OCCT, הליכה לתיכון וחזרה הביתה לראות תוצאות.

אגב, מכיוון שאני ממש לא סומך על יכולת ההמהרה של הזכרונות האלה, הורדתי את המחלק ל-1:1, מה שאומר שעכשיו הם יותר איטיים קצת. זה יכול להסביר למה אני מקבל איזה שניה יותר ב-SuperPi.

פורסם
  • מחבר

שלוש שעות של OCCT מניבות יציבות... בדיקה מעורבת. אני מחר אעלה עוד קצת ואבדוק שוב יציבות.

פורסם
  • מחבר

טוב, עליתי ל-FSB של 334, ניסיתי בדיקת CPU ב-OCCT - שגיאה אחרי 4 שניות. העלאתי מתח במדרגה אחת - קרס אחרי 7 שניות. עוד מדרגה - 13 שניות. מה לעזאזל זה אמור להגיד לי?

מה שגורם לי לחשוב שנפלתי על מעבד איכותי מאוד, זה שהוא מעלה מערכת הפעלה כמו שצריך לא משנה מה אני עושה איתו, ורק קורס בבדיקות היציבות. מעבד שלא יצא מפס הייצור כמו שצריך היה קורס משמעותית מוקדם יותר.

עריכה: עכשיו העלאתי את המתח ל-1.45V, והוא עבר שתי דקות ב-OCCT - בדיקת מעבד. עוד מעט אני אעשה לו בדיקת יציבות נרחבת יותר.

פורסם

שלום ,

לא ראיתי כל התגובות

חסר דבר בסיסי ביותר איזה לוח אם יש לך :nixweiss:

עשיתה Disable בביוס לדברים שצריך לעשות ?

שלפעמים מפריעים ביצבות

הטמפ' לא ממש טובה להמשך אוברקלוק , בהתחשב שחייבים לעלות עוד מתח

פורסם
  • מחבר

Gigabyte GA-965P-S3 ;)

עשיתי Disable לרוב הדברים, מלבד EIST שאותו אני צריך כי אני ישן באותו החדר של המחשב. מאותה הסיבה המאוורר במהירות אוטומטית לא במקסימום שלו כל הזמן.

עשיתי כמה נסיונות עכשיו לייצב את המערכת:

העלאתי מתח מעבד ל-1.45 - שגיאה קוד 4 ב-OCCT בדיקת מעבד אחרי פחות מדקה

חזרתי למתח המעבד המקורי (1.425) והעלאתי את מתח ה-FSB ל-+0.2 במקום 0.1 קודם - כנ"ל

החזרתי את מתח ה-FSB ל-+0.1 והעלאתי את מתח הגשר הצפוני ל-0.2+ במקום 0.1 - אותה תוצאה

אחרי זה העלאתי שוב את מתח המעבד ל-1.45 ואת מתח ה-FSB ב-0.2+ - אותה תוצאה, אבל הפעם OCCT הראתה שגיאה ב-4 דקות

אחרי זה עשיתי את אותו דבר, רק מתח FSB חזר למקור (0.1+) ומתח ה-MCH עלה בעשירית וולט - שוב, איבוד יציבות אחרי דקה

מה שהשאיר בסוף את המחשב יציב אחרי יותר מ-10 דקות, זה כל המתחים (FSB, DDR2 ו-MCH) ב-0.1+, ומתח המעבד על 1.475. אני על זה עכשיו, אבל במאמץ TAT (שכזכור לכם מחממת את המעבד הכי הרבה מבין תוכנות המאמץ) הוא על 81 מעלות מדי פעם, מה שאומר שאם אני רוצה להמשיך בפרויקט, אני צריך להחליף גוף קירור למשהו קצת יותר טוב.

או להכריז שאני כבר על פאקינג 3GHz ולהגיד שדי, מה אתם אומרים ;)?

אגב, כשאני עולה כל פעם במדרגת מתח אחת למעבד, הוא כל פעם מראה יציבות לזמן ארוך יותר, מה שאומר שתוספת מתח קונה לו עוד קצת זמן יציבות. יכול להיות שזה אומר שאני כבר קרוב למגבלה שלו?

פורסם

תן +0.2V לMCH וגם לFSB.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה. קודם אני אנסה לשים את מתח המעבד על 1.425 (המתח שהיה יציב עד שעליתי ל-FSB של 334), ואם לא יציב אז אני אעלה שוב ל-1.45.

פורסם

אני לא מכיר את התוכנה שאתה משתמש בה (OCCT, אני משתמש בORTHOS), המערכת לא צריכה להיות יציבה כמה שעות טובות כדי שאפשר יהיה להגיד שהOC יציב?

ולמה עברת מORTHOS לOCCT לא הבנתי? היא באמת יותר טובה לבדיקות מאמץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים