עבור לתוכן

Intel CORE 2 Duo E4300 - פרויקט אוברקלוק + Freezer 7 PRO (Value)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חזרתי עכשיו מבית הספר, TAT הראה 68 מעלות במקסימום (וכל הזמן מזגזג בין 67 ל-68), כשאת המאמץ עשיתי עם ORTHOS - מבחן מעורב מעבד-זיכרון-לוח. המערכת עברה בדיקת יציבות באורך של 4:16 שעות, ללא אזהרות וללא שגיאות. אם ה-Cache של המעבד הזה לא היה נדפק בייצור, הוא בכיף יכול היה להיות E6700 - מתח נמוך וקלוק גבוה. אני ממשיך ל-FSB של 311, בתקווה שלא לעלות על עוד FSB Holes.

עליתי עכשיו ל-311MHz, המחשב עלה בסדר, אבל התקשה בריסטרט. עשיתי את הטריק של טל ועליתי ל-1.45V, ומשם ירדתי, עד שחזרתי למתח המקורי. בשביל שלא יקרה שוב מה שקרה, עליתי במתח ל-1.35, והרצתי סופר פאי בשביל לודא שהמעבד לא חנוק. התוצאה הייתה גבוהה קצת יותר מזאת שקיבלתי באופן רגיל, מה שהיה מאוד מאוד מוזר... שוב הלכתי לביוס והעלאתי עוד קצת את המתח, בשביל לודא שהמעבד לא חנוק (זה טריק שיוסי הראה לי בניסיון הראשון לאוברקלוק למעבד, כשעוד הייתי על המארז הישן וכשהוא עוד היה מומחה לאוברקלוק) ואז התוצאה הייתה נמוכה יותר מהתוצאה הקודמת, מה שהגיוני עם עליית התדר. בדיקת יציבות מלאה של עוד איזה כמה שעות אני אעשה מחר, כשאני לא בבית.

• תגובות 72
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אורן, אתה יכול להמשיך עוד עם המעבד. רק תדאג לטפל בפריזר הצולע.

נ.ב

אם לא שמת לב, אני עדיין מומחה ;)

פורסם
  • מחבר

ברגע שיהיה בבית שואב אבק נורמלי אני גם אעשה את זה ::) אה נכון, יש לך עדיין את ה-CT - מגניב :xyxthumbs: נראה אם אני אצליח למצוא איזה קירור סטוק משומש של אינטל ולקחת את זה ממנו...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

חבל לי לפתוח דיון חדש, אז אני ממשיך עם זה...

עברתי להשתמש ב-OCCT במקום ב-ORTHOS, כי הבנתי שהוא יותר אמין ויותר רגיש לשגיאות מעבד וזיכרון...

הרצתי עכשיו OCCT, והלכתי לראות סרט בסינמה סיטי (אינדיאנה ג'ונס החדש מעולה, אגב). כשחזרתי, ראיתי שהטיימר נעצר על 6 ומשהו דקות, ושכפתור ה-OFF מהבהב. זה אומר שהייתה שגיאה?

בנוסף, הבדיקה הייתה מעורבת מעבד\זיכרון. אני מניח שזה לא הזיכרון, גם מכיוון שהוא על מתח של 1.9V וגם מכיוון שאני עדיין לא על מהירות הסטוק שלו. בנוסף נתתי (טוב, לא בדיוק אני ;)) ל-MCH, ול-FSB תוספת מתח של 0.1V, אם זה אומר למישהו משהו אז סבבה. אז יש שגיאה?

פורסם

תריץ שוב את הבדיקה.

פורסם
  • מחבר

עכשיו הבדיקה נעצרה על שתי דקות ו-27 שניות, כששוב כפתור ה-OFF מהבהב.

משהו שראיתי הרגע... ב-CPU-Z, הזיכרון על מהירות של 397.5MHz, מה שמניב תדר אפקטיבי של 795. יכול להיות שהחצי דופק איכשהו את בקר הזיכרון?

פורסם

תריץ את הבדיקה כשאתה על סטוק ודווח.

פורסם
  • מחבר

עשיתי מה שאמרת, וביטלתי את ה-CPU Host clock בביוס (מה שאומר שכל ההגדרות זהו, רק שהמעבד על מהירות סטוק, שינוי חזרה של ההגדרה יוביל למעבד במהירות שקבעתי לו). הבדיקה רצה שעה, 7 דקות ו-7 שניות, ללא שגיאות.

עכשיו כשאני לא על אוברקלוק, התגובתיות של המערכת זוועתית, כל דבר לוקח יותר זמן... בכל מקרה, הוא לא עצר. מה זה אומר?

פורסם

כנראה שהמתח למעבד לא הספיק.

תחזיר את הOC, ותן עוד קצת מתח למעבד.

פורסם
  • מחבר

כרגע הוא על 1.3750, לעלות ל-1.400? אני מניח שכן...

יכול להיות שנכנסתי פה כבר לאזור, שבו בשביל כל MHz אני אצטרך להעלות קצת מתח? אם כן אני כבר בקצה גבול היכולת של המעבד, ועדיף לעצור כאן.

פורסם

קיצר מה המהירות הסופית?????

אפשר תמונה של CPU-Z אולי?

פורסם
  • מחבר

:cool2:

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה הכל? ;D

תתחיל לעלות ומהר...

[attachment deleted by admin]

פורסם

^^

לא כולם נופלים על מעבדים מוצלחים

פורסם

אני שוב אומר וחוזר.... 1.4V זה ממש ממש ממש לא הרבה מתח למעבד הזה! אתה לא צריך לפחד כל הזמן. תעלה FSB ל333 לפחות ומתח למעבד ל1.45, תעלה FSB ב0.1 או 0.2 אם צריך, גם MCH ב0.1 אם אין יציבות (לא נראה לי שיהיו לך בעיות כאלה ב333MHZ FSB).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים