עבור לתוכן

Intel CORE 2 Duo E4300 - פרויקט אוברקלוק + Freezer 7 PRO (Value)

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם,

עם החלפת המארז, אני שוב מסוגל להמשיך באוברקלוק. אני כרגע על FSB של 300MHz (מה שמניב לאחר מכפלה של 9 תדר של 2.7GHz - מפרט בצד), יציב אחרי לפחות 5 שעות של ORTHOS מעורב מעבד-זיכרון (מה שאוטומטית מאמץ גם את הלוח). עליתי ל-305, והמחשב סירב לעלות, וכשעלה, הוא איפס את עצמו. שיחזרתי את כל ההגדרות, ואני מוכן להמשיך. עכשיו, אני בטוח לחלוטין שזה לוח האם, מכיוון שמהירות הזכרונות עוד לא בסטוק שלה (אני על מחלק של 2.6, מה שאומר שהזכרונות כרגע במהירות של 798MHz, על התזמונים הרגילים שלהם), ומכיוון שמתח המעבד עולה על מתח הסטוק בכמה מדרגות. מלבד זאת אני בטוח שזה לוח האם מכיוון שהוא בנוי ל-266MHz FSB, ואני מנסה להעלות אותו ל-305.

השאלה שלי היא איזה ערך לשנות בביוס ולהוסיף לו עשירית וולט - ל-MCH, או ל-FSB?

בתודה,

אורן.

• תגובות 72
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

תן +0.1 לFSB או 0.2 אבל מוזר לי שיש לך קשיים מהלוח בFSB של 305, העלת מתח למעבד? אם כן, לכמה? אם לא, תעלה אותו לפני שאתה מעלה מתח לFSB.

פורסם
  • מחבר

1.343V בביוס, מול 1.325V סטוק. אחרי Vdrop לפי CPU-Z: 1.280V.

להוסיף בכל זאת עשירית וולט ל-FSB, או להעלות את המתח של המעבד עוד? או פשוט שניהם?

פורסם

אני חדש בתחום ה O\C !אבל את כול הניסיונות האלה עשיתי כמעט בלי שום עזרה ,אם לדוגמה תעלה מטח ב MCH ב0.1 וזה לא פותר את הבעיה ,אז תעלה ב FSB 0.1 אם זה לא עוזר תעלה קצת מטח למעבד עד שהוא מתייצב :xyxthumbs:

שים לב לטמפ'

ויש עוד משהו : אני פעם נתקתי על תדר מסויים והמחשב לא רצה לעלות את הוינדוס שיניתי קצת בתיזמונים של זיכרונות והמשכתי האלה

אם לא תינסה לא תידע :silly:

פורסם

1.343V בביוס, מול 1.325V סטוק. אחרי Vdrop לפי CPU-Z: 1.280V.

להוסיף בכל זאת עשירית וולט ל-FSB, או להעלות את המתח של המעבד עוד? או פשוט שניהם?

אורן, מה זה 1.343 ?! תן לו בראש :silly:

תעלה FSB ל333 ומתח למעבד ל1.45, משם תרד, אם יש חוסר יציבות גם ב1.45 (בספק רב), תעלה FSB ב0.1.

פורסם
  • מחבר

אני חדש בתחום ה O\C !אבל את כול הניסיונות האלה עשיתי כמעט בלי שום עזרה ,אם לדוגמה תעלה מטח ב MCH ב0.1 וזה לא פותר את הבעיה ,אז תעלה ב FSB 0.1 אם זה לא עוזר תעלה קצת מטח למעבד עד שהוא מתייצב :xyxthumbs:

שים לב לטמפ'

ויש עוד משהו : אני פעם נתקתי על תדר מסויים והמחשב לא רצה לעלות את הוינדוס שיניתי קצת בתיזמונים של זיכרונות והמשכתי האלה

אם לא תינסה לא תידע :silly:

זה מה שהייתי עושה בעצמי אם לא הייתה לי פה עזרה מאנשים שכבר עשו אוברקלוק למעבדי הסדרה, ויודעים כמה מתח בערך הם צריכים לפעולה נורמלית תחת אוברקלוק. והטמרטורות אחלה - 68 מעלות במאמץ TAT (מחמם יותר מ-OCCT על פי בדיקה שערכתי), שבה השתמשתי גם לניטור הטמפרטורה - מה שאומר שיש לי עוד 12 מעלות לשחק איתן.

אורן, מה זה 1.343 ?! תן לו בראש :silly:

תעלה FSB ל333 ומתח למעבד ל1.45, משם תרד, אם יש חוסר יציבות גם ב1.45 (בספק רב), תעלה FSB ב0.1.

Aye Aye sir.

ואת ה-FSB אני מעדיף שלא להעלות כל כך מהר, עלול להיות קצת מסוכן.[br]פורסם בתאריך: 12.05.2008 בשעה 23:19:15

עשיתי עכשיו כמה נסיונות:

1. העלאתי את מתח המעבד ל-1.425V ואת ה-FSB ל-305MHz - מערכת סירבה לבצע POST

2. החזרתי את מתח המעבד לקדמותו והעלאתי את מתח ה-FSB ב-0.1V, ואת המעבד העלאתי ל-FSB של 305MHz - מערכת סירבה לבצע POST.

להעלות מתח ל-MCH, או פשוט לנסות את שני הקודמים ביחד?

אגב, עכשיו קלטתי כמה הלוח אם שלי ידידותי לאוברקלוק - אם המערכת לא מבצעת POST, הוא פשוט ישחזר את תפריט האוברקלוק לסטוק, מה שאומר שאני צריך לשנות שם הגדרה אחת (Enabled\Disabled) בשביל מהירות המעבד, ואת מחלק הזיכרון, לפני שאני חוזר לאיך שהמערכת הייתה לפני ה-POST הכושל.

פורסם
  • מחבר

עשיתי הבוקר עוד כמה ניסויים:

העלאתי את מתח המעבד ל-1.45V, וניסיתי לעלות ל-FSB של 305 (הורדתי את מחלק הזכרונות ככה שהם יעבדו ב-610MHz במקום ב-811MHz - אני לא סומך יותר מדי על יכולת האוברקלוק שלהם אפילו שהם סדרת האוברקלוק של TwinMoss) - המערכת לא עשתה POST.

אחר כך החזרתי מתח מעבד ל-1.34V, העלאתי FSB ל-305 וגם מתח ב-0.1V - המערכת לא עשתה POST.

אחר כך החזרתי את מתח ה-FSB למקור, וניסיתי להעלות את מתח ה-MCH ב-0.1V - כאן המערכת עלתה, אך כשלה בזמן חיפוש הכוננים הקשיחים (POST, עברה בדיקת זכרונות).

אחר כך ניסיתי להעלות גם את מתח ה-FSB וגם את מתח הגשר הצפוני ב-0.1V - אותה תוצאה כמו קודם.

ואז נזכרתי שאני האוברקלוקר הכי n00b שיכול להיות - המערכת מאפסת גם את הגדרות ה-PCI-E Frequency עם כל אי ביצוע POST. הפעם נעלתי אותו על 101MHz, לא שכחתי לשחזר אותו עם כל POST כושל, ועשיתי שוב את כל הניסויים:

העלאתי FSB ל-305 ואת מתח המעבד ל-1.425V - אי ביצוע POST.

מתח מעבד לקודם, מתח FSB 0.1+ - אי ביצוע POST.

מתח FSB למקורי, מתח MCH 0.1+ - אי ביצוע POST.

מתח מעבד ל-1.425V, מתח FSB 0.1V+ - אי ביצוע POST.

מתח מעבד נשאר ב-1.425V, מתח FSB למקורי ומתח MCH 0.1+ - אי ביצוע POST.

מתח מעבד ל-1.343V, מתח FSB ומתח MCH 0.1+ - צפצוף עצבני וארוך של הספיקר, ואז שוב ריסטרט, אי ביצוע POST.

הדבר הבא שהייתי מנסה יהיה להעלות גם את מתח הגשר הצפוני, גם את מתח ה-FSB, ואת מתח המעבד ל-1.425V, אבל הצפצוף ההוא מפחיד אותי. איך להמשיך מכאן?

אולי שווה לנסות להוריד את מכפלת המעבד ל-7, ואז לנסות לבדוק ככה אם זה המעבד או הלוח? עד עכשיו עשיתי את זה על ידי העלאת מתחים...

פורסם

גם כשאני הגעתי לבאס של 300 הייתה לי בעיה.

בסופו של דבר הוספה רק מתח למעבד עזרה.. אני עם מתח של 1.475 עם באס של 300..

פורסם
  • מחבר

זה עבד. ניסיתי להשאיר את המתחים כמו שהם אבל להעלות את זה של המעבד ל-1.475V, והוא עלה. עכשיו השאלה היא אם הוא מסוגל לעלות גם במתח נמוך יותר, כי הוא רותח, 79 מעלות ב-TAT לפעמים. אני אעשה ניסויים, ובדיקות יציבות אעשה מחר, כשאני לא משתמש במחשב. כמו שטל אמר, אני מתכוון לרדת מדרגה מדרגה, עד שהוא לא עולה.

פורסם

אורן, המערכת לא אמורה להיות חמה כלכך.

אתה בטוח שפריזר יושב טוב?

פורסם

זה באמת ממש חם!

אני מניח ש79 זה במאמץ ועדיין זה מ-מ-ש חם!

אני, אומנם עם טיוניק, במאמץ אינטנסיבי מתמשך לא עובר את ה68

אם כבר אז גם לי יש שאלה

אני הצלחתי להגיע לבאס של 310 עם מתח של 1.495 וכל העלה מעבר לזה המערכת לא יציבה.

איך אפשר, אם בכלל, להמשיך עוד מבלי לעלות מתח למעבד? אני לא רוצה לעבור את הגבול של 1.5

ניסיתי לעלות קצת מתח לגם לגשר הצפוני והדרומי וגם לבאס.. זה לא עזר.

מצטער על ההדחפות... :smile1:

פורסם
  • מחבר

יוסי, שניה אני עונה לך ;)

מסתבר שהכמות האכזרית של המתח לא הייתה דרושה. ניסיתי עכשיו לרדת מדרגה אחת במתח כל פעם שהמחשב עושה פוסט, ובסוף חזרתי ל-1.34375V, ששם הייתי בהתחלה. מה שעשיתי ושכחתי לציין קודם, זה שהעלאתי את ה-FSB מ-305MHz ל-306MHz, והסיבה שעשיתי את זה היא שב-POST על 305MHz, ראיתי על המסך שה-FSB על 304MHz אפילו שבביוס כיוונתי אותו ל-305MHz. העליתי את ה-FSB ב-1, ואז הכל היה בסדר וב-POST המחשב דיווח שה-FSB על 306.

גיא סיפר לי פעם שיש איזה קטע עם תזמונים פנימיים בערכת השבבים, שלא מסתדרת עם ערכי FSB מסוימים. ייתכן ועל זה עליתי הרגע. בכל מקרה, עם החזרת המתח לקדמותו (מכיוון שכנראה שהוא בכל זאת לא היה הבעיה), גם הטמפרטורות צנחו, ועכשיו הם על מקסימום של 69 מעלות ב-TAT מאמץ על שתי הליבות מלא.

יוסי - אני לא חושב שהפריזר יושב טוב, מכיוון שרגל אחת שלו שבורה אז הוא רק על 3 רגלים. הרגל הרביעית מוכנסת, אבל רופפת.

פיניקס - המתח המקסימלי שלא מומלץ לעבור הוא 1.6V, יותר מזה המעבד כבר ממש ירתח.

מה שרציתי להגיד זה שכנראה המתח המוגבר מאוד למעבד אפשר לו לעלות ב-FSB של 305, אבל אז הוא הציג 304 וזה היה מוזר, אז העלאתי ל-306 ואת השאר כבר כתבתי למעלה.

אה, והדיון הזה צריך כותרת חדשה...

פורסם

התופעה הזאת נקראת FSB HOLES או משהו כזה אם אני לא טועה...

פיניקס - המתח המקסימלי שלא מומלץ לעבור הוא 1.6V, יותר מזה המעבד כבר ממש ירתח.

לפי האתר של אינטל זה 1.5

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9TB

גם ל E4500 שלי כנ"ל.

פורסם

תעשה משהו לגבי הטמפ'...

אם יש לך את קירור הסטוק של אינטל, קח ממנו רגל אחת.

פורסם
  • מחבר

פיניקס - אתה יכול להעלות עוד טיפה את המתח, וה-VDrop יאזן אותו ל-1.5V

יוסי - זה מה שעשיתי מראש, וככה היא נשברה. סיפור ארוך ומביך שאני מעדיף לשכוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים