עבור לתוכן

רעיונות לקירור דרך חלון המארז

Featured Replies

פורסם

טוב - אז היום עשיתי חלון למארז שלי ורציתי להתיעץ אתכם איזה קירור להוסיף לו. כלומר איזה איוורור.

1. גודל מאוורר

2. כיוון זרימת האוויר

3. כמות מאווררים

4. וכמובן סוג המאוורר

נ.ב. אני יודע שלא נראה טוב בנתיים - יהיו שיפורים בהמשך כמו שיוף והדבקת פשי כסף.

פורסם

דבר ראשון יצא לך יפה מאד, אבל...

אני ממליץ לך לשייף את הקצוות. והחלון עצמו, מזה החומר? תנסה לשים משהו שקוף לגמרי (למרות שזה יוצר אפקט נחמד...).

עכשיו שמתי לב שגם עיגלת ושמת בצינורות חלק מהכבלים ( יפה מאד! ;)) לדעתי יוסיך המון אם תעשה גם לשאר הכבלים...

לגבי הקירור אתה יכול לשים;

1 80ממ מול המעבד/צ'יפסט - מכניס

1 80ממ מול הכרטיס מסך/כרטיסים - מכניס

לדעתי לא חשובים מאווררים עוצמתיים, וגם כאשר יבואו חשוב לדאוג למאווררים שיוציאו אוויר (בגג-+מתחת לספק)

לגבי הסוג, זה תלוי בתקציב, אתה יכול לקחת מאווררים ג'נררים ולצבוע אותם בכסף, מה שייצא יפה ויתאים למארז. מאווררים יותר איכותים - ולצבוע אותם בכסף ( :)).

או שאתה יכול לקנות מאווררי לדים (אני ממליץ לך לא לקחת עם 4 צבעים כי זה לא כ"כ יתאים) כחולים, או crystal, כאלו שקופים שעושים קצת אור...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההערות

אכן אני עכשיו משיף את הפינות - רק רציתי לומר שיש לי את הפנל של ENERMAX של ה3.5" ורציתי בעזרתו לשלוט על המאווררים.

כך שלא חשובים לי מאווררים חלשים או חזקים. רק השאלה שלי היא האם לקחת מאוורר 120 על הכרטיס מסך ועוד אחד 80 על הציפ' סט

או הסתפק באחד של 120.

המליצו לי גם על האופציה של אחד מכניס שני מוציא ולכן שתי 80.

אגב בדקתי מאווררים ואלו של ENERMAX נראים לי מצויינים כי הם שקופים וחזקים ואני אוסיף להם לדים.

פורסם

המאווררים של ENERMAX בהחלט מומלצים מאוד, גם חזקים, גם שקטים וגם יש לך שליטה על המהירות שלהם, אבל גם יקרים...

תדאג לכך אם אתה שם מאוורר שמכניס אוויר אז שיהיה גם אחד שמוציא, על מנת ליצור סירקולציה של אוויר (גם יותר מקרר וגם מונע אבק במחשב)

אני מציע לך לשים איזה 80 מ"מ מול הכרטיס מסך, זה עושה עבודה טובה, בזבוז כסף לשים מאוורר מול הצ'יפסט, פשוט ככה, לא תורם בכלל, מקסימום תלביש עליו איזה 40 מ"מ, זה מספיק.

אבל כן, תשים מאוורר שמוציא אוויר מתחת לספק (ליד המעבד) גם כן תורם

פורסם

סליחה על ניסוח ההודעה הקודמת(אחי עשה אותה).

טוב אז ככה - יש לי 2 מאוורררים במארז אחד מקדימה מכניס מול ההארד דיסק, אחד מוציא ליד הספק, וגם על הספק עצמו.

ברצוני להרכיב מאורר אחד (SF2) מול הכרטיס מסך, אז השאלה שלי היא האם להגביה אותו קצת ושיזרוק אוויר על אחורי הכרטיס וגם קצת עם המעבד? או להשאיר אותו נמוך שיזרוק רק על הכרטיס?

ועוד שאלה, אם אני לא יכול לעשות ארובה ויש לי 2 מאוררים שמכניסים(אחד מקדימה אחד ליד הכרטיס מסך) כדאי לי : לפרק את המאורר מתחת לספק להרכיב אותו שיכניס איפהשהוא ולהתקין שם אחד יותר חזק? או להשאיר את זה ככה?

זקוק לעצה בבקשה :)

פורסם

המאווררים של ENERMAX בהחלט מומלצים מאוד, גם חזקים, גם שקטים וגם יש לך שליטה על המהירות שלהם, אבל גם יקרים...

תדאג לכך אם אתה שם מאוורר שמכניס אוויר אז שיהיה גם אחד שמוציא, על מנת ליצור סירקולציה של אוויר (גם יותר מקרר וגם מונע אבק במחשב)

אני מציע לך לשים איזה 80 מ"מ מול הכרטיס מסך, זה עושה עבודה טובה, בזבוז כסף לשים מאוורר מול הצ'יפסט, פשוט ככה, לא תורם בכלל, מקסימום תלביש עליו איזה 40 מ"מ, זה מספיק.

אבל כן, תשים מאוורר שמוציא אוויר מתחת לספק (ליד המעבד) גם כן תורם

הכוונה לשים מאוורר מול המעבד/צ'יפסט, שם באיזור...

לדעתי שניהם צריכים להכניס, אני רואה שיש לך מתחת לספק מאוורר אחד - הוא צריך להוציא (במקרה והוא לא).

דבר יעיל מאד שאפשר לעשות הוא לשים מאוורר אחד שמוציא בגג המארז - 120/80 לא משנה כדאי שיהיה חזק.

כך הרבה יותר אוויר חם ייצא מהמארז, ועם שני המאווררים בצד יכנס קר.

אם אין לך אפשרות לעשות חור בתיקרת המארז אז תוודא שהמאוורר מתחת לספק יהיה חזק...

תראה לנו תמונות :);)

פורסם
  • מחבר

המאוררים שלי עכשיו הם שתי VANTEC STELTH 80 האם כדאי לדעתכם להחליף.

בנוגע לשאר המאוורים חשבתי על זה שיש לי ספק ג'נרי פשוט (סנשיין קומה 400 ;D) ושקלתי בנתיים את המאוורים הנוספים רק החלפת

ה HSF על המעבד.

פורסם

איפה הם עומדים/כיוון?

פורסם

סליחה על ניסוח ההודעה הקודמת(אחי עשה אותה).

טוב אז ככה - יש לי 2 מאוורררים במארז אחד מקדימה מכניס מול ההארד דיסק, אחד מוציא ליד הספק, וגם על הספק עצמו.

ברצוני להרכיב מאורר אחד (SF2) מול הכרטיס מסך, אז השאלה שלי היא האם להגביה אותו קצת ושיזרוק אוויר על אחורי הכרטיס וגם קצת עם המעבד? או להשאיר אותו נמוך שיזרוק רק על הכרטיס?

ועוד שאלה, אם אני לא יכול לעשות ארובה ויש לי 2 מאוררים שמכניסים(אחד מקדימה אחד ליד הכרטיס מסך) כדאי לי : לפרק את המאורר מתחת לספק להרכיב אותו שיכניס איפהשהוא ולהתקין שם אחד יותר חזק? או להשאיר את זה ככה?

זקוק לעצה בבקשה :)

כמו שאמרתי - זקוק לעצה :lol:

פורסם
  • מחבר

אחד מכניס מקדימה והשני מוציא מאחורה

פורסם

לי יש 4 מאווררים מארז עם ספק ג'נרי 250...

הסטלט' מאוורר שקט ומצויין - הבעיה שהם חלשים יחסית.

ובכל זאת אני לא חושב שזה יהיה כדאי להחליף אותם.

אם תוכל לשים גם אחד בגג זה יהיה נפלא ( ;D ::))

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להוריד את הגג אבל הוא לא יורד הבן זו** - אם מישהו יש לו מארז כמו שלי SIMBADDA

2088a.jpg

רק במקום סגול - זה שחור - ואני צבעתי את כל הלבן בכסף

פורסם

תוציא את כ להחלקים - הכל.

תעשה חור בגג...

ותשאב עם שואב אבקים את הצ'יפים של הפח שישארו (תשאב בייסודיות כי זה יכול לפגוע ברכיבים)...

^^^^^^^^

ככה אני עשיתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים