עבור לתוכן

תמונות ממפגן חיה"א - פאנאסוניק TZ5

Featured Replies

פורסם

אין לי (עדיין) מצלמת DSLR.

והמצלמה עם הטלה הכי ארוך שיש לי היא ה- TZ5, מצלמת P&S אוטומטית לחלוטין עם טווח זום 28-280.

אני חושב שצילום מפגן כזה הוא אחד המקומות שבהם היכולות של DSLR עולה משמעותית על P&S באופן הכי ברור וניכר.

אבל אמרתי ששוה לנסות לראות כמה התקדמו מצלמות ה- P&S והאם כיום הם יכולות במגבלות הטווח שלהן לתת משהו ששווה צפייה בבית.

אז הנה התמונות, מוקטנות (רובן נקרפו מפריים גדול יותר).

בגדול העיבוד שעבר עליהן הוא חידוד ברדיוס גדול ועבודה על עקומות (Curves).

תדלוק אווירי:

2n9zxfr.jpg

חילוץ ימי:

2zi31g5.jpg

חוף ירושלים - האנשים:

befy1h.jpg

צוקיות:

106ajco.jpg

צוקיות 2:

349ap0j.jpg

בסה"כ אני מופתע ומרוצה.

המצלמה פיקסה בזריזות (כמובן שעומק שדה גדול שיחק לידיה) חשפה נכון (הכל אוטומטי, כל האפשרויות מסתכמות בפיצוי חשיפה) ונתנה צבעים לטעמי (שעם תיקונים קלים הפכו למרהיבים).

נכון, ממגבלות של טלה לא אפשר לקבל פרטים מדהימים, אבל עם נסיון ליצור קומפוזיציה נעימה לעין התוצאה בהחלט משביעת רצון וראויה להישמר כתמונה מאירוע יפה.

מה דעתכם?

פורסם

יפה מאוד :)

פורסם

בהחלט נחמד. כל הכבוד.

פורסם

חסר קצת קונטרסט בראשונה והשניה

מאד מרשים בשביל P&S

פורסם

2, 3, ו-4 בהחלט מוצלחות.

התמונה הראשונה קצת רכה מדי לטעמי, ובאחרונה יש הרבה רעש בשביל תמונה מוקטנת. האם המקור היה בחשיפה נכונה? תת חשיפה יכול להעצים את הרעש, במיוחד אם מבהירים את התמונה לאחר מכן. כמו כן, באיזה חידוד השתמשת? יש חידודים שגורמים להרבה רעש גם כשהתמונה המקורית לא רועשת כלל (למשל Nik Sharpener או USM עם 1/100/0). חידודים כאלה יכולים להיות מוצלחים בתמונות של צמחייה, אבל הם מפריעים כשיש שטחים נרחבים של שמיים.

פורסם
  • מחבר

אין פה שום תת חשיפה.

החיישן רועש גם ב- 100.

אורן, היא רחוקה מלהיות טובה כ"כ ב- ISO גבוה כמו שחשבת.

עדיין חצי דור מאחורי פוג'י.

אני מאוד מרוצה מהמהירות היחסית שלה, הגודל הפיזי, הפשטות שמאפשרת לאבא שלי להוצי תמונות טובות וגם מאיכות התמונה היחסית.

אבל עדיין, לעשות מטעמים מחיישן קטן, בינתיים רק פוג'י יודעת ואני לא בטוח שדווקא ה- TZ5 היא הקרובה ביותר.

פורסם

אין פה שום תת חשיפה.

אז יש משהו אחר. חידוד לא מוצלח אולי? תוכל לשלוח לי את הקובץ המקורי במייל?

החיישן רועש גם ב- 100.

כל החיישנים של כל הקומפקטיות רועשים ב-ISO 100. מה שגורם לחלק מהם להראות נקיים זה בעיקר הסרת רעש חזקה יותר.

אורן, היא רחוקה מלהיות טובה כ"כ ב- ISO גבוה כמו שחשבת.

עדיין חצי דור מאחורי פוג'י.

מול איזו מצלמה של פוג'י? בהשוואה לדגמים עכשוויים של פוג'י שמשתמשים בחיישני 1/2.5 הפנסוניק טובה יותר. אם פעם היו לפוג'י מצלמות טובות יותר (וזאת שאלה טובה בפני עצמה), הן לא רלוונטיות יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים