עבור לתוכן

בעיה בביצוע פעולות מסויימות (תגובות בפורום, העלאת תמונות) עם ראוטר

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לחברה שלי ראוטר אלחוטי TP-LINK tl-wr641g, והיא מחוברת לאינטרנט בכבלים/אינטרנט זהב (עם חייגן).

הראוטר מוגדר להתחבר לאינטרנט אוטומטית, והמחשבים מחוברים דרכו.

הבעיה היא שאני לא מצליח לבצע כל מיני פעולות כמו להגיב בפורום או להתחבר לג'ימייל (זה נראה כאילו הפעולות האלה נחסמות ע"י הראוטר - הדפדפן פשוט מחכה עד שהוא מקבל timeout).

הקטע המוזר הוא שאם אני מתחבר לאינטרנט באמצעות החייגן ("בנוסף" לחיבור הקיים כבר), אז הכל עובד באופן תקין.

הבעיה קורה בשני המחשבים, שאחד מהם מחובר באופן חוטי והאחר אלחוטי.

מישהו יודע מה הבעיה ואיך לפתור אותה?

תודה!

פורסם

כאשר אתה מחובר עם הראוטר תבדוק אם פורטים של אתרים מאובטחים פתוח

ב WIN (לא בויסטה כי אין את זה) כנס ל CMD ותרשום

telnet secure.netvision.net.il 443

במידה והוא לא מצליח להתחבר כלומר רושם connecting אבל שום דבר לא קורה

הפורט חסום מאיזה סיבה לא יודע בראוטר שלך.- כנס לראוטר תעשה לו forward ל 443

אם נכנס (מוזר - אבל ה CMD פשוט יהיה ריק) נסה לעשות RESET לראוטר ולהגדירו מחדש. ואם אתה לא רוצה

יש כמובן אופציה שהיא להוריד את ה MTU בראוטר שלך אם אתה יודע איך עושים את זה...

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שזה קשר ל-port forwarding, כי כמו שאמרתי, גם כאן בפורום אני לא מצליח להגיב.

(למיטב ידיעתי הפורום הזה לא מאובטח...)

איך יעזור להוריד את ה-MTU? מה זה עושה בעצם? כרגע הוא מוגדר לי על 1460, לכמה לשנות אותו?

עריכה: שיניתי אותו ל-1300, אחרי שקראתי קצת על זה ברשת. נראה שזה עובד. תודה!

פורסם

1300 זה קצת נמוך... תנסה להגביה את זה קצת.

בעקרון אתה רוצה את המספר הכי שזה יכול להיות בלי בעיות.

הייתי מנסה 1420 ורואה אם עדיין יש בעיה ואז יורד בקפיצות של 20 מזה.

פורסם

חחח :cool2:

בכללית אתה יכול להעלות עד ל1460 ולראות איפה זה נתקע... אבל 1420 זה סבבה ואין צורך לשנות (אני ב1380) :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי למה זה משנה (כלומר, הגיוני שזה צריך להיות כמה שיותר גבוה, לא הבנתי למה מעבר לגובה מסוים זה לא עובד).

פורסם

התעבורה שלך באינטרנט מבוססת על חבילות מידע שנקראות פאקטים. MTU זה גודל הפאקט המקסימלי.

רשתות שונות משתמשות בגדלי MTU שונים, אם פאקט שחורג מהגודל הזה מגיע הוא יתפצל לשניים... ולא בצורה יפה.

יש שתי בעיות עם הפיצול הזה:

הראשונה היא שזה יוצר חוסר יעילות, אם הפאקט חורג בביטים ספורים אז הוא ישבר לשניים ואתה כבר צריך להתמודד עם שני פאקטים נפרדים. בנוסף לכך שהרבה פעמים הפאקטים הנוספים האלו נוטים להאבד כי אין עליהם ממש בקרה.

השניה היא שבדברים שמסתמכים על כל ביט, למשל יצירת קשר מאובטח, השבירה ואיבוד הפאקטים הזאת משבשת את המידע המתקבל.

הגודל המקסימלי ללא חלוקה מבטיח את מקסימום היעילות, כלומר מקסימום מידע במינימום פאקטים וללא שבירה שתשבש את המידע.

אני לא יודע למה אבל בכבלים העניין יותר נזיל מאשר בADSL.

בעקרון זה לפי פרוטוקול (אני מקווה שאני לא טועה ;D):

L2TP - 1460

PPTP -1396

PPPoE - 1492

PPPoA - 1500

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים