עבור לתוכן

עד כמה כדאי לשדרג מK10d לK20d?

Featured Replies

פורסם

השאלה הראשונה היא מהו מחיר סביר לK10d בת 10 חודשים ו6000 קליקים, אני חשבתי על 2700.

בהנחה שזה פחות או יותר המחיר שאני אקבל עליה, יהיה לי את הכסף לK20d בערך בעוד חודש.

השאלה האמיתית היא מה הם היתרונות שלה על הK10 והאם הם שווים השקעה של בערך 2500 ש"ח.

יתרונות:

4.2 מגה פיקסלים נוספים

אפשרות להוציא תמונות עם הרבה פחות רעש, זה אולי מה שהכי חסר לי בK10

ISO 6400, למרות שהוא מתחיל ב200

פילטרים חדשים כגון פילטר HDR

תצוגה חיה כולל זום

חיישן שמגלה אבק

מצב צילום מיוחד של 21 תמונות בשניה

ויתרון שלא קשור למצלמה הוא שאני אקבל אחריות של שנתיים של קרט.

מכיוון שהבעיה העיקרית שלי עם המצלמה היא בתנאי תאורה גרועים (בערך חצי מזמן השימוש במצלמה) חשבתי על אפשרות אחרת והיא:

1.לשלוח את הפלאש שלי SIGMA EF500 DG SUPER לתיקון אצל שפע, במידה ויהיה אפשר לתקן אותו.

2. להזמין מB&H את הAF540 FGZ, המחיר הוא 380$ כולל משלוח. צריך לשלם עליו מכס/תשלומים אחרים?

מה דעתכם? תודה.

פורסם

השאלה הראשונה היא מהו מחיר סביר לK10d בת 10 חודשים ו6000 קליקים, אני חשבתי על 2700.

כדאי שתבדוק בלוחות היד השניה. זה ייתן לך מושג מה המחירים בפועל של המצלמה.

4.2 מגה פיקסלים נוספים

האם אתה מגיע למצבים שבהם רזולוציה גבוהה יותר תהיה יתרון?

אפשרות להוציא תמונות עם הרבה פחות רעש, זה אולי מה שהכי חסר לי בK10

עותק של Noiseware יעלה לך הרבה פחות משדרוג של המצלמה. וכמובן שלא יזיק להתחיל עם קובץ RAW.‏

ISO 6400, למרות שהוא מתחיל ב200

6400 זה פיקציה. תעשה Push ותקבל גם במצלמה שלך ISO 6400 ואפילו יותר.

פילטרים חדשים כגון פילטר HDR

גם כאן RAW ייאפשר לך לקבל תוצאות דומות.

תצוגה חיה כולל זום

התצוגה החיה של ה-K20D מאוד מוגבלת:

- המצלמה סוגרת את הצמצם לצמצם הנבחר, דבר שמאפשר אמנם לראות עומק שדה, אבל מקשה על פוקוס ידני.

- התצוגה החיה מוגבלת בזמן (עד 3 דקות), ובמקרים מסויימים מסרבת לעבוד בימים חמים.

חיישן שמגלה אבק

צילום של קיר לבן עם צמצם סגור ייתן לך את אותה תוצאה.

מצב צילום מיוחד של 21 תמונות בשניה

זה מצב מאוד מעניין שפותח הרבה אפשרויות חדשות, אבל הרזולוציה שלו נמוכה והמצלמה לא מפקסת בין תמונות.

ויתרון שלא קשור למצלמה הוא שאני אקבל אחריות של שנתיים של קרט.

זה תמיד יתרון, אבל אני בספק אם הייתי משלם 2500 ש"ח עבורו.

מכיוון שהבעיה העיקרית שלי עם המצלמה היא בתנאי תאורה גרועים (בערך חצי מזמן השימוש במצלמה) חשבתי על אפשרות אחרת והיא:

1.לשלוח את הפלאש שלי SIGMA EF500 DG SUPER לתיקון אצל שפע, במידה ויהיה אפשר לתקן אותו.

זה משהו שמזמן היית צריך לעשות.

2. להזמין מB&H את הAF540 FGZ, המחיר הוא 380$ כולל משלוח. צריך לשלם עליו מכס/תשלומים אחרים?

לא ידוע לי על תשלומים נוספים על פלאשים בהשוואה לציוד צילום אחר. מה שכן, הייתי ממצה קודם את האופציה של הסיגמה.

מה דעתכם? תודה.

דעתי היא ששדרוג בעדשות יהיה השקעה טובה יותר. לחלופין, אפשר תמיד לשים את הכסף בצד, לגוף מתקדם יותר מה-K20D. זה רק עניין של זמן עד שיצא כזה.

פורסם
  • מחבר
כדאי שתבדוק בלוחות היד השניה. זה ייתן לך מושג מה המחירים בפועל של המצלמה.

מצאתי רק גוף אחד שנמכר עם עדשת קיט ב2100, אבל אי אפשר לקבל מזה מושג על השוק.

האם אתה מגיע למצבים שבהם רזולוציה גבוהה יותר תהיה יתרון?

כן, זה נותן הרבה יותר גמישות בקרופים אבל לא קריטי במיוחד.

עותק של Noiseware יעלה לך הרבה פחות משדרוג של המצלמה. וכמובן שלא יזיק להתחיל עם קובץ RAW.‏

כבר עכשיו בACDsee יש לי הסרת רעשים מצויינת אבל גם אם יש לי ידיים זריזות לעשות הסרת רעשים ל100 תמונות יכולה לקחת חצי שעה.

6400 זה פיקציה. תעשה Push ותקבל גם במצלמה שלך ISO 6400 ואפילו יותר.

מוזר שבחיים לא שמעתי על האופציה של הPUSH, אבל שוב מדובר בזמן של עבודה על המחשב.

גם כאן RAW ייאפשר לך לקבל תוצאות דומות.

" "

התצוגה החיה של ה-K20D מאוד מוגבלת:

- המצלמה סוגרת את הצמצם לצמצם הנבחר, דבר שמאפשר אמנם לראות עומק שדה, אבל מקשה על פוקוס ידני.

- התצוגה החיה מוגבלת בזמן (עד 3 דקות), ובמקרים מסויימים מסרבת לעבוד בימים חמים.

אני יכול לספור על יד אחת את הפעמים שפיקסתי ידנית, הבעיה עם החום יכולה להיות משמעותית במיוחד פה בישראל ולאור העובדה שהמצלמה שחורה.

צילום של קיר לבן עם צמצם סגור ייתן לך את אותה תוצאה.

שוב, כרוך בלצלם וללהעביר את התמונות למחשב. אני לא רוצה להיות קטנוני אבל כל הדברים הקטנים האלו יחד הם משמעותיים.

זה מצב מאוד מעניין שפותח הרבה אפשרויות חדשות, אבל הרזולוציה שלו נמוכה והמצלמה לא מפקסת בין תמונות.

כמו שאמרת, הוא עדיין פותח הרבה אפשרויות חדשות. אפשר אפילו לחבר את התמונות לסירטון.

זה תמיד יתרון, אבל אני בספק אם הייתי משלם 2500 ש"ח עבורו.

זו תוספת לחבילה כולה...

דעתי היא ששדרוג בעדשות יהיה השקעה טובה יותר. לחלופין, אפשר תמיד לשים את הכסף בצד, לגוף מתקדם יותר מה-K20D. זה רק עניין של זמן עד שיצא כזה.

לשים את הכסף בצד ולחכות לגוף מתקדם יותר זו לא אופציה, אני מתגייס במרץ וספק אם יתאפשר ו/או יהיה פרקטי לקחת אותה איתי.

לעומת זאת בשורה התחתונה הייתי בדעה שלך מההתחלה אבל רציתי לשמוע חוות דעת. אני אקח את הפלאש שלי לשפע שבוע הבא כשיהיה לי זמן.

תודה

פורסם

מצאתי רק גוף אחד שנמכר עם עדשת קיט ב2100, אבל אי אפשר לקבל מזה מושג על השוק.

זה מחיר נמוך באופן לא סביר. הגיוני שיש קאטצ' כלשהו.

כבר עכשיו בACDsee יש לי הסרת רעשים מצויינת אבל גם אם יש לי ידיים זריזות לעשות הסרת רעשים ל100 תמונות יכולה לקחת חצי שעה.

מריצים הסרת רעש בבאטצ' ובינתיים עושים משהו אחר. לא סיפור.

מוזר שבחיים לא שמעתי על האופציה של הPUSH, אבל שוב מדובר בזמן של עבודה על המחשב.

אם אתה מצלם ב-RAW תוכנת ההמרה בד"כ יודעת לבצע תיקון אוטומטי.

אני יכול לספור על יד אחת את הפעמים שפיקסתי ידנית, הבעיה עם החום יכולה להיות משמעותית במיוחד פה בישראל ולאור העובדה שהמצלמה שחורה.

פוקוס ידני הופך להיות דבר ממכר כשמשתמשים בתצוגה חיה עם מימוש נורמלי. זה כיף לדעת שמקבלים דיוק מוחלט. עם פוקוס אוטומטי מבוסס זיהוי-פאזות תמיד יש ספק, ולעיתים לא רחוקות הספק מוצדק.

בכל מקרה, אין ל-K20D אפשרות לפקס אוטומטית בזמן תצוגה חיה, ככה שאתה ממילא "תקוע" עם פוקוס ידני.

שוב, כרוך בלצלם וללהעביר את התמונות למחשב. אני לא רוצה להיות קטנוני אבל כל הדברים הקטנים האלו יחד הם משמעותיים.

בעיני הם לא משמעותיים, אבל לא אני זה ששוקל לשדרג ;)

לשים את הכסף בצד ולחכות לגוף מתקדם יותר זו לא אופציה, אני מתגייס במרץ וספק אם יתאפשר ו/או יהיה פרקטי לקחת אותה איתי.

אז זאת סיבה עוד יותר טובה לא להכנס להוצאות מיותרות. בקנייה של מוצרים טכנולוגיים תמיד כדאי לדחות את הקנייה אלא אם אתה באמת צריך את המוצר. ה-K20D נראית לי כמו מקרה קלאסי שבו הצורך שלך במצלמה הולך להצטמצם מאוד ולעומת זאת הטכנולוגיה תשתפר משמעותית בעתיד הלא רחוק (פוטוקינה בספטמבר?). ה-K10D הייתה שוס. ה-K20D אינה כזו, ופנטקס יודעים את זה. אני מהמר שהם מכינים משהו גדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים