עבור לתוכן

בעיות איכות בצפייה בסרטים וב dynamic contrast במסך חדש שקניתי 2253bw samsung

Featured Replies

פורסם

1.קניתי מסך 2253bw של samsung החדש 22 אינץ(עם הניגודיות 1:8000) לאחר מסך 17 אינץ CRT ישן. רואים יפה אך משום מה סרטים של DVD או DVIX שראיתי יפה ב CRT אני רואה די גרוע כאילו זה לא DVD. התמונה לא ברורה וגם הצבעים לא ברורים (מזכיר קצת גרסאות של סרטים בעלי איכות נמוכה שמורידים מהאינטרנט). וגם סרטים HD אומנם אני רואה יותר טוב מ DVD אך עדיין לא מדהים כמו שציפיתי לראות. יש לציין שכרטיס המסך שלי הוא ge force 7600gs (לא יודע אם זה קשור). חיבור DVI למחשב. תוכנות צפייה שהשתמשתי: 10 bsplayer, msi (dvd), vlc, media player

2. כדי להשתמש בניגודיות של 1:8000 צריך להשתמש באופציה של dynamic contrast. הבעיה היא שבסרטים כשאני בוחר באופציה זו, כשיש מסך שחור למשל ,בסוף הסרט כשיש את הכתוביות או במעבר בין סצנה אחת לשניה שיש רקע שחור לשניה, המסך מתכהה וכשיש סצנה עם אור המסך חוזר להאיר בדיליי של חצי שניה (זה כאילו שה brightness הוא -100 נהיה- 0 וחוזר ל- 100 בדיליי של שניה)

אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיני ולעזור לי

תודה

פורסם

לגבי (1) - אני יכול לחשוב על שתי סיבות. או שאתה רגיש במיוחד לחדות של מסכי ה-LCD שבהם רואים כל פיקסל ופיקסל (לעומת מסך CRT שמחליק את התמונה), או שמפריע לך העובדה שהמסך שלך הוא TN וככזה עומק הצבעים שהוא מציג והדיוק שלהם רחוקים מלהיות טובים.

לגבי (2) - מה רצית? הרי זה בדיוק מה ש-dynamic contrast עושה - משנה את הבהירות באופן דינאמי בהתאם לתמונה. אין הרי למסך שלך ניגודיות 8000:1 (לאף מסך אין ניגודות כזו). המנגנון של dynamic contrast זה סתם שטות מיותרת שלא טובה לכלום חוץ מלאפשר ליצרנים לשקר ללקוחות ולגרום להם לחשוב שהניגודיות במסכים שלהם באמת משתפרת כשהיא לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים