עבור לתוכן

אז זה המארז שלי...

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה בשביתה בניתי מארז מ-0 הושקעו עליו בערך כ500 שעות עבודה שלי ועוד כ-300 של אבא שלי

המארז עדיין לא גמור זקוק לעוד גימורים רבים ויש לי רעיונות נוספים לשיפורו

בחופשת הפסח היה לי קצת זמן לעבודה נוספת עליו

המארז בנוי מתעלת PVC מלבנית שעברה הסבה למארז והפנלים עשויים מפרספקס.

רוב החלקים למארז בלבד (לא כולל חומרה) נתרמו ע"י אבא חברים ומשפחה או פורקו בעבר על ידי ונהספו במשך השנים.

קצת רקע: אני בן 17 וחצי מראשון לציון ביסודי הייתי ילד מחונן (מכון רון למי שמכיר) חולה מחשבים מאז ומתמיד.

מפרק כל דבר שהצלחתי לשים עליו את ידי אי פעם מצעצועים למכשירי אלקטרוניקה ועד מכוניות, אני ג'נקר לא קטן וככה גם אבא שלי ובגלל זה אפשר למצוא אצלנו כמעט הכל (חוץ ממה שאמא שלי הצליחה לזרוק לנו - כולל 5 מחשבים עובדים....).

ידע טכני רב שאת רובו רכשתי לבדי, אני יודע לרתך, להלחים צנרת נחושת, אלקטרוניקה ברמה בסיסית, מחשבים חומרה וגם קצת תוכנה (בעיקר ויזואל), מכונאות רכב ובעל חושני תכני טוב בכללי.

אבא שלי בעל חוש טכני כמה וכמה מעליי ועוזר לי בכל דבר שאני רק צריך, לאבא שלי יש חברה שמתעסקת במיזוג תעשיתי והוא אחד מצנרי הנחושת הגדולים בארץ לכן זה החומר שהכי זמין לי אבל אני חושב שאני לא מנצל את זה מספיק.

טוב אחרי הרקע זה המפרט שלי:

amd 5600+ x2

gigabyte ga-m59sli-s5

X1550 ati 512Mb

kingston 1024Mb 800Mhz

HD WD 160

antec 430W truepower trio

המחשב אתמול עבר התקנה של TEC 121W מתחת לבלוק קירור המים שלי

המחשב נקנה לפני כמעט כשנה במטרה לעבוד בעיקר עם וירטואליזציה לכן אני עם AMD

הוא נקנה עם תקציב קצת לחוץ בגלל ששרפתי את הלוח והמעבד הקודמים שלי ואבא לא היה מוכן לממן (dfi lan party nf4+amd 64 3000)

המערכת מים איתי כבר כמעט 5 שנים עוד מהבר מצווה אבל אני מאוד מרוצה ממנה למרות שהיא נראת פשוטה (אבל בזמנו היתה נדירה ויקרה)

במארז 3 מאווררים: 2 מוציאים Thermaltake Silent Wheel 13cm

ואחד מכניס ArcticFan 120mm Exhaust

על הספק שלי יש מאוורר 120 שמכניס אוויר לספר יש מבחוץ ומוציא אותו ישירות החוצה

על הרדיאוטר יש לי מאוור נוסף 80 מ"מ חזק מאוד וגם רועש אבל נשלט ע"י הפנל של הקירור מים

מאוורר 80 נוסף יש על הבלוק מים שהוא בעל צלעות קירור, וגם על הכרטיס מסך.

במארז יש 2 ספקים אחד נוסף לזה שבמפרט והוא ג'נרי לחלוטין ואפילו הוא מדור הTX אבל הוא עושה את העבודה בשביל הTEC המאווררים וכל השטויות מסביב

הכבלים שלו נשחטו ויוצאים ממנו רק אלו שאני זקוק להם.

הפנל הקדמי כולל את הCDים המפסקים של ההדלקה והריסט, 8 מפסקים לשליטה על מאוורים ושטויות נוספות כולל לד בקרה לכל מפסק, מסך 16*2 HD44780,

חיבור קדמי לUSB, הכנה לאוזניות ומיקרופון וFIREWIRE, חיבור E-SATA, מולקס, מאוורר 120 ופנל שליטה ותצוגה של הקירור מים.

בפנל האחורי יש כמובן את היציאות של הלוח ושל הכרטיסים, הספק הראשי, כניסת מתח 220V ליעודים שונים וכרגע מבפנים מתאם BT שנוספה לו יציאה לאנט' ומחכה

לקבל יציאה דרך הפנל.

תוכניות לעתיד: כלוב HD עם גומיות תלייה, שיפור התושבת שנבנתה לקירור + הTEC, בניית קירור מים לכרטיס מסך ולזכרונות (כנראה תוך חודש יהיו חדשים), תאורה, שינוי התלייה של הCDים, החלפת הספק הג'נרי באחד חדש, פנל קדמי חדש עם מסך MATRIX גרפי, משדר ומקלט אינפרא, והכי חשוב סידור כבלים,

אהה ועוד שגעונות שיגיעו עם הזמן....

המארז זקוק לתיקוני צבע ולצביעה בלכה מט, הצבע והלכה כבר ברשותי עוד מהשביתה.

מצטער שלא העלתי יומן פרוייקט פשוט בשביתה גם עבדתי בערוץ הספורט (כן אני יודע שזה נשמע הזוי אבל סה"כ הפכו אותי לסבל) ככה שלא ממש היה לי זמן.

אז ככה אחרי החפירות יאאלה לתמונות:

המארז הישן:

c38dcd288fe50.JPG

התעלה והפרספקס לפני:

1c9127e442a3c.JPG

המארז:

6be4dbd37dc83.JPG

3bd35fd2a994d.JPG

31f34c199702f.JPG

42df5433c670e.JPG

a68b7dedd9ba1.JPG

4aee8c41653ad.JPG

bc544fbb92c60.JPG

פורסם

נחמד .טוב לחיסכון כסף :yelclap:

אבל תקטין ת'התמונה דחוףף זה תופס ת'האשכול :o

פורסם

פשוט בלתי נסבל.

תצלם תמונות במצלמה נורמלית ולא בפלאפון.

תעלה אותם כתמונות קטנות שנפתחות בגדול כאשר לוחצים עליהן.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער מחוסר זמן לא השקעתי בזה אני מקווה מחר לסדר את העניין :-\

לחץ בגרויות והכל

ובקשר לחיסכון בכסף.. זה לא ממש נכון מושקע פה לא מעט כסף רובו אולי מדברים שהיו אצל אבא שלי בבית מלאכה אבל זה לא הגיע בחינם

פורסם

יפה מאוד!

אבל אתה חייב לסדר את כל הכבלים והחוטים, זה נראה מבולגן מידי...

פורסם

נא לסדר את התמונות דחוף!

תקטין אותן לגודל 800X600 ותעלה מחדש.

ואם כל מה שיש לך זה תמונות של המארז מוכן ללא תהליך העבודה, אז מקומו לא ביומני פרוייקטים.

עד שתסדר את התמונות שכולנו נוכל לראות אותן כמו שצריך הת'ראד נעול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים