עבור לתוכן

מודינג רציני ראשון+מודינג ישן| חיתוך חלון, &#1

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם, אז כמו שקראתם בכותרת האשכול, זהו המודינג הרציני הראשון שעשיתי למארז המחשבי ואני מקווה שתאהבו אותו ותתנו לי גם כמובןקצת עצות לשיפור המודינג.

טוב, אז התכנון היה לעשות חלון במארז, לשים מסך LCD בדלת, לבנות מעגל לדים להארת המארז ולהציב 2 קטודות אולטרה סגולות, בעתיד הקרוב אני מתכוון להוסיף מאווררים רגישים לאולטרה סגול הכוללים גם לדים, לבנות מעל של אורגן אורות ולהוסיף מספר לדים למעגל הנוכחי.

(בנוסף לזאת אני הולך לקנות גם לוח אם חדש+מעבד חדש+זכרונות RAM חדשים+ספק כוח חדש וכנראה שגם כ.מסך, בקיצור מחשב חדש...:)).

אז נעבור לתמונות....

*לחצו על התמונה להגדלתה ו\או להורדתה.

במהלך העבודה-חיתוך החלון:

DSC02679.JPG DSC02680.JPG DSC02681.JPG DSC02682.JPG

DSC02683.JPG DSC02684.JPG DSC02686.JPG DSC02687.JPG

DSC02691.JPG DSC02692.JPG DSC02693.JPG DSC02694.JPG DSC02696.JPG

DSC02699.JPG DSC02701.JPG DSC02702.JPG

במהלך העבודה-חיתוך חלון למסך ה-LCD:

DSC02703.JPG DSC02704.JPG DSC02705.JPG DSC02706.JPG DSC02713.JPG DSC02715.JPG DSC02716.JPG DSC02717.JPG DSC02718.JPG DSC02719.JPG

במהלך העבודה-הפרספקס:

(הוא התנפץ לי באמצע אז קיצרתי אותו, זה למה הוא נראה כזה קטן... וסליחה על האיכות של חלק מן התמנות, בטעות העברתי את המצלמה למצב ISO)

DSC02720.JPG DSC02726.JPG DSC02727.JPG DSC02728.JPG

DSC02729.JPG DSC02730.JPG DSC02731.JPG DSC02732.JPG

התוצאה-דלת המארז:

DSC02739.JPG DSC02740.JPG DSC02741.JPG DSC02742.JPG

התוצאה-דלת המארז+לדים, קטודות וכד':

DSC02788.JPG DSC02789.JPG DSC02790.JPG DSC02791.JPG

DSC02792.JPG DSC02793.JPG DSC02794.JPG DSC02795.JPG

DSC02796.JPG DSC02797.JPG DSC02798.JPG DSC02799.JPG

DSC02802.JPG DSC02803.JPG DSC02804.JPG DSC02805.JPG

התוצאה-מסך ה-LCD:

(אני בטוח שהשאלות הבאות ישאלו ולכן אני עונה עליהן כאן ועכשיו:

1. השגתי את המסך מדוד שלי.

2. אני משתמש בתוכנה LCD Smartie בכדי לשלוט על המסך.

3. הבקר הוא HD44780.)

*זה רק קצת מהאפשרויות שאני משתמש בתוכנה.

DSC02807.JPG DSC02808.JPG DSC02810.JPG

מודינג ישן אך יעיל-חיתוך המתכת שמתחת ל-MoBo להעברת הכבלים המאוד ארוכים של הספק, אל מאחורי הלוח אם:

DSC02769.JPG DSC02770.JPG

אני מקווה כי המודינג הראשון הרציני שלי מוצא-חן בעיינכם ותוכלו לתת לי גם עצות לשיפור המודינג.

יום עצמאות שמח! :):)

פורסם

ואו מודינג יפה ומושקע . :xyxthumbs:

כמה זמן לקחת לך לעשות אותו ?

המלצות לשיפור אמממ תוסיף חלון על הגג של המארז זה יצא יפה .

אין לי יותר מה להוסיף מודינג פששוט יפה

פורסם
  • מחבר

תודה...

לקח לי לעשות את המודינג בערך 4-5 ימים, בגלל שאחותי למדה לבגרות ולא יכולתי לעשות רעש וגם בגלל שהייתי צריך לקנות את הפרספקס והחלקים למעגל החשמלי.

בקשר לעצה שלך, שכחתי להוסיף כי בעתיד (שוב, הקרוב...) אני הולך לצבוע את כל המארז בשחור (אגב, אם אתם יכולים, תמליצו לי על צבע (סוג, הצבע יהיה כמובן שחור מבריק) ולעשות בגג 2\1 חור\ים למאורר\ים 80 מ"מ\120 מ"מ, ככה שהעצה קצת חסרת טעם...אבל תודה בכל מקרה! :xyxthumbs:

פורסם

אז ככה - סחטיין על המודינג,יפה מאוד.

הדבר הראשון שהייתי ממליץ לעשות - להוציא את הפרספקט ולעשות שיוף מחודש,שמים לב לעיקומים בגומי U,ואני מניח שזה כתוצאה מחוסר שיוף.

בקשר לצביעה שלך,לא הייתי עושה שחור,שחור וכסוף שני הצבעים שלא יתאימו למודינג הזה,הייתי הולך על כחול,אבל לא משהוא בוהק שמסנוור.

להמשך,הייתי מציע בדיוק מה ש-x-boy_24 הציע,חלון בגג יכול באמת לשפר.

לפי דעתי ערבוב הצבעים שעשית לא יפה,אבל כל אחד והטעם שלו (חוץ מזה,אם אתה תצבע בכחול אתה תצתרך לעשות ארגון עם הצבעים).

(בלי קשר - תוסיף מאוורר אחורי,המאוורר האחורי של ה-TRU זורק חצי מהאוויר החם לתוך המארז).

חזק ואמץ.

מצפה לעוד חידושים.

MuTaTiOn.

פורסם
  • מחבר

אז ככה - סחטיין על המודינג,יפה מאוד.

הדבר הראשון שהייתי ממליץ לעשות - להוציא את הפרספקט ולעשות שיוף מחודש,שמים לב לעיקומים בגומי U,ואני מניח שזה כתוצאה מחוסר שיוף.

בקשר לצביעה שלך,לא הייתי עושה שחור,שחור וכסוף שני הצבעים שלא יתאימו למודינג הזה,הייתי הולך על כחול,אבל לא משהוא בוהק שמסנוור.

להמשך,הייתי מציע בדיוק מה ש-x-boy_24 הציע,חלון בגג יכול באמת לשפר.

לפי דעתי ערבוב הצבעים שעשית לא יפה,אבל כל אחד והטעם שלו (חוץ מזה,אם אתה תצבע בכחול אתה תצתרך לעשות ארגון עם הצבעים).

(בלי קשר - תוסיף מאוורר אחורי,המאוורר האחורי של ה-TRU זורק חצי מהאוויר החם לתוך המארז).

חזק ואמץ.

מצפה לעוד חידושים.

MuTaTiOn.

תודה, 8)

בקשר לגומי U, זה לא השיוף אלא הגומי עצמו, אני מנסה למצוא גומי נורמלי ולא אחד שיצרתי מכבל ישן...

בקשר להצעת הצביעה, אני אחשוב על זה, יש לי עוד זמן ;)

בקשר לחלון בגג, גם יראו את הספק והכוננים וגם זה יראה לא טוב בלי חריטה (דבר שאין לי ניסיון בו בכלל...), חוץ מזה כבר קניתי את הגרילים.

בקשר למאוורר האחורי, יש לי שם מאוורר, פשוט הורדתי אותו לזמן מה (כשהחלפתי משחה טרמית וניקיתי את ה-Ultima 90I שלי...).

פורסם

אני הייתי חותך את ה"גריל" למאוורר 80 שעל הדלת, ו'ממשיך' לשם את החלון, וחותך את הגריל של ה120 האחורי.

אם אתה רוצה לשים מאוורר בגג, לך על 120מ"מ.

פורסם

יפה, כל הכבוד, באמת כמו שהציעו פה החבר'ה, יוסיף המון אם תוסיף עוד איזה חלון בגג.

אבל בכללי מאוד יפה, :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני הייתי חותך את ה"גריל" למאוורר 80 שעל הדלת, ו'ממשיך' לשם את החלון, וחותך את הגריל של ה120 האחורי.

אם אתה רוצה לשים מאוורר בגג, לך על 120מ"מ.

בקשר לגריל המאוורר שעל הדלת, גם אני חשבתי בהתחלה לחתוך אותו, אבל אבא שלי התנגד ואמר "בוא נחתוך את החלון ללא חיתוך הגריל, נראה אייך זה יראה ואם תחליט שתרצה לחתוך אותו, אז תחתוך..", והאמת היא שהגריל דווקא מוסיף ורואים את כל מה שמאחוריו (צלעות הקירור) בלי שום בעיה (בזכות האור הנפלט מהלדים..), עם כי בתמונות לא רואים זאת כל כך בבירור.

לגבי הגריל האחורי, אני בלאו הכי התכוונתי להוריד אותו ולשים גריל "פתוח" יותר, אך בכל הפעמים שהייתי בנועה\פנדה\גיבור מחשבים לא היה להם גריל מתאים.. >:( >:(

יפה, כל הכבוד, באמת כמו שהציעו פה החבר'ה, יוסיף המון אם תוסיף עוד איזה חלון בגג.

אבל בכללי מאוד יפה, :xyxthumbs:

תודה, ;)

ובקשר לחלון בגג, תקרא בבקשה את פוסט מס' 2.

פורסם

פששששש איזה יופי של דבר אחי ועוד הראשון שלך.?! תשמע אתה תותח אחי.! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה אחי!

והאמת, זה לא היה כל כך קשה, פשוט חרשתי על הפורום הזה (ועוד כמה פורמים מפורסמים בעולם) כשנה, למרות שלא ממש הייתי צריך לעשות את זה... פשוט לא היה לי כסף אז חיכיתי, חרשתי וחיכיתי.... עד שקיבלתי כסף והתחלתי...

פורסם

תודה אחי!

והאמת, זה לא היה כל כך קשה, פשוט חרשתי על הפורום הזה (ועוד כמה פורמים מפורסמים בעולם) כשנה, למרות שלא ממש הייתי צריך לעשות את זה... פשוט לא היה לי כסף אז חיכיתי, חרשתי וחיכיתי.... עד שקיבלתי כסף והתחלתי...

אהבתי ביותר את העבודה היפה הזאת שיצרת !

ח"ח !!

כל הכבוד בחור !

דבר נוסף - להוריד את הגריל לשם הוצאה אפקטיבית יותר של האוויר החם ..

מעיין אותי איך עשית את המסך LCD ובאיזה השתמשת

פורסם

אני מאוד שמח לראות פרוייקטים שצצים בפורום, כל פרוייקט יתקבל בברכה

אני אציין כמה נקודות, חלקם כבר נאמרו

1. הייתי מחליף את הגומי לאחד נורמלי, או לחילופין, מסיר אותו, ומשייף את הדלת עד שהיא תהיה ישרה לחלוטין (הרבה יותר עבודה), לשיקולך\

2. הייתי בוחר קו עיצובי , שהוא ינחה אותך בפרוייקט, ואיתו הייתי ממשיך את הגג\דלת שניה\ פנל קדמי.

3.מסך הLCD שלך (יש לי בדיוק אחד כזה אגב ;) ), בעל תאורה בצבע ירוק, תנסה לשלב את הצבע שלו עם צבעי המארז

4. בקשר לצבעים, ממליץ על דופלי קולור \ מוטיפ (יקרים, אך יש תמורה למחיר), לא לשכוח כמובן פריימר, ולכה אם רוצים)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אהבתי ביותר את העבודה היפה הזאת שיצרת !

ח"ח !!

כל הכבוד בחור !

דבר נוסף - להוריד את הגריל לשם הוצאה אפקטיבית יותר של האוויר החם ..

מעיין אותי איך עשית את המסך LCD ובאיזה השתמשת

תודה,

כבר אמרתי את דבריי בנוגע להורדת הגריל, תקרא את תגובותיי בעמ' הקודם.

אני מאוד שמח לראות פרוייקטים שצצים בפורום, כל פרוייקט יתקבל בברכה

אני אציין כמה נקודות, חלקם כבר נאמרו

1. הייתי מחליף את הגומי לאחד נורמלי, או לחילופין, מסיר אותו, ומשייף את הדלת עד שהיא תהיה ישרה לחלוטין (הרבה יותר עבודה), לשיקולך\

2. הייתי בוחר קו עיצובי , שהוא ינחה אותך בפרוייקט, ואיתו הייתי ממשיך את הגג\דלת שניה\ פנל קדמי.

3.מסך הLCD שלך (יש לי בדיוק אחד כזה אגב ;) ), בעל תאורה בצבע ירוק, תנסה לשלב את הצבע שלו עם צבעי המארז

4. בקשר לצבעים, ממליץ על דופלי קולור \ מוטיפ (יקרים, אך יש תמורה למחיר), לא לשכוח כמובן פריימר, ולכה אם רוצים)

בהצלחה

1. כאשר אני ימצא חנות המוכרת את גומי המתאים ובגודל המתאים (כבר הציעו לי גומי U ענק למכונית...), אני אחליף אותו.

2. אולי תתנו לי רעיונות? ;D ;D

3. נעשה, הכנתי עוד מעגל לדים+שיחקתי עם התאורה, עכשיו רואים באמת יותר ירוק. מלבד לזה, אני הזמנתי 100 לדים (25 ירוקים, 25 כחולים, 25 אדומים ו-25 לבנים) איתם אני יעיר את המארז קצת יותר טוב ממה שהוא מואר עכשיו (אני הולך לעשות מעגל אשר ייתן לי אפשרות לבחור מס' סוגי צבעים, סידורים וכד').

4. תודה, איפה אוכל למצוא אותם, על איזה חברת פריימר אתה ממליץ והאם אני יצטרך יותר מפחית אחת?

בכל מקרה, התחלתי פרוייקט חדש, כאשר המצלמה שאני תהיינה טעונה אני יפתח אשכול ויעלה תמונות.

יום טוב! :)

פורסם

יפה מאוד! =)

אני מת לעשות את הקטע עם הכבלים מאחורי הלוח אם, אבל אצלי זה בילתי אפשרי...

פורסם
  • מחבר

יפה מאוד! =)

אני מת לעשות את הקטע עם הכבלים מאחורי הלוח אם, אבל אצלי זה בילתי אפשרי...

למה לא?

הנה כמה תמונות מהסידור החדש:

DSC02817.JPG DSC02820.JPG

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים