עבור לתוכן

שמירת תמונה לאחר עריכה

Featured Replies

פורסם

רציתי לשאול מהי הדרך הטובה ביותר לשמור תמונה שצולמה במצלמה דיגטלית ולאחר מכן נערכה.

התמונות מצולומת בפורמט JPEG.

אבל אני מניח שבכל שמירה לאחר של תמונה ,אני בטח מאבד איכות.

אני רוצה לערוך תמונה,לעשות כמה שינויים ולשמור אותה מבלי לדחוס אותה מחדש ומבלי איבוד איכות.

יש כדבר הזה ?

פורסם

TIFF הוא פורמט נפוץ לשמירה על תמונות (בזמן עריכה) שלא משתמש בדחיסה מאבדת מידע (Lossless compression). השמירה ב-JPEG באיכות הגבוהה ביותר אמנם גורמת לאובדן מידע (כתוצאה משימוש ב-Lossy compression), אבל מדובר בפגיעה שמורגשת רק לאחר שמירות רבות. אם אתה מתכוון לבצע עריכה מינימלית אתה לא צריך לדאוג יותר מדי, אבל חשוב להקפיד לא לדרוס את המקור.

אגב, גם פורמט השמירה הרגיל של תוכנות עריכה רבות לא גורם לאובדן מידע. בדוק בתיעוד של התוכנה שבה אתה משתמש. דוגמאות לפורמטים כאלה הם PSP בתוכנה Paint Shop Pro או PSD ב-Photohsop.

פורסם
  • מחבר

הבעיה עם TIFF שהוא יוצר קובץ גדול מידי.

אני רוצה להמשיך לשמור ב JPEG אבל מבלי לדחוס את המידע לאחר העריכה.

יש אפשרות ?

פורסם

אין ארוחות חינם. הסיבה לכך שה-TIFF כל כך גדול היא בדיוק בגלל שאין שום אובדן מידע. גם JPEG באיכות מקסימלית שוקל הרבה יותר מ-JPEG באיכות רגילה. אם אתה רוצה לקבל דחיסה כלשהי ללא אובדן מידע אז TIFF (עם דחיסת LZW) הוא אופציה הגיונית. Lossless JPEG הוא אופציה נוספת, אבל הרבה פחות נתמכת.

פורסם

אם אתה עורך ב פוטושופ אז תישמור על 12 שזה המסימום אני מאמין שלא תרגיש בהבדל אם תירד במספר תתחיל להרגיש בהחלט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים