עבור לתוכן

מאיץ גרפי למסך 24"

Featured Replies

פורסם

טוב אז שלום לכם, זו הודעה ראשונה שלי פה אבל אני קורא פה מדי פעם כבר דיי הרבה זמן P:

ובנוגע לנושא עצמו המצב הוא ככה,

יש לי מחשב פחות או יותר סביר,

E2160 (@2.6GHZ)

2GB 800MHZ OCZ CL4

500GB+300GB 7200RPM WD

ספק 500 וואט(לא זוכר את השם כרגע אבל זה לא ההכי פשוט זה קצת יותר טוב, אבל אם יש ספק בנוגע להאם זה יספיק אני יכול לבדוק)

*עריכה* הספק לא 500 וואט אלה 400 וואט, ZU400W

ו(כרגע) יש לי GF8600GT של גיגהביט(שמן הסתם ממש לא מספיק :silly:)

הלוח אם הוא גם אגב גיגהביט למקרה שזה משנה.. 945GZM-S2

בנוסף לכל זה יש לי מסך 24" (1920X1200) של PROVIEW.

עכשיו הדילמה שלי היא בנוגע לכרטיס מסך שאני רוצה להחליף,

במקור אני זוכר שבפעם האחרונה שראיתי דיונים בנוגע לנושא אמרו שהאופציה הכי טובה למסכים בסגנון שלי זה SLI של 9600GT.

הבעיה היא שאני כמעט בטוח שאין לי תמיכה בSLI בלוח אם, ולהחליף את הלוח אם אני לא רוצה כי ההחלפה הרצינית הבאה שלי תהיה עם נהלם כנראה, אז אני לא רוצה לעשות שדרוג מהותי מדי למחשב עדיין.

בכל מקרה הדיון האחרון שראיתי בנושא היה יחסית מזמן אז גם במקרה ויש לי רציתי לוודא אם זה עדיין האופציה הכי משתלמת בשבילי.

כרגע אני לא רוצה להשקיע יותר מדי בכרטיס מסך(זאתמרת שלמרות שאני מוכן להשקיע בSLI של 9600 אם זה יתן לי "כיסוי" של 100 אחוז לשנה הקרובה אני מעדיף להשקיע את המינימום בשביל שאני אוכל להנות ממשחקים כל עוד זה יגרור עד לנהלם ולדור הבא של אנווידיה שהבנתי שאמור גם להגיע בקרוב (AKA 9900 שהבנתי שאמור להיות ממש חזק, למרות שאני יודע שתמיד אומרים את זה ובדרך כלל זה לא יוצא נכון) ולכן אני לא רוצה להשקיע יותר מדי כאשר אמורה לצאת ליבה חדשה באמת (ולא סתם שיפור קוסמטי של G94))

קיצר קשקשתי הרבה אם אתם רוצים מספר מדוייק יותר אז לא יותר מ1000-1200 שקל לכרטיס אם אפשר. כאשר יש אופציה לסטיה לכיוון ה1500 אבל ממש מעדיף להמנע אם אפשרי

למרות כל מה שאמרתי למעלה מתייחס לאנווידיה אני לא אומר שאני לא מוכן -בכלל- לדבר על פתרונות של ATI, אבל בגדול אני נוטה לסמוך יותר על NVIDIA. במקרה ויש אופציה ממש משתלמת מATI גם זה מתקבל.

אז כמו שאמרתי, מה האופציה הכי משתלמת מבחינת עלות\ביצועים שתחזיק לי כמה שיותר עד לסביבות היציאה של נהלם(אם אפשר בלי SLI כמה שאפשרי)?

פורסם

8800gt איכותי עם קירור זלמן או דומיו, עם OC יהיה טוב לרזולוציה הזאת.

לא נראה לי שיש פתרון אחר אם אתה לא רוצה לשדרג את לוח האם או להשקיע יותר מ1200 בכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

לאיזה חברה\דגם אתה מתייחס ב"איכותי"?

ואם אפשר קצת מידע בנוגע לקירור , הכוונה היא לקנות קירור נפרד ולהרכיב עליו בעצמי? במקרה וכן האם יש עוד דברים שאני צריך לארגן או שזה פשוט להוציא כמה ברגים ולהחליף את הגוף קירור\מאוורר?

ובנוגע לסכום, כמו שאמרתי אם יש משהו יותר יקר (עד סביבות ה1500-1600 שקל) שיתן יחס ביצועים\מחיר יותר גבוהה אז זה גם אופציה..

*עריכה*

אה ורק לוודא אין לכרטיס כזה דרישות חשמל מיוחדות? איך אני יכול לוודא אם הספק שלי יספיק?

פורסם
  • מחבר

אם יש לך קישורים לבנצ'ים של הדגמים הספציפיים האלה זה יעזור..

אבל השאלה בנוגע לכרטיס במחיר כזה היא האם הוא נותן יחס ביצועים גבוהה בסביבות ה50 אחוז מכרטיס 8800GT שעולה 900-1000 שקל באמת?

ועוד משהו זה נראה לי כמו כרטיס שנחשב לHIGH END המערכת שלי לא תהווה צוואר בקבוק לכזה כרטיס? ואם כבר למשהו יותר ספציפי הספק שלי בכלל יחזיק כזה דבר?

פורסם

לא נתת דגם של ספק אז קשה לנחש.

יצוואר בקבוק?

לא נראה לי, זה יחזיק אחלה, אבל לגבי זה שה9800 יתן ביצועים יותר גבוהים ב50% אני לא יכול להתחייב בכלל, ה8800 עדיין כרטיס מאוד חזק.

תבי את הדגם של הספק ונהיה יותר חכמים.

פורסם
  • מחבר

טוב לאחר בדיקה נוספת התברר שהספק שלי הוא לא 500 הוא בכלל 400, ZU400W

לאחר שהתווסף הפרט הזה השאלה לגבי הספק נשאלת גם לגבי 8800GT..

פורסם

למיטב ידעתי, הספק שברשותך הוא ג'נרי, ולא כדי לנסות להפעיל איתו 8800GT\9800GTX,

ולכן, אני ממליץ לקנות את ה 8800GT שיש בפוקס-פיסי ב 880 ש"ח,

ולשדרג את הספק ל-HEC של 400 וואט, באזור ה 300 ש"ח, והכל יעבור מצויין.

(ל 8800GT ה-HEC עם 400 יספיק, ל 9800GTX היתי לוקח משהו יותר רציני)

פורסם

חחחח :lol: אני בדיוק רושם לו את זה....

"שים לב - בזמן שהגבת הנושא התעדכן" :P

פורסם
  • מחבר

אם אני כבר מחליף ספק אז אני כנראה שאשקיע ככה שאני אקח אותו הלאה אל המחשב הבא עוד 6-9 חודשים.

ושם אני רוצה לשים 9900 \משהו ברמת HIGH END אז על איזה ספק מומלץ לי ללכת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים