עבור לתוכן

חלוקת הארד דיסק במחשב נייד

Featured Replies

פורסם

אח"צ טובים,

קיבלתי אתמול את המחשב הנייד עם הארד דיסק של 250 ג'יגה.

זה הגיע עם מחיצה אחת של 223 ג'יגה ושניה של 9 - מחיצת גיבוי.

השאלה שלי היא אם אפשר איכשהו לחלק את המחיצה הגדולה לכמה מחיצות? איך עושים את זה?

אגב, יש הבדל מעשי שמשפיע על ביצועי המחשב כתלות בכמות המחיצות? שמעתי משהו לגבי פוטושופ שיש לו צורך או עדיפות לעבוד על מחיצה שונה מזאת שעליה מותקנת מערכת ההפעלה.

תודה מראש.

פורסם

אפשר להשתמש ב-Partition Magic או תוכנה דומה כדי לחלק מחיצה שכבר קיימת לכמה מחיצות, בלי לפרמט.

חלוקה למחיצות לא תשפיע על הביצועים. כשמדובר פיזית בהארד דיסקים שונים, אז כן - במקרים מסוימים אפשר לשפר ביצועים אם, נניח, ה-PAGEFILE הוא על דיסק שונה מאשר מע' ההפעלה. אבל כשמדובר במחיצות לוגיות באותו הארד דיסק - אין שום משמעות. רק שזה יכול להיות נוח יותר, אם אתה צריך להתקין WINDOWS מחדש - כי אז אתה יכול פשוט להעביר את כל המידע החשוב לך למחיצה המשנית ולפרמט את הראשית בראש שקט.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך.

רק אם אפשר לדעת - כמה נהוג או למעשה כדאי להקצות ג'יגבייטים למחיצה של מערכת ההפעלה?

נ"ב, שכחתי לשאול במידה ואני מחלק לשתי מחיצות ולאחר כמה זמן אני אצטרך לעשות התקנה מחדש של המחשב (דרך המחשב עצמו או הדיסקים שיצרתי..) לא תהיה בעיה? ז"א המחשב ידע לזהות איזה מחיצה למחוק ולהתקין מחדש?

תודה.

פורסם

רק אם אפשר לדעת - כמה נהוג או למעשה כדאי להקצות ג'יגבייטים למחיצה של מערכת ההפעלה?

אין משהו יחיד שמקובל. תלוי גם כמה תוכנות/משחקים אתה מתקין שם.

לדעתי כל מספר בין 50 ל-100 גיגה יהיה בסדר.

נ"ב, שכחתי לשאול במידה ואני מחלק לשתי מחיצות ולאחר כמה זמן אני אצטרך לעשות התקנה מחדש של המחשב (דרך המחשב עצמו או הדיסקים שיצרתי..) לא תהיה בעיה? ז"א המחשב ידע לזהות איזה מחיצה למחוק ולהתקין מחדש?

תלוי בתוכנת ההתקנה. אני מניח שהיא תשאל אותך. אבל יש כאלה שממש סתומות ופשוט יהרסו את כל המחיצות ויבנו אותן מחדש. הייתי נזהר בזה. כמובן, אם אתה מתקין לבד מדיסק של WINDOWS, אתה קובע מה לפרמט אם בכלל.

פורסם

ב-Vista אפשר לפצל ולאחד מחיצות דרך ה-Disk Management

פורסם
  • מחבר

נישכנסתי ליישום הזה אבל אני לא רואה שם שום אפשרות של פיצול/איחוד..

אתה בטוח שיש את זה בתוכנה מובנת ב VISTA?

פורסם

כן, יש אופציה לכיווץ(אתה תראה אופציה SHRINK) המחיצה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי אבל מסתבר שהכיווץ הזה מוגבל :-\

אני יכול לקבץ את המחיצה רק ב 80 גיגה לערך שככה שב C ישאר קרוב ל 140 גיגה.. אפשר לעקוף את זה איכשהו? אני מעוניין שמחיצת C תהיה 50 גיגה..

תודה.

פורסם

כמה מקום פנוי יש לך ב-C?

פורסם
  • מחבר

מחיצה C אצלי בת 223 גיגה ויש 184 גיגה מקום פנוי בו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים