עבור לתוכן

עושה OC - ההגדרות שלפני

Featured Replies

פורסם

טוב אז אחרי כל השאלות מה , מי, איך, ולמה אני סוף סוף עושה את ה OC. (למעבד)

טוב אז הדבר היחידי לפני שאני מהתחיל זה ההגדרות בביוס.

לוח אם - P35 DS3L

זכרון - Corsair 2GB 800MHZ CL 4-4-4-12

מעבד Q6600

עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי את ההגדרות המסיומות ללוח שלי, אבל לאותו בן אדם שכתב היו זכרונות שונים, וגם היו ממש הרבה דברים להגדיר שלא ניראה לי שהגיוני (יש מקס' 10 שינוים שצריך לעשות, ושם היו איזה 30)

אשמח אם משהו יודע, כדי שאוכל להתחיל ב OC.

פורסם
  • מחבר

משהו... אף אחד לא יודע את ההגדרות של הלוח הזה ?

אני באמת רוצה להתחיל ב OC, ואני חייב את ההגדרות האלה...

עריכה:

טוב אז מצאתי את ההגדרות שפעם ראיתי:

I thought I would put together a set of typical settings for those who bought this board and have a E21x0 series (or even higher models) to help minimize too many questions on the same topic.

This assumes that your memory is high speed (DDR2 800 4 4 4 12 2.1volts). Therefore for value ram loosen the timings and reduce the system memory mulitplier to 2.40 or 2.00

Bios should be F5 (latest)

This will get you started on your overclockng adventures. However if you screwed up with the Motherboard installation, have improper air flow, lousy power supply then just read and nothing else - you must be able to get to BIOS and you must have adequate cooling not intel stock cooling even though there are some here who thinks otherwise.

Processor E2160 on GA-P35 DS3L with Mushkin HP DDR2800 4 4 4 12 (actuals are loosened to 5 5 5 18)

If you run system memory timings at 2:00 then of course this will be 4 4 4 12 (again I am assuming that you have high speed DDRs)

Robust Graphic Booster Auto

CPU Clock Ratio 8X

CPU Host Clock Control Enabled

CPU Host Frequencey (mhz) 400

PCI Express Frequency (mhz) 100

C.I.A.2 Disabled

System Memory Multiplier 2.50

Memory Frequency (Mhz) 1000

High Speed Dram DLL Settings [option 1]

DRAM Timing Selectable (SPD) [manual]

CAS Latency Time 5

DRAM RAS# to CAS# 5

DRAM RAS# Precharge 5

Precharge delay(tRAS) 18

ACT to ACT Delay (tRRD) 4

Rank Write to READ Delay 9-11 (higher will help in stability) Iuse 10

Write to Precharge Delay 10-14 (higher wil lhelp in stability) I use 11

Refresh to ACT Delay 42

Read to Precharge Delay 6

tRD 7

tRD Phase Adjustment [Auto]

System Voltage Control [Manual]

Ddr2/ddr3 OverVoltage Control +.2 V

PCI-E OverVoltage Control [Normal]

FSB OverVoltage Control [Normal]

(G)MCH OverVoltage Control +0.1 V

CPU Voltage Control 1.4375 V

Normal CPU Vcore 1.35 V

מה מיתוך זה אני כן אמור לעשות ?

מה שאני חשוב זה:

לקבע לזכרונות ולמעבד מתח התחלתי שהוא הבררת מחדל.

לזכרון לעשות יחס 1:1

משהו ב PCIE לסים על 100

אני יודע שצריך לסים עוד כמה דברים על "ידני" אבל אני לא יודע מה

מה זה ה CPU Host Clock Control Enabled וה CPU Host Frequencey (mhz) 400 האם אני צריך לעשות את זה ?

האם אני צריך לעשות את כל החלק הזה :

System Voltage Control [Manual]

Ddr2/ddr3 OverVoltage Control +.2 V

PCI-E OverVoltage Control [Normal]

FSB OverVoltage Control [Normal]

(G)MCH OverVoltage Control +0.1 V

CPU Voltage Control 1.4375 V

Normal CPU Vcore 1.35 V

???

והזה :

System Memory Multiplier 2.50

Memory Frequency (Mhz) 1000

High Speed Dram DLL Settings [option 1]

DRAM Timing Selectable (SPD) [manual]

CAS Latency Time 5

DRAM RAS# to CAS# 5

DRAM RAS# Precharge 5

Precharge delay(tRAS) 18

ACT to ACT Delay (tRRD) 4

Rank Write to READ Delay 9-11 (higher will help in stability) Iuse 10

Write to Precharge Delay 10-14 (higher wil lhelp in stability) I use 11

Refresh to ACT Delay 42

Read to Precharge Delay 6

tRD 7

tRD Phase Adjustment [Auto]

???

פורסם
  • מחבר

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

משהו בבקשה :s07:

עם חלק מהדברים ששאלתי למעלה הסתדרתי אבל עדיין יש כמה שאלות:

1. לכמה צריך לשנות את ה System Memory Multiplier ובהתאם למה משנים את זה (סתם בשביל לדעת)

2. איפה בלוח שלי מגדירים את היחס של הזכרונות ? ( x:x )

3. איפה נמצא החלק שבוא מגדירים את התיזמונים של הזכרונות, והאם חייב לעשות את זה ?

4. על כמה אני צריך לסים את כל ה VOLTAGE :

Ddr2 OverVoltage Control

PCI-E OverVoltage Control

FSB OverVoltage Control

G MCH OverVoltage Control

CPU Voltage Control

פורסם

טרחת בכלל להריץ חיפוש? השאלות האלה נענו פעמים רבות.

לאחר שעשית זאת, אתה יותר ממוזמן לשאול שאלות ואף לקבל עליהם תשובות :)

פורסם

שלום לכולם שי לי לוח אם קצת שונה אבל זהה בביוס לזה שרשם את ההודעה ואני רוצה לשאול את אותם שאלות בבקשה עזרה עם הנושא הזה בביוס הזה יש קצת הרבה יותר דברים לשנות מימה שמצוין במדרים הרגיל לאובר קלוק של המעבד אז קדימה מומחים תעשו משהו על הדברים הקטנים והמסובכים יותר!!

פורסם
  • מחבר

טרחת בכלל להריץ חיפוש? השאלות האלה נענו פעמים רבות.

לאחר שעשית זאת, אתה יותר ממוזמן לשאול שאלות ואף לקבל עליהם תשובות :)

אני זוכר שפעם ניראה לי גם היה דיון על OC עם הלוח הזה, אבל אני לא מוצא את זה בחיפוש ולא שום דבר אחר (דווקה מה שעולה בחיפוש זה אנשים ששאלו שאלות והדיונים שלהם ריקים - אף אחד לא עונה - NICE)

תריץ חיפוש אם תמצא תביא, בינתים בוא ותעזור.

כמה דברים:

לגבי מטח למעבד אני צריך לסים את ה VID שכתוב לי ב CORETEMP - את זה ההבנתי.

1. בזכרונות גם צריך לסים את המתח ההתחלתי ? מה שרשום למשל באתרים שהבם מוכרים את החלק ? הזכרון הוא CROSAIR 2GB 800MHZ CL4 XMS2 - ב SKYPC כתוב 1.9v וב EVERESET ב SPD כתוב 2.1 - כמה אני באמת צריך להכניס ב DDR2 OverVoltage Control ?

2. לגבי ה SYS MEMORY MULT ו MEMORY FREQUENCY - ב SYS MEMORY MULT אני צריך לסים ככה שה MEMORY FREQ יצא יותר נמוך מהקורי ?

3. בתיזמונים של הזכרונות - לי זה 4-4-4-12 - כמה אני צריך להגדיר בביוס ? 4-4-4-12 או 5-5-5-18 ? כי בביוס יש שתי עמודות אחת שזה המקור ואחת שממשנים אותה - אז במקור כתוב לי 5-5-5-18. (וגם ב EVEREST בתזמון זיכרונות ב 400MHZ כתוב לי 5-5-5-18 וב 270MHZ כתוב לי 4-4-4-13 ויותר למטה כתוב האמיתי כאילו 4-4-4-12. למה אני צריך להתיחס ומה אומר כל אחד ?)

4. למה צריך להגדיר את התזמונים של הזכרונות ? מה יקרה עם אני אשאיר את זה על AUTO ?

5. שאלה אחרונה - באיזה מהוולטגים לא צריך להגעת בכלל ולהשאיר על AUTO ?

פורסם

שמע כולם פה אנשי העבר לא גם אני יודע לעשות אובר קלוק בכל מחשב עד הרמה של היום אנחנו מדברים על לוחות אם ברנה גבוהה יותר ואין פה אנשים שמבינים בזה כנירא בכל זאת אם תמצא איזה אתר שעוזר לך או משהו דבר איתי באיי סי קיו או משהו כזה

פורסם
  • מחבר

שמע כולם פה אנשי העבר לא גם אני יודע לעשות אובר קלוק בכל מחשב עד הרמה של היום אנחנו מדברים על לוחות אם ברנה גבוהה יותר ואין פה אנשים שמבינים בזה כנירא בכל זאת אם תמצא איזה אתר שעוזר לך או משהו דבר איתי באיי סי קיו או משהו כזה

זה הלוח אם הכי נמכר בתקופה האחורנה, לכמעט כל אחד שקנה מחשב חדש יש אותו.

הרבה אנשים פה הם טכנאים שעובדים בחנויות ואמורים להתמצות בכל לוחות האם.

הביוס של הלוח הזה די בסיסי.

השאלות שלי לא מיוחדות ללוח אם הזה, אלה שאלות כלליות של להגדיר דברים בביוס שיש את זה לכל אחד בביוס, וכל אחד שעשה OC יכול לעזור פה.

מה סך הכל שאלתי:

למה צריך להגדיר תזמונים של זכרונות - כל איש מקצוע פשוט צריך לדעת את זה.

למה להגדיר את הוולטגים שלי - שיגידו לי איפה להסתכל לפי המעבד והזכרונות שלי ואני אגיד להם מה רשום לי והם יגידו מה לרשום, איפה וכמה.

פשוט אף אחד פה לא יכול להזיז אצבע ולעזור, אלק: "אנחנו פה לשאלות נוספות"

פורסם

תשמע אלמנטל אתה שאלת כל כך הרבה שאלות שיהיה קשה מאוד לענות לך...

יש את המדריך לאוברקלוק בקטגורית מדריכים יש שמה את הכל רק שאתה התעקשת שיש הרבה יותר

כל מה שצריך לשנות כתוב שם ויש דברים שלא צריך לשנות כמו למשל את מהירות אפיק ה PCI E לריך שיהיה על 100 ולא לגעת בו יותר למשך כל הOC

לגבי הOC שלך עושים אותו דרך שינוי תדר הBUS שמשפיע ישירות על הFSB ותדר המעבד

תעלה ישר ל300 תיכנס לוינדוס ותריץ בדיקת יציבות PRIME95. המערכת יציבה. אז תמשיך בקפיצות של 10ותבדוק יציבות

ברגע שלא יציב תעלה את המתח של המעבד בקצת ותבדוק יציבות עוד הפעם. עדיין לא יציב תעלה עוד קצת עד שיהיה יציב ואז תמשיך בOC

מה שיש לי להגיד לך זה תריץ בכל פעם שאתה בודק יציבות תוכנה בצד שתראה לך את הטמפרטורה של המעבד וכו'

אל תעבור את המתח 1.6 למעבד שזה גם יותר מדי ואל תעבור את הטמפרטורה 65 במאמץ

לגבי זיכרונות אני לא כל כך מבין בזה ככה שאנשים אחרים פה יתנו לך יותר עזרה ממני

בהצלחה בOC :xyxthumbs:

נ.ב. אתה נתקע במשהו נוסף תשאל שאלה אחת ולא 100

פורסם

החברה כאן עצלנים. הם ישלחו אותך רק למאמרים.

לפעמיים במאמר אחר אתה מגלה עוד דברים .

פורסם
  • מחבר

תשמע אלמנטל אתה שאלת כל כך הרבה שאלות שיהיה קשה מאוד לענות לך...

יש את המדריך לאוברקלוק בקטגורית מדריכים יש שמה את הכל רק שאתה התעקשת שיש הרבה יותר

כל מה שצריך לשנות כתוב שם ויש דברים שלא צריך לשנות כמו למשל את מהירות אפיק ה PCI E לריך שיהיה על 100 ולא לגעת בו יותר למשך כל הOC

לגבי הOC שלך עושים אותו דרך שינוי תדר הBUS שמשפיע ישירות על הFSB ותדר המעבד

תעלה ישר ל300 תיכנס לוינדוס ותריץ בדיקת יציבות PRIME95. המערכת יציבה. אז תמשיך בקפיצות של 10ותבדוק יציבות

ברגע שלא יציב תעלה את המתח של המעבד בקצת ותבדוק יציבות עוד הפעם. עדיין לא יציב תעלה עוד קצת עד שיהיה יציב ואז תמשיך בOC

מה שיש לי להגיד לך זה תריץ בכל פעם שאתה בודק יציבות תוכנה בצד שתראה לך את הטמפרטורה של המעבד וכו'

אל תעבור את המתח 1.6 למעבד שזה גם יותר מדי ואל תעבור את הטמפרטורה 65 במאמץ

לגבי זיכרונות אני לא כל כך מבין בזה ככה שאנשים אחרים פה יתנו לך יותר עזרה ממני

בהצלחה בOC :xyxthumbs:

נ.ב. אתה נתקע במשהו נוסף תשאל שאלה אחת ולא 100

במדריך ל OC אין שום הסבר נורמאלי, המדריך הוא ספיציפי מדי לאותו מעבד.

הסברת לי פה את הדברים הכי פשוטים שרק יש שאני כבר יודע מזמן - לסים PCI על 100 - מה אתה אומר לא ידעתי. להלעות את ה FSB - לללללאאאאא. לעשות בדיקות מאמץ - נו באמת.

בהתחלה שאלתי הרבה דברים, אבל בהודאה האחרונה צימצמתי את זה ל 5 שאלות פשוטות והרבה יותר מובנות.

לכמה אני צריך להגדיר את הזכרונות שלי ונתתי דגם מדויק של הזכרונות.

מהם הוולטים ההתחלתים של המעבד והזכרון שלי. את המעבד אני כבר יודע, אז רק לגבי הזכרון.

איזה מהגדרות הוולטים אני לא אמור לשנות בכלל ?

הינה 3 שאלות - הכי פשוטות שיש

אה... ואיך רואים שפשוט הלכת קראת את המדריך ועכשיו אתה בא ועונה לי לפי המדריך - למה ניראה לי שאסור לעבור את ה 65 מעלות במעמץ !?!?! זה מדריך מלפני כמה שנים אולי... ה Q6600 עם קירור סטוק בתוך מארז ממצוע במנוחה זה 40-50. למעבדים של היום הגבול המומלץ זה 80 בערך.

פורסם

אלמנטל מה אתה אומר צריך לשנות כמה דברים בפורום הזה לא???....

דבר ראשון לגבי האתר חייבים להחליף את המדריך של האובר קלוק למעבד דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!..

דעתי: הלוחות אם של גיגבייט הכי טובים (זה פשוט נכון) כרגע לכל סוגי המעבדים ולאוברקלוקים וביוס עם קצת יותר אפשרויות מין הרגיל (כדי להגיע לאובר קלוק מקסימאלי ובריא) הזכרונות שלי הם OCZ REAPER PC9200 1150 MHZ והם הכי טובים כיום לאובר קלוק ב-DDR2 מעבד E8400 (אחד ליפני הכי טוב) והלוח אם (GA-EP35C-DS3R) הכי טוב כיום לאובקלוק בקטגוריית המחשבים בלי -SLI- אז בבקשה עזרה כי אני בטוח שזה יעזור לעוד הרבה אנשים עם לוחות אם מתקדמים.!!!!..

ואני בעד לפתוח בפורום (אני מוכן להיות אחראי ולהראות תוצאות) מודעה שמתדעקנת כל הזמן מה הלוח,מה המעבד,איזה זכרונות,איזה כרטיס מסך ואיזה ספק הכי טובים לאוברקלוק..... וכמובן שיהו מסוננים לפי תקציב או לפי מטרה וכל מיני כאלה אז מנהל הפורום אם אתה רוצה להזיז עיניינים ואתה מעוניין בקידום של כזה דבר דבר איתי (מעדיף בתוכנת מסרים כמו ICQ)...

פורסם

לאלמנטל

לפי כלהשאלות ששאלת בהתחלה זה היה פשוט נראה שאתה לא מבין כלום אז רשמתי את ההסבר למתחיל בOC

לפי הכותרת רק הבנתי שאתה NOOB ולא יודע איך עושים (סליחה שטעיתי לגבי הידע שלך בOC)

מלבד זה עדיף באמת לא לעבור את ה 65 כיוון שב70 מתחיל ה-CPU Thermal Trottling, פונקציה המורידה את תדר המעבד אוטומטית כאשר הוא מתחמם

ואם אתה מגיע לכאלה טמפרטורות אז אתה סתם לוקח סיכון מיותר שישרף המעבד!!!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים