עבור לתוכן

התייעצות בקשר למיכל מים (תקוע בחצי עבודה+תמונות)

Featured Replies

פורסם

התחלתי לבנות מיכל מים שיחליף את הסיר שלי אחרי שאני ימצא רדיאטור, אבל אני לא יכול לחליט איפה לעשות

את הפיה לכניסת המים ואיפה ליציאה. ???

והנה קצת תמונות של מה שעשית עד כאן.

החומר ממנו התחלטי, פרספקס בעובי 10 מ"מ.

c0001.jpg

הברגה.

c0003.jpg

c0005.jpg

בחרתי לעשות אחת הצלעות מאלומיניום משום שצד זה יהיה מול המאוורר הקדמי 120 מ"מ כך זה גם ישמש בתור קירור למים.

c0007.jpg

c0008.jpg

c0009.jpg

c00033.jpg

עכשיו המיכל מלא במים ועומד לכמה ימים לבדיקת אטימות .

פורסם

יפה מאד.

אין חשיבות למיקום היציאה\כניסה.

השיקול היחיד זה לפי המשאבה ,תראה איך היא נכנסת ואז תחליט איפה לעשות פתחים.

פורסם
  • מחבר

המחשבה שלי היתה שאת היציאה של המים לעשות מלמטה איפה שהמים הקרים(אבל זה לא ממש משנה כי המשאבה טבולה ואת הצינור יציאה

אני יכול להוציא מכל מקום) ואת הכניסה לעשות מלמעלה. כדי שמים חמים יכנסו, וכשהם יתקררו מעט הם ירדו למעטה שמשם המשאבה

תשאב אותם האלה.

פורסם

היות והמיכל כל כך קטן אם הראדיטור שלך לא יקרר אותם אז בטח שהמיכל לא יקרר.

דבר נוסף ,המשאבה עצמה מחממת את המיים .

פורסם
  • מחבר

היות והמיכל כל כך קטן אם הראדיטור שלך לא יקרר אותם אז בטח שהמיכל לא יקרר.

דבר נוסף ,המשאבה עצמה מחממת את המיים .

כן זה אחד החסרונות של משאבה טבולה לפי דעתי, אבל ההספק של המשאבה הוא רק 10 וואט ככה שההשפעה שלה ממש קטנה

ואני מניח שהרדיאטור יוכל להסתדר אם זה.

אגב אם אני הולך למגרש גרוטאות לחפש רדיאטור כמה זה יכול לעלות לי? אין לי מושג ככה שאם הוא ידפוק לי מחיר אני לא יודע

מה מחיר סביר ומה לא?

פורסם

הממ... זה יהיה בתחתית המארז?

אם כן אז... היציאה בחלק התחתון הכניסה בעליון כאשר הן הכניסה והן היציעה על אותה הצלע באלכסון(בשביל למנוע כניסת מים שכרגע חזרו מהמחזור).

| O |

| |

| |

| |

| O |

-------------------

חוץ מזה אהבתי את הרעיון... מנסיונות עבר אני ממליץ לשים איזשהי משכה\חומר בין הפלטות לאטימות... סיליקון אצטי ושאר החומרים (התייעץ עם זגג או בעל מקצוע אחר...)

פורסם
  • מחבר

הממ... זה יהיה בתחתית המארז?

אם כן אז... היציאה בחלק התחתון הכניסה בעליון כאשר הן הכניסה והן היציעה על אותה הצלע באלכסון(בשביל למנוע כניסת מים שכרגע חזרו מהמחזור).

| O |

| |

| |

| |

| O |

-------------------

חוץ מזה אהבתי את הרעיון... מנסיונות עבר אני ממליץ לשים איזשהי משכה\חומר בין הפלטות לאטימות... סיליקון אצטי ושאר החומרים (התייעץ עם זגג או בעל מקצוע אחר...)

יש סיליקון כי הרי זה ממש ממש קשה להגיע למגע כל כך טוב בין הצלעות שלא יהיה צורך החומר אוטם!

וזה אכן יהיה בתחתית המארז

ועוד דבר קטן , האם צריך שיהיה אפשר לפתוח את המיכל , לשם ניקוי המשאבה? או שלא צריך לדאוג לזה?

פורסם

יש סיליקון כי הרי זה ממש ממש קשה להגיע למגע כל כך טוב בין הצלעות שלא יהיה צורך החומר אוטם!

וזה אכן יהיה בתחתית המארז

ועוד דבר קטן , האם צריך שיהיה אפשר לפתוח את המיכל , לשם ניקוי המשאבה? או שלא צריך לדאוג לזה?

זאת לא המלצה... זאת חובה..... :\ .... אני רוצה תצלום של המיכל אחרי חודש :>

פורסם

עד 110 שח לראדיטור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים