עבור לתוכן

האם צריך כרטיס מסך רציני לעריכת ווידאו?

Featured Replies

פורסם

יש לי חבר שעורך ווידאו ורוצה לקנות כרטיס מסך חדש , והוא ביקש ממני לברר לו איזה כרטיס מסך טוב.

אמרתי לו שלמיטב ידיעתי לכרטיס מסך אין שום קשר לאיכות הוידאו הסופית, מכיון שתפקיד הכרטיס הוא ליצר תמונה "און ליין" כמו במשחקים, אבל בעריכת וידאו, זה בעצם חישוב, וכמו שלא יהיה הבדל אם תדחסו קובץ מסוים בשתי מחשבים שונים עם אותה תוכנה, שתי הקבצים הדחוסים יהיו זהים לגמרי למרות שפעם דחסתם אותו בפנטיום 2 ופעם במעבד 4 ליבות, מכיון שזה פעולה מתמטית מוגדרת מראש וכל ההבדל הוא הזמן שזה לוקח, אבל לא בתוצאה הסופית. אז במשחקים, שהזמן חשוב משקיעים על כרטיס מסך,

אבל בעריכת וידאו, למיטב הבנתי:

א. איכות הוידאו לא תצא יותר טובה במחשב עם כרטיס מסך רציני, מכיון שמדובר בחישובים מתמטים מוגדרים.

ב. דחיסת הוידאו לא תיגמר יותר מהר בגלל כרטיס מסך רציני מכיון שאת החישובים עושה המעבד.

ג. היתרון היחידי לכרטיס מסך רציני בעריכת וידאו (ואני לא מדבר על יציאות וכניסות נוספים) הוא באפשרות לעבוד בצורה יותר חלקה עם אפקטים "חיים" , כלומר להגדיר אפקט אחד או יותר על קטע, ולצפות בקטע עם האפקטים כשהאפקטים מבוצעים "בזמן אמת" את זה באמת עושה הכרטיס מסך, אבל כשאני מגדיר אפקט ושומר אותו זו פעולה של המעבד ולא של הכרטיס מסך.

שאלותי:

האם אני צודק?

ב. איזה דגמים של כרטיסי מסך מומלצים לעריכת וידאו? (500 - 1000 ש"ח)

תודה

(עריכה: אני לא מבקש חוות דעת איזה כרטיס לקנות.

אני רוצה לדעת האם בכלל יש טעם, האם זה יוסיף במשהו לקנות כרטיס ב 1000 ש"ח על פני משהו כמו Geforce 8500GT)

פורסם

איזה יש לו?

פורסם
  • מחבר

אני לא זוכר, אבל זאת לא הנקודה. הנקודה היא שהוא קונה כרטיס מסך חדש ושאלתי האם יש איזושהי תועלת בכרטים מסך רציני לעריכת\דחיסת וידאו?

(אני לא מדבר על מהירות ביצוע הדחיסה\המרה, אני מדבר רק על תועלת באיכות הוידאו הסופית)

פורסם

לא, ברור שהוא לא יכול לעבוד עם גרוטאה ,

בכל מקרה, נתת תקציב קצת בעייתי מכיוון שיש הבדל מהותי בין 500 ל1000 שקל וכמובן גם הבדל בין מה תקבל תמורת כל סכום.

אז תסה למקד אותי יותר, [br]פורסם בתאריך: 29.04.2008 בשעה 02:59:55

אני היתי ממליץ לא להשתגע במצב הזה,אם הוא רוצה לשחק גם משחקים אז עדיף ללכת לכיוון ה1000 אבל במידה והוא רוצה רק עריכה וקצת משחקים אז כדאי לו ללכת על התקציב המינימלי והמנוצל ,שילק על כרטיס כמו HD2600 שתומך בתכני HD ועולה בסביבות ה 400 שקל ,אז אני מציע פה שתבדוק איזה כרטיס יש לו כי אולי יצא סתם בזבוז :-\
פורסם
  • מחבר

השאלה החשובה שלי היא ברמת העיקרון. אשמח אם מישהו יוכל להתיחס לזה.

פורסם

ממש ממש ממש לא משנה.

היות ואין שימוש בתלת מימד.

ממליץ בכל זאת לקנות משהו התומך בHD, למקרה ובעתיד תרצה לבצע עריכה בHD.

פורסם

מה זאת אומרת עריכה ב HD?

איזה כרטיסים תומכים בתכונה הזאת ושעלותם סביב 600 ש"ח?

תודה.

פורסם

tלא העריכה תהיה בHighDefinition, אלה כרטיסים ממש יקרים.

אלא הכרטיס מסך יוכל להקרין סרטי HighDefinition אם מתישהו בעתיד תעבוד למצלמה+כרטיס עריכה HD.

מדובר בסה"כ על כרטיס מהסוג של הATi 3450 או אולי אחד הדגמים הטיפה יותר יקרים. 200-300 ש"ח.

אל תשקיע יותר אם לא מדובר במחשב למשחקים.

פורסם
  • מחבר

אז כולם מסכימים עם שלושת הנקודות שהעלתי?

א. איכות הוידאו לא תצא יותר טובה במחשב עם כרטיס מסך רציני, מכיון שמדובר בחישובים מתמטים מוגדרים.

ב. דחיסת הוידאו לא תיגמר יותר מהר בגלל כרטיס מסך רציני מכיון שאת החישובים עושה המעבד.

ג. היתרון היחידי לכרטיס מסך רציני בעריכת וידאו (ואני לא מדבר על יציאות וכניסות נוספים) הוא באפשרות לעבוד בצורה יותר חלקה עם אפקטים "חיים" , כלומר להגדיר אפקט אחד או יותר על קטע, ולצפות בקטע עם האפקטים כשהאפקטים מבוצעים "בזמן אמת" את זה באמת עושה הכרטיס מסך, אבל כשאני מגדיר אפקט ושומר אותו זו פעולה של המעבד ולא של הכרטיס מסך.

כלומר שאני קונה את ATI RADEON 3450 256 mb DDR2 במחיר 230 ש"ח

או את Geforce 8500GT 256 mb במחיר 270 ש"ח

ובעצם אני לא ארגיש הבדל בשלושת הפרטים שהזכרתי בינם לבין כרטיסים כמו Geforce 8800GTS במחיר 1600 ש"ח

או ל ATI RADEON 3870 512 mb GDDR4 במחיר 1050 ש"ח

כולם מסכימים?

פורסם

קודם כל לעריכת ווידאו יש כרטיס יעודי מסדרת FX.

דבר השני, החישוב שלך, כדי לא לגמור על המעבד - הכרטיס מסך מקל עליו.

אין כאן שאלה של איכות.

א. מסכים.

ב. בהחלט לא, הכרטיס מסך נועד להקל על המעבד.

ג. הוא מאפשר עבודה עם תוכנות רבות יותר.

אני מדבר על כרטיסים שמיועדים לוידאו,

הכרטיס שאמור להספיק לכל הצרכים שלך, הוא ה-FX570.

(עריכה: http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV553 )

פחות ממנו, חבל לקחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים