עבור לתוכן

רכישת קטנוע

Featured Replies

פורסם

היי,

אני גר ברעננה ולומד בשנקר (רמת גן).

אני שוקל לרכוש קטנוע- כאשר כמובן המגבלה העיקרית היא עלות ראשונית ועלות תחזוקה.

הבנתי שאפשר לצאת עם קטנועי 125 נורמלים אל מחוץ לעיר- האם מישהו פה יודע איזה דגמים?

איזה קטנועים נורמלים משומשים במחירים זולים אפשר לקנות?

מה נחשב גיל של קטנוע משומש סביר? כמה זה יעלה?

כמה עולה תחזוקה?

בקיצר- אין לי שמץ של מושג בקטנועים. ממש כלום.

כל מידע יתקבל בברכה.

תודה :)!!!

פורסם

שלום,

קודם כל שאתה מדבר על דו גלגלי אתה צריך להיות מודע לחסרונות הברורים של הכלי (פגיע, לא יציב, מסוכן בידיים לא אחראיות)

לאחר שהבנת והפנמת את החסרונות - קטנוע 125 הוא מעל ומעבר לרוכב יחיד לנסיעות קצרות (עד 30 ק"מ לנסיעה) - להרכיב מחוץ לעיר עם נפח

כזה זה לא תענוג גדול...

קטנועים מומלצים - יש שניים שאני מצאתי נורא אמינים (אני רוכב על כלים דו גלגליים כבר יותר מ-15 שנה) ונוחים

קימקו :

סופר ג'וקי - סוס עבודה אמין וטוב בלי יותר מדי יומרות (הכלי פשוט מאוד ולכן מכנית אמין ביותר) - תסתכל במה רוב השליחים משתמשים... אני גם חותם בעיניים עצומות על השירות של עופר אבניר שהוא טוב מאוד

http://www.oferavnir.co.il/index.php?page=model&id=92

סאן יאנג:

דיוק 125 סמ"ק הוא קטנוע אמין במיוחד - גם הוא נמצא בשימוש של הרבה מאוד אנשים - סוס עבודה שמכר שלי עשה עליו יותר מ-60 אלף קילומטר

ללא תקלות (טיפולים סדירים וזהו)

לגבי קטנוע יד שניה - תנסה להמנע מלקנות מאנשים פרטיים - ואם כן רק אם נותנים לך את היסטוריית הטיפולים (אישית אני שומר כל מסמך הנוגע לקטנוע שלי)

ורק אם זה מישהו שאתה מכיר אז כן

לקנות יד שניה מסוכנות רכב עדיף כי יש "אבא ואמא"

לגבי גיל יד שניה - אל תקנה משהו בן יותר משנתיים או מקסימום שלוש.

עלות תחזוקה מאוד משתנה - בד"כ יש טיפול גדול (כל 8000 אלף ק"מ - עולה בסגנון 750 ש"ח) וטיפול קטן (כל 4000 ק"מ עולה בסגנון 350 ש"ח)

לא לקמצן לעולם על צמיגים ובלמים! (צמיג יכול לסוע בשקט 20000 ק"מ אח"כ כדאי להחליף)

דרך אגב - אני מאוד ממליץ על קורס לרכיבה מתקדמת בה תלמד איך לתפעל את הכלי ולנהוג בו בצורה יותר בטוחה

http://www.fullgaz.co.il/focus/gidi-1.php

בזמנו עברתי קורסים כאלו גם על דוגי וגם על רכב ארבע גלגלי - שווה את הכסף והציל את החיים שלי יותר מפעם אחת

בכל מקרה בהצלחה - ורכיבה בטוחה,

גבריאל

פורסם

אם קטנוע 50 אי אפשר לצאת מחוץ לעיר זאת אומרת שאסור לעלות איתו לכביש מהיר .

יש עוד קטנוע טוב אבל הוא יותר לצעירים הקטנוע הוא ג"לרה ראנר יש לי כמה חברים שיש להם אותו נוח לשבת על הקטנוע וקל לשלוט בו כי הוא לא ממש גדול .

עשיתי עליו סיבוב השליטה בו נוחה .

לגבי הדיוק זה קוטנוע זה באמת קטנוע שיכול לשרת אותך הרבה זמן אבל הוא פחות לצעירים , עשיתי גם סיבוב על הסופר דיוק (נראה לי ) אבל השליטה של הג"לרה נוחה יותר ,

תירשם בפורום פול גז שם יעזרו לך יותר מפה

פורסם

כביש בין עירוני אינו כביש מהיר. רוב הכבישים בארץ אינם כבישים מהירים (המהירים הם איילון, חלקים מכביש 1 ו-4, כביש 6 ועוד קצת). כל קטנוע יכול לעלות על כביש בין עירוני.

פורסם

אז כביש בין עירוני אבל קטנוע 50 לא יכול לעלות עליו

פורסם
  • מחבר

XBOY, תודה, אבל לא מדובר על 50 סמ"ק.

גבריאל, תודה על התגובה המפורטת.

בנוגע לסיכונים- זה ברור לי.

http://www.fullgaz.co.il/tests/2007/125-20k.php

לפי הכתבה הזאת הבנתי שכן יש קטנועי 125 שאפשר לצאת איתם מחוץ לעיר. אתה לא מסכים עם הכתבה?

וכמה אמור לעלות קטנוע סביר יד שניה? (טווח מחירים כלשהו)

כמה תחזוקה עולה +-?

תודה רבה :)

פורסם

אני לא מסכים אם הכתבה?

אני אמרתי לשניצל ש50 סמק לא יכול לעלות על כביש בין עירוני

מה זה מחיר סביר? תביא תקציב

סתם שאלה בן כמה אתה ? (אם לא אכפת לך לענות)

פורסם

XBOY, תודה, אבל לא מדובר על 50 סמ"ק.

גבריאל, תודה על התגובה המפורטת.

בנוגע לסיכונים- זה ברור לי.

http://www.fullgaz.co.il/tests/2007/125-20k.php

לפי הכתבה הזאת הבנתי שכן יש קטנועי 125 שאפשר לצאת איתם מחוץ לעיר. אתה לא מסכים עם הכתבה?

וכמה אמור לעלות קטנוע סביר יד שניה? (טווח מחירים כלשהו)

כמה תחזוקה עולה +-?

תודה רבה :)

שוב, תחזוקה זה טיפולים (שאת מחירם ציינתי) - דלק אני לא סופר כי אולי יצא לך (אם אתה נוסע המון) 8 ליטר בשבוע -

המכר שלי עם הדיוק נסע במשך שנים עליו בקו רעננה תל אביב כל יום על 2 ועל 20 בלי בעיה

ומדובר באדם מבוגר ולא קל משקל

אם אתה תיסע על 80 עד 100 זה יתנהג לך סביר בהחלט

אתה לא צריך לסוע מהר מזה

עדיף להתחיל עם קטנוע אמין וקטן - הקימקו ג'וקי והסאן יאנג דיוק הם אידיאלים

דרך אגב אני מוכר קטנוע 250 אם אתה רוצה ויש לך רשיון - צור קשר בפרטי (לא צריך לזבל את הפורום)

אבל אני בכל מקרה חושב שאם אתה נוסע לבד 125 זה מעל הראש

125 משומש יעלה לך בין 5000 לסביר עד 8000 למשהו מאוד טוב (אני לא הייתי חוסך)

אישית לא קניתי אף פעם כלי משומש - תמיד יד ראשונה (פשוט לקחתי הלוואה מהבנק וקניתי במזומן - אם תרצה אסביר לך את ההגיון בזה)

בהצלחה - ותן גז,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אקס בוי, כתוב בפרופיל.

גבריאל, אני אעכל את המידע ואעשה בירורים.

תודה רבה בנתיים. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים