עבור לתוכן

מה הבעיה עם ניידים ללא מערכת הפעלה?

Featured Replies

פורסם

ראיתי שחלק נכבד מהניידים מגיעים עם מערכת הפעלה, לכן עולות לי כמה שאלות:

1. ניידים שבאים למשל עם Vista Home - תהיה בעיה (מבחינת ביצועים אולי) להתקין עליהם Vista Ultimate? כלומר, הם מותאמים לגירסת Home או שזו הגירסה שנמכרת כי היא זולה יותר?

2. האם תכונות מסוימות בניידים לא יעבדו על מערכת הפעלה שהותקנה באופן עצמי (קורא טביעות אצבעות, Bluetooth, TouchPad, מצלמת רשת)?

אני מחפש נייד באזור ה-4000 ש"ח, לאינטרנט בעיקר, וקצת משחקים קלים. חשבתי על:

כולם נראים לי בסדר גמור, אבל מה בנוגע לאמינות ואיכות המוצר? האם דל עדיפים מהבחינה הזאת?

פורסם

בעיקרון אפשר להתקין כל מערכת הפעלה על כל מחשב נייד.

עבודה תקינה של כל חלקי החומרה מותנית בהתקנת דרייברים מתאימים. במרבית המחשבים, רוב החלקים (כרטיס מסך, קול, רשת, אלחוטי) יעבדו גם עם דרייברים סטנדרטיים, אבל לפעמים צריכים להיות דרייברים מיוחדים מותאמים ע"י היצרן.

במקרים מסוימים היצרן משחרר את הדרייברים רק לגרסה מסוימת של מערכת ההפעלה, ואז יכולות להתעורר בעיות עם מערכת אחרת. אבל, בכל מקרה, רק כשמדובר במערכות ממש שונות (XP ו-VISTA או XP ו-2000, LINUX וכדומה). לא נראה לי שתהיינה בעיות בין VISTA BASIC ל-ULTIMATE או בין XP HOME ל-PRO.

פורסם
  • מחבר

לניידים מהיצרנים שהראתי יש דרייברים ספציפיים (לדגם) באתר החברה, כלומר אין סיכוי שתהיה בעיה אם אני אקנה אותם ללא מערכת הפעלה ואתקין את הדרייברים באופן עצמאי?

פורסם

תקרא טוב את המפרטים של 2 הראשונים,בשני מצויין במלל לקראת הסוף שהוא מגיע עם ויסטה ביזנס.בכל אופן אין הבדל ביניהם.

אם אתה מעוניין להתקין ויסטה,כיום לא אמורה להיות שום בעייה לקבל מחשב ללא מע' הפעלה,להתקין ויסטה ואז דרייברים.הבעיה מתמקדת יותר בXP ובדרייברים העצמאים של יצרניות הניידים(כגון מתאמי BT מיוחדים של החברות או מצלמה מובנית)בכ.מסך,קול,רשת(של אינטל),טאצ' פאד -אין כמעט בעיה.

היות שכבר לא נכתבים דרייברים שמיועדים לXP, או שהם נעלמים בכוונה ע"י יצרני המחשבים ואם אתה מבקש איזשהיא עזרה אז כמובן שהכל בכסף,אז אם אתה לא מבין בענייני דרייברים ומפחד להסתבך תלך על הויסטה.

לגבי הדל אני יודע שיש מעט בעיות עם הדרייברים לXP,אבל עם מפרט שכזה אין שום סיבה לא להתקין ויסטה(SP1 יצא).

לגבי הג'יגבייט הוא נותן יותר תמורה,כ.מסך נפרד שיהיה טוב יותר עבור משחקים.

אם השימושים שלך לא כוללים משחקים או שכן אבל מדובר על משחקים די ישנים ולא כבדים גרפית הייתי ממליץ על הדל.

אם אתה מתכנן לשחק ברמה מעל מה שהגדרתי מקודם לך על הג'יגבייט.

פורסם

למה הוא עולה 400 ש"ח יותר? לפי הנתונים הוא זהה

רק בארץ יכולים לקחת 400 ש"ח יותר על צבע שונה. הדגם היקר יותר פשוט בצבע כחול.

כל החנויות בזאפ שמציעות אותו בשני מחירים, לוקחות תוספת על הצבע (גם פנדה), לא כולן מגזימות ב- 400 ש"ח.

פורסם

רק בארץ יכולים לקחת 400 ש"ח יותר על צבע שונה. הדגם היקר יותר פשוט בצבע כחול

אין מצב שלקחו 400 שקל רק על צבע.

http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t7250-160.htm - שים לב שפה יש תוספת של 70 ש"ח לשינוי צבע.חוץ מזה יש באתר גם דגמים ללא תוספת מחיר לשינוי צבע.

לדעתי יש שם איזה עניין עם המע' הפעלה או שזו טעות של האתר.

פורסם
  • מחבר

תקרא טוב את המפרטים של 2 הראשונים,בשני מצויין במלל לקראת הסוף שהוא מגיע עם ויסטה ביזנס.בכל אופן אין הבדל ביניהם.

אם אתה מעוניין להתקין ויסטה,כיום לא אמורה להיות שום בעייה לקבל מחשב ללא מע' הפעלה,להתקין ויסטה ואז דרייברים.הבעיה מתמקדת יותר בXP ובדרייברים העצמאים של יצרניות הניידים(כגון מתאמי BT מיוחדים של החברות או מצלמה מובנית)בכ.מסך,קול,רשת(של אינטל),טאצ' פאד -אין כמעט בעיה.

היות שכבר לא נכתבים דרייברים שמיועדים לXP, או שהם נעלמים בכוונה ע"י יצרני המחשבים ואם אתה מבקש איזשהיא עזרה אז כמובן שהכל בכסף,אז אם אתה לא מבין בענייני דרייברים ומפחד להסתבך תלך על הויסטה.

לגבי הדל אני יודע שיש מעט בעיות עם הדרייברים לXP,אבל עם מפרט שכזה אין שום סיבה לא להתקין ויסטה(SP1 יצא).

לגבי הג'יגבייט הוא נותן יותר תמורה,כ.מסך נפרד שיהיה טוב יותר עבור משחקים.

אם השימושים שלך לא כוללים משחקים או שכן אבל מדובר על משחקים די ישנים ולא כבדים גרפית הייתי ממליץ על הדל.

אם אתה מתכנן לשחק ברמה מעל מה שהגדרתי מקודם לך על הג'יגבייט.

אני מתקין ויסטה (כבר שנה ומשהו, התרגלתי) ולא XP. אז אני מבין ממך שלא אמורה להיות שום בעיה עם התכונות של הנייד לא בגיגהבייט ולא בדל, נכון? גם לא בבלוטות' ובמצלמת רשת (שוב, בויסטה)?

בקשר למחשבים - אני מניח שפה ושם אני ישחק במשחקים קלים, אבל לא יותר מדי. הגיגהבייט מציע כרטיס מסך טוב יותר, הארדיסק גדול יותר (250GB לעומת 160GB בדל), וגם העיצוב שלו יפה יותר לטעמי, אם כך מה היתרון של דל מול גיגהבייט? אמינות ואיכות?

ובקשר להפרש מחירים בין הדלים - לא שמתי לב שהשני בא עם גירסה חוקית של ויסטה. זה מה שעושה את ההפרש במחיר כנראה.

דרך אגב, עוד שאלה - המחשבים לא מגיעים עם דרייברים על גבי דיסקים?

פורסם
מה היתרון של דל מול גיגהבייט? אמינות ואיכות?

חוץ ממה שהוזכר, דל נותן אחריות של 3 שנים, מול 2 של ג'יגהבייט. גם אמינות ואיכות הם לא הדבר האחרון בבחירת מחשב נייד, במחיוד שכל תיקון עולה יקר.

דרך אגב, ג'יגהבייט נותן זיכרון מהיר יותר.

פורסם

רק בארץ יכולים לקחת 400 ש"ח יותר על צבע שונה.

כן ולא. מצד אחד מור לוי באמת לקחו לי 100 שקל יותר על זה שהצבע של המארז שחור ולא כסוף. מצד שני APPLE לוקחת יותר כסף על ה-MACBOOK השחור רק בגלל שהוא שחור (למרות שרשמית זה בגלל הארד דיסק גדול יותר ב-20 גיגה (כן, ממש). ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים