עבור לתוכן

שיפור ביצועים לכרטיס RADEON 9600

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה להריץ על המחשב את המשחק Rainbow Six Vegas 2 בדקתי באתר system requirements lab אם אני יכול להריץ אותו והכל בסדר חוץ מכרטיס המסך ואלה הנתונים שלו:

Video RAM: Required - 128 MB , You have - 128.0 MB

Video Card 3D Acceleration: Required - Yes , You have - Yes

Video HW Transform & Lighting: Required - Yes , You have - Yes

Vertex Shader Ver.: Required - 3.0 , You have - 2.0

Pixel Shader Ver.: Required - 3.0 , You have - 2.0

אפשר לראות שהכל בסדר חוץ מהשניים האחרונים הVertex Shader צריך להיות גירסא 3 ויש לי גרסא 2 ואותו דבר לגבי הPixel Shader

התקנתי דריברים של OMEGA כי הבנתי שזה משפר את הביצועים אבל זה לא עזר בכלל עכשיו השאלה שלי היא איך אני משפר את הביצועים של כרטיס המסך כך שיתאימו לדרישות?

פורסם

לא ניתן- מדובר בהבדלי חומרה דרושים.

גם עם שמיניות באוויר, הכרטיס הנ"ל לא יכול להריץ את המשחק.

פורסם
  • מחבר

לא ניתן- מדובר בהבדלי חומרה דרושים.

גם עם שמיניות באוויר, הכרטיס הנ"ל לא יכול להריץ את המשחק.

קראתי במדריך אוברקלוק לכרטיס מסך באתר בכתובת הזאת http://hwzone.co.il/guides/oc_vga/4/ שיש דבר כזה שנקרא "פתיחת צינורות" אני מצטט מתוך הכתבה מה זה

פתיחת צינורות – מה זה בעצם פתיחת צינורות? כרטיס המסך מורכב ממספר רב של מעבדים פשוטים הנקראים צינורות עיבוד, המתחלקים לשתי קבוצות: Pixel Shader ו-Vertex Shader (בכרטיסי DirectX 10 הם יהיו מאוחדים ומוקצים דינאמית). כמות צינורות העיבוד, הארכיטקטורה והמהירות שלהם, בנוסף לרוחב הפס לזיכרון, הם הגורמים העיקריים המשפיעים על הביצועים של כרטיס המסך.

מסיבות שיווקיות, החברות לא יכולות למכור רק כרטיסי High-End ופתיחת קו ייצור חדש עולה הרבה כסף, לכן פעמים רבות החברה "מסרסת" כרטיסים חזקים ומוכרת אותם כדגם חלש יותר, על מנת להנות מנתח שוק גדול ככל האפשר.

את רוחב פס לזיכרונות אמנם אי אפשר לשנות אבל פתיחת צינורות עיבוד נוספים בהחלט אפשרית בחלק מהדגמים. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון שחלק מהכרטיסים המוחלשים הינם כרטיסים שלא עברו בהצלחה את בדיקות האיכות של הדגמים החזקים יותר במפעל, כלומר הם אינם מסוגלים לעבוד בתדרים גבוהים יותר או שחלק מצינורות העיבוד פגומים ולכן הם "נסגרו" במפעל והכרטיסים נמכרים ככרטיסים זולים יותר.

משמעות הדבר היא שגם אם ניתן לפתוח לכרטיס המסך שלכם את צינורות העיבוד שנסגרו במפעל, אין כל ערובה לכך שהם יפעלו בצורה תקינה. בכל מקרה, עדיף לפתוח את צינורות העיבוד קודם כל באמצעות תוכנה (RivaTuner מומלצת לשם כך) ורק לאחר מכן לצרוב ביוס ערוך, אם בכלל.

איך אני יכול לבדוק אם פתיחת צינורות עיבוד בכרטיס מסך שלי תעבוד בצורה תקינה בלי לגרום נזק לכרטיס מסך?

פורסם

אין ל-9600 צינורות סגורים שאפשר לפתוח.

יש לך סוזוקי סוויפט ואתה מנסה לעשות ממנו סובארו איפרזה. פשוט אי אפשר.

הגיע הזמן להחליף אוטו. :xyxthumbs:

פורסם

איך ניתן לדעת לאיזה כרטיסים ניתן לפתוח את הצינורות :>?

פורסם
  • מחבר

באמת בקרוב צריך להחליף מחשב הגיע הזמן לעבור למעבד כפול ליבה ואני יקנה גם כרטיס מסך טוב תודה לכולם על העזרה

פורסם

TM101, כל מה שתוכל לעשות זה לעלות את מהירות הזכרונות והמעבד הגראפי של הכרטיס מסך ובכך לשפר את ביצועיו.

איך ניתן לדעת לאיזה כרטיסים ניתן לפתוח את הצינורות :>?

עד כמה שאני זוכר, אלו הכרטיסים שהיה ניתן לפתוח להם צינורות:

GeForce 6200/6800GS(AGP)

Radeon 9500/9800SE/X800GT/X800GTO/x850PRO(AGP)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים