עבור לתוכן

קירור למעבד AMD מסוג 4800X2 תושבת AM2 - עזרה בקירור שקט

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי מעבד AMD AM2 4800X2.

כשקניתי את המחשב ב Skypc המוכר טען שלקנות קירור בנפרד זה למתלהבים ואין טעם להשקיע וזאת למרות שהסברתי לו שהשקט של המחשב מאוד חשוב לי.

היום אני קצת מתחרט כי מצד אחד השקעתי הרבה כסף במארז שקט (סונטה 3) וומנגד יש לי את הקירור הזה שעושה רעש ממש חזק יחסית.

רציתי לדעת האם יש אפשרות לשים רק קירור פאסיבי עליו מבלי להוסיף מאוורר עליו, ואם כן, האם יש כאלו בטווח של 200 ש"ח ?

בנוסף, האם חייבים ללכת לחנות להחליף או שאני יכול פשוט להרכיב לבד ואז עלי לקנות גם משחה טרמית ? יש איפה שהוא מדריך החלפת קירור למעבד?

כרגע כאמור המארז הוא סונטה 3 עם מאוורר 120 מ"מ מקורי, והוספתי עוד מאוורר 120 מ"מ של גלישאלטק, שני המאוורים על מצב LOW ובכלל לא שומעים אותם, באופן כללי המארז ממש קריר בפנים (פתחתי את המארז ובדקתי ...)

לפי תוכנת SpeedFan הטמפרטורה של המעבד: 33 מעלות כשמאוורר על 100%, כשאני מוריד אותו ל 50% אז הוא משתתק לחלוטין (אידיאלי) אבל הטמפרטורה קופצת ל 40 שזה נראה לי כבר קצת בעייתי ולכן אני נאלץ להחזיר ל 100%..

תודה רבה !!

פורסם
  • מחבר

וזה עדיף על קירור פאסיבי? אני מוכן להשקיע קצת יותר בשביל שקט מוחלט אם התשובה שלילית.

ומה הכוונה בלתת לו לכוון עצמו לבד? יש תוכנה שעושה את זה הוא שזה בחומרה ?

ודבר אחרון - מה לגבי העניין של התקנה לבד?

תוספת:

קראתי עכשיו את התרד הדביק לגבי קירור ורשום שם:

"7. AMD Athlon 64X2 - מיוצר בתהליך של 0.09 מקרון , מעבד זה חמים יותר מהמעבדים החד ליבתיים, אך עדיין מומלץ לרדת מ55 מעלות."

זאת אומרת ש 40 מעלות זה לא כזה נורא עבור המעבד שלי ופשוט להשאיר את המאוורר של הקירור המקורי על 50% וזה יפתור לי את הבעיה?

פורסם

אתה יכול להתקין את הקירור לבד + מריחת משחה טרמית.

אני גם לי ידעתי איך עושים את זה, קראתי כמה מדריכים בשביל להיות בטוח, (גם ב - YouTube).

ואז התקנתי קירור עם משחה וזה עובד לי מעולה בלי תקלות עם טמפ' מצוינת :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים