עבור לתוכן

רעש בעת המהרהת זיכרון Reaper של OCZ

Featured Replies

פורסם

שלום ברשותי ארבעה סטיקים של 2GB מסוג Reaper PC-6400 של OCZ.

הסטיקים מותקנים על לוח Asus Striker II Formula ועובדים בבאס 1066 על מתח של 2.1(המקסימום המותר במסגרת האחריות של OCZ)

כרגע הזיכרון רץ במשך 4 שעות ואין תקלות ב Memtest, לעומת זאת דבר מטריד אחר הוא רעש נוראי שבוקע מהזיכרונות עצמם(לא ממאוורר)

או מקרבת הזיכרונות. מדובר על מעין רעש "היססססס" כמו רעש שמפיקה ממטרה מתיזה.

הרעש מציק מאוד למרות שכרגע אינני יודע איך הוא נשמע עם דלת המארז סגורה ובנוסף מספר חיפושים בגוגל העלו שככל הנראה מדובר

בתקלה בלוח(אם כי לא מצאתי שום דבר ספציפי לגבי ה סטרייקר 2) שמצדיקה החלפה.

יש לציין שהרעש אינו מופק כאשר המתח לזיכרונות נמוך מ- 1.90 וולט או כאשר הבאס שווה או נמוך מ- 800

לעומת זאת הוא מתעצם ככל שאני מעלה את הבאס(כאשר המקסימום הוא 1066 בגלל הגבלת ארבע סטיקים ב 780i).

האם מישהו נתקל בתופעה? האם כדאי לשלוח את הלוח חזרה ליבואן להחלפה?

פורסם

לדעתי זה נשמע כמו רעש של חשמל סטטי יכול להיות שהמתח הגבוע גורם לקצר או משהו (זה הסיבה היחידה שיכולתי לחשוב ברגע זה)

פורסם

יש לך אפשרות לבדוק את הזכרונות על לוח אחר?

פורסם

ארז יש מצב שהרעש זה המפרעה חשמלית כלשהי..מעיין הפרעת HAM...

ואם אתה אומר שזה נובע רק שאתה מעלה את המתח...זה מסביר הכל..

עשית DISABLE ל Spread Spectrum בביוס ?

פורסם

תרחיש דמיוני, אבל הגיוני... המתח מחמם את הזכרונות, הזכרונות מחממים את הסינקים, והסינקים מהחום ממיסים את אחד מהקבלים על הלוח. תסתכל על קבלים או רכיבים אלקטרוניים אחרים באיזור הזכרונות.

פורסם

אורן, תרגע!

זה סה"כ 2.1V :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

החום לא בהכרח גבוה במיוחד(אם כי מדובר על 780i ועדיין אין לי את הקירור מים בשבילו).

הזיכרונות לא עושים רעש שכזה על לוח אחר אבל הלוח שבדקתי עליו הוא DG33TL של אינטל ככה שאין שם יותר מידי

אופציות המהרה.

חיפשתי בביוס אופצית Spread Spectrum ולא מצאתי אחת שקשורה לזיכרון, אני אשלח מייל לאסוס נראה מה הם מייעצים לעשות.

נ.ב הרעש אכן דומה לרעש של חשמל סטטי כמו ששומעים ממסך CRT אחרי שהוא מבצע Degauss.

פורסם

זה רעש מהרכיבים, כנראה מEMI, זה קרה לי כל הזמן בצבא עם מה שתיקנתי. אגב ארז, יש לי את הרעש הזה גם בASUS BLITZ EXTREME.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ביצעתי מספר ניסויים,

1. התקנתי רק סטיק אחד של זיכרון, הרעש נעלם לא משנה באיזה מתח או באס הזיכרון.

2. התקנתי את האח של הסטיק הראשון, ישנה כמות מזערית של רעש.

3. התקנתי שלוש סטיקים, לפעמים הלוח מוכן בטובו לעשות POST ולפעמים לא, בכל מקרה הרעש מתגבר.

4. עם ארבעה סטיקים הרעש הכי חזק ונראה שהוא מגיב לבדיקות של Memtest, משמע ברגע שיש מעברים

בין הבדיקות השונות וכו ה Pitch של הרעש משתנה. יש לי הרגשה שמדובר בזיכרון ולאו דווקא בלוח או שזה נגרם

בגלל העומס של ארבעה סטיקים שרצים באובר עם מתח של 2.1 וולט.

מצאתי באינטרנט מספר דיונים שמציינים שהרעש נשמע בלוחות ROG של אסוס ובחלק מהלוחות של ABIT, בכל מקרה הם

מקשרים את זה ל PWM אשר מתקשר למודולציה של חשמל ומכאן ל EMI והשאלה היחידה שנשארה היא האם זה מזיק בטווח הארוך?

(חוץ מלשפיות שלי)

פורסם

נראה לי שהרעש נובע מהSWITCH של המתח לזיכרון.

כלומר - הוא מעביר יותר מתח כשהמתח נמוך ופחות כשהמתח גבוה.

יכול להיות שהמתח של 2 וולט בזיכרון שלך הוא לא יציב ויש הרבה SWITCHING

אם זאת באמת הבעיה (נראה מה יענו לך מASUS) אפשר לסדר את זה עם פילטר (למרות שאתה כנראה לא תרצה להלחים דברים ללוח אם)

או לחלופין למצוא מה עוד גורם לעומס על המתח באותו מעגל של הזיכרונות - ולחבר אותו למקום אחר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים