עבור לתוכן

עזרה בהרכבת שידרוג למחשב הישן ,תודה !

Featured Replies

פורסם

אני די חדש בפורום אבל ראיתי שאתם אנשים רציניים ועיניינים שיש על מה לדבר איתם והחלטתי ליפנות אליכם בדילמה שלי שהיא:

יש לי :

P3-800

256 SDR

G4 4200 128 DDR

ASUS-CUV4X

אני הייתי רוצה לשדרג את המעבד,הלוח והזיכרון כמה שיותר,אני מיתכוון להישתמש במחשב בעיקר למישחקים כבדים ואני לא מתכנן על OC בשנה הקרובה.

הייתי מעדיף מערכת AMD ואם תוכלו תסבירו מה כל כך טוב בNFORCE2 שכולם ממליצים עליו?

בבקשה גם שתסבירו לי למה חברים שלי אומרים לי שאני לא ממש צריך 2400 ואני יכול להיסתפק ב2000 ?

ואני גר באזור הצפון (ליד חיפה) אז עם אפשר לציין שמות של חנויות זולות באזור למי שמכיר

בתודה

THE GYVER

פורסם
  • מחבר

אני ממש מיצטער אבל שחכתי לציין שיש לי מיגבלה כספית (גם לי)אני יכול לבזבז 2500 גג כולל הכל

ואולי תוכלו להוסיף הצעה על ה.דיסק לא גדול 40-80 ג'יגה עם CACH 8 מגה אני אודה לכם מאוד

בתודה

GYVER

פורסם

ובקשר לשאלותיך...

NFORCE זה סוג של ציפסט חדש שתומך ב-AMD ובכל הרכיבים החדשים הוא בנוי על הלוח אם ונותן תמיכה ברכיבים החדשים ובוא יותר מהיר מקודמיו KT400 SIS וכו'...

ובכן לשאלתך השנייה חבריך צודקים ההבדל הכספי קטן אך אם אתה מתכנן OC ומצפה לביצועים יותר טובים (לאחר OC ) יהיה עדיף ה-2100 על ה-2400.

חנות שאני מכיר WWW.KSP.CO.IL באזור הצפון ומאוד זולה אבל אין להם מבחר גדול באתר...

פורסם

4000 בשביל מעבד זיכרון ולוח בשביל OC זה הרבהההההה!

CPU : AMD Athlon XP 2100+ Tray CPU [ ¤ 531.53 ] 1

Motherboards for AMD : ABIT NF7 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 608.84 ] 1

Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Winbond Memory [ ¤ 531.53 ] 1

CPU Cooling : Thermalright SK-7 Cooler for AMD [ ¤ 152.59 ] 1

Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 639.98 ] 1

Cooling / Modding : Thermaltake 80mm Smart Fan 2 with "Coolmod" [ ¤ 92.62 ] 1

Subtotal : ¤ 2557.08

פורסם

לפי דעתי במפרט של XDude הוא פשוט מושלם לתקציב קח אותו תתחדש אין הצעות שיפור

פורסם

ערכתי מחדש את ההודעה חשבתי שהוא רוצה מחשב COMPLETE .....

פורסם

קח את המפרט שלו כמו שהוא, זה מצויין.

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובותיכם אבל רק שאלה וחצי:

למה XDUDE הוסיף ה.דיסק 100 כשהלוח 133 הכוונה לATA ? יש סיכוי ש133 תומך ב100?

והאם יש הבדל גדול בין 2000 ל2100 כי אני לא מצאתי 2100 בחנויות באזור שלי ...ואתה יכול בבקשה להגיד לי מאיפה מהחירים האלה זה יותר זול ב100-200 ממה שאני בדקתי

אם אתה לא רוצה להפריע לחוקי הפורום בבקשה צור קשר באיציק 179069885

בתודה

THE GYVER

פורסם

כי הלוח שלך יתמוך ב-100...

ויש הבדל גדול מבחינת OC וגם מבחינת ביצועים אבל היא לא משמעותית....

והמחירים הם מ-WWW.PCH.CO.IL ....

פורסם

קודם כל, גם תלוי איזה מארז יש לך כרגע ואיזה ספק כח. יכול להיות שהספק קצת חלש ואולי המארז קצת "צפוף".

ואז כמובן קיימים מארזים כמו COMPUCASE 6919 & 6A19 שמגיעים עם ספק 300W דיי טוב.

לגבי המפרט המוצע - די סבבה. לגבי החנות אז יש גם את pandas וכל עוד אתה לא מתכוון להתעלל במחשב שלך (אני אישית ממליץ כן להתעלל בו- זה כל הכיף) אז אתה גם לא חייב שהחנות תהיה צמודה לבית.(משלוח זה 35-50 ש"ח ברוב החנויות).

כי בסופו של דבר תקלות חומרה הן לא נפוצות במיוחד.

עוד נקודה זה לגבי הזכרונות אחת הפונקציות של ה-NFORCE2 נקראת dual channel והיא מאפשרת עבודה יותר מהירה

ע"י שימוש בשני כרטיסי זיכרון (DIMM) כך שאולי כדאי לך ללכת על שניים של 256MB DDR400 .

לגבי הקרור, השאלה עד כמה אתה הולך לעשות OC... אם אתה ממש לא מתכוון לגעת בזה (ועוד פעם, ההפסד כולו שלך) אתה יכול אפילו לחיות עם המאוורר שמגיע עם המעבד ולחסוך 240ש"ח (ביחס למפרט של XDUDE) , אם אתה רוצה רק לשחק עם זה ולא להגיע לגבולות והקצה אז גם יש מאוררים ב-90 עד 150 ש"ח שנותנים ביצועים יפים {ה-VANTEC שלי שעלה 160 מחזיק athlon1700@2200 ב-47 מעלות- זה יפה גם אם לא מדהים} כמו הVOLCANO למיניהם.

אז מצד אחד מערכת שמורכבת מ nfroce2 & athlonXP היא מאוד קלה ל OC

ומצד שני אם אתה לא רוצה לגעת בOC אתה יכול להעביר את עלות ה-HSF לטובת מעבד במהירות מקורית יותר גבוהה.

פורסם
  • מחבר

תאמת אני חייב מארז חדש יש לי מידי קטן שהספק חצי סנטימטר מעל המעבד...וספק עלוב של 300 .

אם אתה אומר שזה כלכך קל לעשות OC לNFORCE2 אני אלך על זה אבל בעוד חודש חודשיים כשתיתחדש זרימת המזומנים(בחופש אני מרויח 4000 על 3 שבועות של 6 שעות כל יום ואני "מזכירה"במשך חודשיים)ואני ממש לא מבין במארזים אבל יש לי איזה 5 מאווררים מיותרים מחברים אז אני צריך מארז הכי גדול במכיר הכי קטן שאפשר כי זה לא ממש חשוב.

ועוד שאלה למה לי לא ללכת על הבנדל ב1861 ? -http://www.pch.co.il/docs/pi79309793_2.htm

ואז ישאר לי מספיק כסף לדיסק ומארז לא? בסדר זה יוצא 2500 בלי מארז אז אני אשאר עם הה.דיסק שלי הוא עדיין נושם בערך,

ואז ישאר לי למארז וגם לכ.קול 5.1 שאני רוצה הוא עולה 200.

בחרתי מארז בסדר 300W, 3 fans - Siver, Green, Blue- NIS 209.39 בסדר אני חושב.

מה דעתכם?

פורסם

קודם כל לNFORCE2 יש כ. קול 5.1 מאוד מוצלח. עד כמה - זה שנוי במחלוקת , יש אומרים אפילו עדיף על 2 audigy לפחות למשחקים, לא לעריכת מוזיקה.

הבנדל נראה אחלה למרות שאני אישית הייתי הולך על זכרונות יותר איכותיים... אבל זה יכול לייקר אפילו ב-500ש"ח על אותה כמות,

כמו כן כדאי שתחשב לבד , האם הבנדל בכלל חוסך משהו?

לגבי מארז וספק, כדאי שתקח בחשבון שספקים של 300W פשוטים עלולים לא להספיק לך, עד כמה שאני יודע , מבין אלה שמחיריהם שפויים,

רק HEC - compucase הינו מספיק איכותי. אז או שתלך על מארז compucase שכבר מגיע עם ספק כזה או שתשדך מארז ג'נרי לאחד מהספקים הג'נריים בתווך ה400-500 כאשר הנתון שצריך להוביל אותך הוא האמפר במסילת ה12V (שלח להם דוא"ל ותשאל!)

אתה רוצה לפחות 15Amp המאמר הבא שאליו הגעתי בזמנו דרך האתר הוא פשוט מעולה!

http://firingsquad.gamers.com/guides/power_supply שווה קריאה.

סה"כ ,כל חלק שלא תרכוש עכשיו אלא רק לאחר החופש ישפיע על הביצועים של המחשב (גם הH.D וגם הזיכרון- אם נגיד תקנה עכשיו רק 256) אבל כל אחד לפי כיסו... בין אם כרגע ובין אם מאוחר יותר אל תוותר על H.D חדש מהיר ויעיל! H.D טוב עושה את ההבדל...

ועוד משהו ,מארז זה לא רק כמה מאווררים אפשר לדחוף בפנים ומה הגודל שלו, זה איך שהוא מסודר איזה פונקציות קטנות ושימושיות יש לו...

פורסם
  • מחבר

לגבי הכ.קול און בורד ממש תודה שאמרת לא היה לי מושג ששמים 5.1 היום ואני חושב שאני אקנה מKSP ישלהם מארז פשוט עם 3 מאווררים וספק נורמלי של 400 חבר שלי עשה OC לכל דבר במחשב שלו עם אותו מארז והכל עובד בסדר.

אני יודע שהשאלה לא במקום אבל ליפניי שעה דוד שלי אמר ששבוע הבא הוא באיטליה ויכול לסדר לי סוני פליסטיישן 2 עם 2 שלטים +מפצל+אקדח+10 מישחקים אורגינליים ב 1500 שח' אז רציתי לישאול מה כדאי זה או לשדרג מחשב (יש לי טלויזיה ממש חדשה גרונדיג 32)

אשמח לתגובות

בתודה

THE GYVER

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים