עבור לתוכן

שאלה לגבי חיבור טלויזיה למחשב

Featured Replies

פורסם

ברצוני לחבר מסך טלויזיה למחשב, עכשיו לפי מה שהבנתי אני צריך כבל שבצד אחד יש את האדום צהוב לבן הרגילים שמתחברים לטלויזיה ובצד השני חיבור לכרטיס מסך, יש לי GeForce 8800 של NVIDIA, ולפי מה שהבנתי החיבור לכל כרטיס מסך הוא שונה (מבחינת מספר הפינים, הבנתי שיש כאלה עם 4 ויש כאלה עם 7) ורצתי לדעת איזה מהם אני צריך על מנת לחבר את המחשב לטלויזיה...

עריכה: אני ממש אשמח אם בנוסף לתשובה לגבי הכבל אם תתנו לי לינק למקום ממנו אני אוכל להזמין את הכבל

שאלה נוספת שיש לי- אם אני מחבר את המחשב לטלויזיה בצורה שאמרתי, ברגע החיבור המסך והרמקולים של המחשב יכבו או שהם ימשיכו לפעול במקביל ואני אאלץ לכבות אותם לבד?

המון תודה לעוזרים!

פורסם

יש לי שאלה זה טלווזיה רגילה או פלזמה או LCD כי אם זה נגיד פלזמה או LCD אז יש כמה אפשרויות לחבר באיכות יותר טובה..!?!?!?

פורסם

כמו שנמרוד אמר, אם זה פלזמה\LCD אז בדר"כ יש כניסת HDMI\VGA\קומפוננט.

לטלויזיה רגילה (CRT) תראה אם יש כניסת SVIDEO (עיגול עם פינים) שנחשב לקצת יותר איכותי מהקומפוזיט (אדום\לבן\צהוב, שבתכלס אתה צריך רק את הצהוב כי האדום והלבן הם לסאונד והצהוב זה לתמונה).

בכרטיס מסך אתה צריך לראות אם יש חיבור קומפוזיט או SVIDEO או שהחיבור הוא VIVO ואז תצטרך את הממיר שהגיע עם הכרטיס בשביל לחבר SVIDEO רגיל.

Vivo_cable_connectors.jpg

הקונקטור העליון זה VIVO

השקע הראשון והשלישי מימין הם קמפוזיט

השקע השני והרביעי ימין זה SVIDEO רגיל

פורסם
  • מחבר

כמו שנמרוד אמר, אם זה פלזמה\LCD אז בדר"כ יש כניסת HDMI\VGA\קומפוננט.

לטלויזיה רגילה (CRT) תראה אם יש כניסת SVIDEO (עיגול עם פינים) שנחשב לקצת יותר איכותי מהקומפוזיט (אדום\לבן\צהוב, שבתכלס אתה צריך רק את הצהוב כי האדום והלבן הם לסאונד והצהוב זה לתמונה).

בכרטיס מסך אתה צריך לראות אם יש חיבור קומפוזיט או SVIDEO או שהחיבור הוא VIVO ואז תצטרך את הממיר שהגיע עם הכרטיס בשביל לחבר SVIDEO רגיל.

Vivo_cable_connectors.jpg

הקונקטור העליון זה VIVO

השקע הראשון והשלישי מימין הם קמפוזיט

השקע השני והרביעי ימין זה SVIDEO רגיל

קודם כל תודה רבה, עזרת לי ממש להבין דברים.

מצאתי מן מתאם שבצד אחד הוא מתחבר לכרטיס מסך (באמת כמו שחשבתי 9 פינים שזה מוזר לא? חשבתי שזה אמור להיות 7..) ובצד השני יש 4 חיבורים, ירוק שכתוב עליו Y, אדום שכתוב עליו Pr וכחול שכתוב עליו Pb/AV, והאחרון הוא שחור כזה שכתוב SVD OUT או משהו כזה, אז איך אני מחבר את הכרטיס מסך לטלויזיה בעצם? דרך הSVD OUT? ואיפה הכניסה בטלויזיה? מה שאמרתי על אדום צהוב לבן?

פורסם

המתאם הזה הוא לקומפוננט והוא מוציא רק וידאו, הוא נחשב לאיכותי ביותר ומסוגל להעביר אותות HD.

השאלה איזה מסך יש לך LCD, פלזמה או רגיל( CRT)?

אם יש לך CRT קומפוננט לא יעזור לך הרבה שכן הטלויזיה לא תוציא רזולוציה גבוהה והחיבור הכי טוב זה S-VIDEO...

אם יש לך טלויזיית LCD או פלזמה אתה יכול לחבר בVGA או DVI-HDMI שיתנו לך את התוצאה הטובה ביותר...

שוב עד שלא תענה איזו טלויזיה יש לך לא נוכל ממש לעזור... :s07:

פורסם
  • מחבר

המתאם הזה הוא לקומפוננט והוא מוציא רק וידאו, הוא נחשב לאיכותי ביותר ומסוגל להעביר אותות HD.

השאלה איזה מסך יש לך LCD, פלזמה או רגיל( CRT)?

אם יש לך CRT קומפוננט לא יעזור לך הרבה שכן הטלויזיה לא תוציא רזולוציה גבוהה והחיבור הכי טוב זה S-VIDEO...

אם יש לך טלויזיית LCD או פלזמה אתה יכול לחבר בVGA או DVI-HDMI שיתנו לך את התוצאה הטובה ביותר...

שוב עד שלא תענה איזו טלויזיה יש לך לא נוכל ממש לעזור... :s07:

אוי, ממש מצטער, שכחתי לרשום, יש לי טלויזית CRT, אז החיבור שאמרתי בעצם לא נותן לי כלום, אני לא יכול להשתמש בו ככדי להתחבר לטלויזית הCRT? כי אמרו לי שדרך הנקודה השחורה כן אפשר ושהאדומה כחולה וירוקה הן באמת איכותיות יותר

ת'אמת כבר לגמרי התבלגנתי... אני אשמח אם תוכלו להסביר לי מה הדרך הטובה ביותר לחבר את הטלויזית CRT למחשב, מה שמומלץ זה חיבור S-VIDEO? והוא מתחבר ישר לכרטיס מסך? כי בחיבור של הכרטיס מסך אצלי יש 9 חורים כמו שאמרתי ולא 7... אז אני צריך אחד מיוחד...

פורסם

החיבור שבכרטיס מסך שלך דומה לS VIDEO אך למעשה הוא לא, זה הוא חיבור אוניברסלי שמתפקד כמתאם, אם רכשת כרטיס מסך בשנתיים האחרונות, סביר להניח שקיבלת כבל שיוצא מהכרטיס מסך בקצה אחד לS VIDEO בקצה השני. זה הכבל שאתה צריך כדי לחבר את הכרטיס... (אגב באיזה כרטיס מדובר?)

פורסם
  • מחבר

החיבור שבכרטיס מסך שלך דומה לS VIDEO אך למעשה הוא לא, זה הוא חיבור אוניברסלי שמתפקד כמתאם, אם רכשת כרטיס מסך בשנתיים האחרונות, סביר להניח שקיבלת כבל שיוצא מהכרטיס מסך בקצה אחד לS VIDEO בקצה השני. זה הכבל שאתה צריך כדי לחבר את הכרטיס... (אגב באיזה כרטיס מדובר?)

יש לי GeForce 8800 של NVIDIA, הכבל שאתה מדבר עליו שאתה אומר שהייתי אמור לקבל... זה בצד אחד נכנס לכרטיס מסך ובצד שני זה האדום צהוב לבן?

פורסם

אני לא יודע מה קיבלת....אם זה מה שקיבלת אז זה מה שיש לך :)

יש מתאם גם מTV OUT לS VIDEO, הכבל שאתה תיארת הוא TV OUT לCOMPOSITE (וידאו ברזולוציה של 640X480, הבננה הצהובה בקיצור) ועוד שני בננות אדומה ולבנה שהן חיבורי האודיו שאתה לא בהכרח צריך להשתמש בהם.

זה בדיוק מה שאתה צריך: http://medda86.com/tv/9-pin_to_video_or_s-video.jpg

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה קיבלת....אם זה מה שקיבלת אז זה מה שיש לך :)

יש מתאם גם מTV OUT לS VIDEO, הכבל שאתה תיארת הוא TV OUT לCOMPOSITE (וידאו ברזולוציה של 640X480, הבננה הצהובה בקיצור) ועוד שני בננות אדומה ולבנה שהן חיבורי האודיו שאתה לא בהכרח צריך להשתמש בהם.

לצערי הכבל שתיארתי (הכחול אדום ירוק ועוד חיבור שחור) זה היחידי שקיבלתי, אבל לפי מה שאמרת הוא מתאים רק לLCD לא? אז אם אני לא יכול להשתמש באחד שיש לי אתה ממליץ לי לחבר עם האדום צהוב לבן או משהו אחר? ומה שאמרת לגבי הכרטיס מסך שלי אמרת שאני צריך מתאם, אני בעצם צריך לחבר את הכרטיס מסך למתאם, ואת המתאם לאדום צהוב לבן?

פורסם

בוא נעשה פה קצת סדר...

יש שלושה סוגים של חיבורים שאפשריים מהיציאה הזאת של ה9 או 7 פינים מכרטיס המסך.

א. יציאה של RCA צהוב שזה הקומפוזיט - בעל האיכות הירודה ביותר מוציא רזולוציה של 640X480

ב. יציאה של S-VIDEO שהיא יותר איכותית ויכולה לתת רזולוציה של 800X600, איכות תמונה טובה יותר, למסכי CRT כמו שלך, זה החיבור המתאים והטוב ביותר.

ג. חיבור COMPONENT, שזה חיבור של 3 בננות, אדומה, ירוקה וכחולה, שבעצם מעבירות כל צבע בנפרד, חיבור כזה מסוגל להעביר אותות HD ורזלוציות גבוהות מאוד אפילו (1920X1080) מה שנקרא 1080P.

עכשיו, האם הכבל שיש לך (קומפוננט לפי התיאור שלך) מצד אחד בעל חיבור שמתאים לכרטיס המסך ומהצד השני רק 3 בננות, אדום, כחול וירוק? או שבנוסף לבננות האלו יש גם חיבור שחור של S-VIDEO?

מה שאתה צריך זה כבל שמצד אחד הוא חיבור 9 או 7 פינים לפי הכרטיס מסך שלך ומהצד השני הוא S-VIDEO כמו בתמונה שהבאתי למעלה.

אם יש לך מתאם מPC לקומפוזיט כלומר צהוב, אדום, לבן אז אתה יכול לחבר את הטלויזיה אבל כאמור התמונה תהיה פחות טובה מחיבור של S-VIDEO.

פורסם
  • מחבר

בוא נעשה פה קצת סדר...

יש שלושה סוגים של חיבורים שאפשריים מהיציאה הזאת של ה9 או 7 פינים מכרטיס המסך.

א. יציאה של RCA צהוב שזה הקומפוזיט - בעל האיכות הירודה ביותר מוציא רזולוציה של 640X480

ב. יציאה של S-VIDEO שהיא יותר איכותית ויכולה לתת רזולוציה של 800X600, איכות תמונה טובה יותר, למסכי CRT כמו שלך, זה החיבור המתאים והטוב ביותר.

ג. חיבור COMPONENT, שזה חיבור של 3 בננות, אדומה, ירוקה וכחולה, שבעצם מעבירות כל צבע בנפרד, חיבור כזה מסוגל להעביר אותות HD ורזלוציות גבוהות מאוד אפילו (1920X1080) מה שנקרא 1080P.

עכשיו, האם הכבל שיש לך (קומפוננט לפי התיאור שלך) מצד אחד בעל חיבור שמתאים לכרטיס המסך ומהצד השני רק 3 בננות, אדום, כחול וירוק? או שבנוסף לבננות האלו יש גם חיבור שחור של S-VIDEO?

מה שאתה צריך זה כבל שמצד אחד הוא חיבור 9 או 7 פינים לפי הכרטיס מסך שלך ומהצד השני הוא S-VIDEO כמו בתמונה שהבאתי למעלה.

אם יש לך מתאם מPC לקומפוזיט כלומר צהוב, אדום, לבן אז אתה יכול לחבר את הטלויזיה אבל כאמור התמונה תהיה פחות טובה מחיבור של S-VIDEO.

המון המון תודה בן אדם, עזרת לי ברמות מטורפות וסידרת לי הרבה סדר בבלאגן גם פה וגם באייסי.. בלעדיך היה לוקח לי עוד הרבה זמן להבין הכל... אני דיברתי עם החנות ואני אחליף את הטלויזיה לCRT עם חיבור S-VIDEO, אני רק צריך עכשיו למצוא כבל SVIDEO שהוא זכר בשני הצדדים , אם במקרה אתה יודע איפה אני יכול להשיג אני אודה לך מאוד!

ועוד שאלה, הכחול אדום ירוק שאמרת שמתאים לLCD בעיקר זה מה שנקרא RGB? כי אם כן אז אני מבין מה זה...

פורסם

לא בעיה בכלל...תבדוק בחנות שממנה אתה קונה, לדעתי עניין של 20 שקל+-...

RGB=RED BLUE GREEN צבעי היסוד, בדר"כ כשאומרים RGB מתייחסים לסקארט...

החיבור שאתה מדבר עליו נקרא קומפוננט...

פורסם
  • מחבר

לא בעיה בכלל...תבדוק בחנות שממנה אתה קונה, לדעתי עניין של 20 שקל+-...

RGB=RED BLUE GREEN צבעי היסוד, בדר"כ כשאומרים RGB מתייחסים לסקארט...

החיבור שאתה מדבר עליו נקרא קומפוננט...

הייתי היום בחנות וקניתי טלויזיה עם COMPONENT, אבל טלויזית CRT... מסתבר שיש דבר כזה.. לא ידעתי... עכשיו קניתי כבל אדום כחול ירוק וחיברתי אותו מצד אחד למתאם שאמרתי לך שיש לי ומצד שני לאדום כחול ירוק בטלויזיה, מן הסתם רץ לי איזה WIZARD במחשב ואחרי שזה סיים אותו משום מה לא ראיתי עדיין כלום בטלויזיה... אתה יכול לעזור לי לכוון את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים