עבור לתוכן

שאלה לגבי איכות הסריקה במדפסות

Featured Replies

פורסם

לא יהיה הבדל מורגש כי אתה סורק דור שני מהמקור, ואם התמונה היא מרושתת מהדפוס אז בכלל אין הבדלים.

ההבדלים בין הסורקים היקרים לפשוטים מתחילים להופיע, כשהגודל הנדרש מעל A3 ומעלה לכיוון הפוסטרים.

פורסם
  • מחבר

אז כשאני קונה סורק עם רזולוציית הדפסה של לא יודע..3600 על 9600 (בערך אני לא זוכר את הרזלוצייה המדוייקת בסורקים..)

וזה סורק עד a4 לא יהיה הבדל משמעותי בינו לבין סורק באיכות 2400 על 4800??

פורסם

אז כשאני קונה סורק עם רזולוציית הדפסה של לא יודע..3600 על 9600 (בערך אני לא זוכר את הרזלוצייה המדוייקת בסורקים..)

וזה סורק עד a4 לא יהיה הבדל משמעותי בינו לבין סורק באיכות 2400 על 4800??

תראה זה מאוד תלוי במקור לסריקה, אם מדובר בשקופית או בהדפס פוטו איכותי מאוד אז בטח שהיה הבדל באיכות לטובת סורק מקצועי.

אבל אם תסרוק סתם תמונה מפיתוח מהיר או כתבה בעיתון יומי, אז פה כבר ההבדלים יהיו מינוריים.

אגב לא צריך להשתגע עם הרזולוציה לסריקה, לדפוס דיגיטאלי מספיק 200-300 DPI לגודל A4, לדפוס אופסט (דפוס תעשייתי) מספיק 300-400 DPI.

לעיתון יומי כמו ידיעות, מעריב מספיק גם 150-200 DPI.

פורסם
  • מחבר

שזה מחזיר אותי למה שאמרתי בהתחלה..אני לא מדבר על סריקת טקטס..

נגיד אני סורק תמונה באיכות סבבה +שיש לי..

עד כמה ההבדל יהיה מורגש ב1200 על 2400 ל 2400 על 4800?

פורסם

שזה מחזיר אותי למה שאמרתי בהתחלה..אני לא מדבר על סריקת טקטס..

נגיד אני סורק תמונה באיכות סבבה +שיש לי..

עד כמה ההבדל יהיה מורגש ב1200 על 2400 ל 2400 על 4800?

על הנייר לא תראה הבדל בעין, במיוחד שמדפסות לא מדפיסות ברזולוציה כזאת! מדפסות מגיעות על הנייר ל-1000DPI מעבר לזה יש גורמים של התפשטות הנקודה dot-gain, וכמובן עומס צבע מרבי מומלץ עד 280%.

זה שהיצרנים עושים תחרות "למי יש יותר גדול" מבחינת רזולוציה, לא אומר שזה מה שתקבל על הנייר גם אם מדובר בנייר פוטו איכותי.

בסריקה ההבדלים יהיו בגודל 1:1 לפיקסל קרי 100% הגדלה בפוטושופ (יותר רזולוציה יותר זום אין).

אגב, בעבודה יש לי מדפסת epson 9880 שהיא גולת הכותרת של אפסון, ועל הנייר היא מדפיסה ב-1000DPI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים