עבור לתוכן

מודר מתחיל:)

Featured Replies

פורסם

שלום ,קוראים לי יובל ובזמן האחרון נהנתי מכל הת'רדים שקראתי פה אז החלטתי לנסות פרויקט קטן בעצמי.

לפני כן,יש לי כמה דברים שאני צריך את עצתכם לגבם:

1. אני חדש בהלחמה, הבדיל הוא בעצם מה שיוצר קשר חשמלי בין החומרים המולחמים נכון? כאשר אני רוצה להלחים אני מצמיד את החוטים ונוגע למספר שניות עד שיוצא עשן? זה יכול להנתק או שיש דרך לחזק את ההלחמה?

2. יש כזה דבר הלחמה של מתכת? נגיד אני רוצה לחבר חתיכת מתכת של חריץ PCI לכלוב של הHD,זה אפשרי?(כדי לתלות מעליו מאוורר)

3. מה הכוונה בכבל "עגול"? רק הצורה או שהכבל עצמו שונה בתכונותיו מכבל IDE/SATA רגיל?

4.מן הסתם כדי לעשות שינויים משמעותיים במארז יש לנתק רכיבים קודם. יש דברים שאני לא יודע תמיד להחזיר כמו הפאנל הקדמי(לאן בלוח אם לחבר את הכבל),יש מדריכים איך עושים את זה?

5.אפשר להשתמש בכל בורג פשוט עם אום על מנת לחזק מאוורר לחיבור מתאים נכון?

6. אם יש לי צורך לעשות מודינג לחיבור מולקס,ואני צריך לפתוח קצוות של חוט כאשר באמצעו יש חיבור נגיד לצורב,זה יכול לגרום בעיות למתח של הצורב/קצר כללי?

7. לא ממש ברור לי איך הופכים מעגל חשמלי מאחד בשרטוט למעגל פיזי(טורי או מקבילי). יש סוג של חומר מיוחד אני חושב,מן לוח מנוקדת שדרכו מעבירים חוטים. איך קוראים לזה? איך משתמשים בזה? מעבירים את החוטים ביד חור חור?

קצת חפרתי,אבל אני חדש בתחום והתלהבתי מכל הדברים שראיתי כאן.

תודה לעונים,יובל. ;)

פורסם

שלום ,קוראים לי יובל ובזמן האחרון נהנתי מכל הת'רדים שקראתי פה אז החלטתי לנסות פרויקט קטן בעצמי.

לפני כן,יש לי כמה דברים שאני צריך את עצתכם לגבם:

1. אני חדש בהלחמה, הבדיל הוא בעצם מה שיוצר קשר חשמלי בין החומרים המולחמים נכון? כאשר אני רוצה להלחים אני מצמיד את החוטים ונוגע למספר שניות עד שיוצא עשן? זה יכול להנתק או שיש דרך לחזק את ההלחמה?

הבדיל בעצם מעביר חשמל בין שתי הנקודות והוא מוליך

2. יש כזה דבר הלחמה של מתכת? נגיד אני רוצה לחבר חתיכת מתכת של חריץ PCI לכלוב של הHD,זה אפשרי?(כדי לתלות מעליו מאוורר)

זה כבר לא הלחמה זה ריתוך

3. מה הכוונה בכבל "עגול"? רק הצורה או שהכבל עצמו שונה בתכונותיו מכבל IDE/SATA רגיל?

כבל עגול בצורתו

4.מן הסתם כדי לעשות שינויים משמעותיים במארז יש לנתק רכיבים קודם. יש דברים שאני לא יודע תמיד להחזיר כמו הפאנל הקדמי(לאן בלוח אם לחבר את הכבל),יש מדריכים איך עושים את זה?

במדריכים של הרכבת מחשב אם אני לא טועה קיים את החלק הזה שמראה

5.אפשר להשתמש בכל בורג פשוט עם אום על מנת לחזק מאוורר לחיבור מתאים נכון?

כן העיקר שלא יהיה קטן מדי "ויברח"

6. אם יש לי צורך לעשות מודינג לחיבור מולקס,ואני צריך לפתוח קצוות של חוט כאשר באמצעו יש חיבור נגיד לצורב,זה יכול לגרום בעיות למתח של הצורב/קצר כללי?

מה זאת אומרת ? אתה מתכוון שנגיד אתה מעוניין לחבר לדים לחיבור המולקס אז פשוט אתה יכול לקנות חיבור מתאם של מאווררים מ 3 PIN ל 4 PIN?MOLEX ככ זה יותר שוט וככה עשיתי אבל העיקר אחרי הכול יש ללפף באיזוליבנר

7. לא ממש ברור לי איך הופכים מעגל חשמלי מאחד בשרטוט למעגל פיזי(טורי או מקבילי). יש סוג של חומר מיוחד אני חושב,מן לוח מנוקדת שדרכו מעבירים חוטים. איך קוראים לזה? איך משתמשים בזה? מעבירים את החוטים ביד חור חור?

יש PCB שורות ועוד כמה סוגים זה בעצם לוח שיש בו נקודות שעליהם את מלחים את הרכיבים ומנתב לפי הצורך

קצת חפרתי,אבל אני חדש בתחום והתלהבתי מכל הדברים שראיתי כאן.

תודה לעונים,יובל. ;)

פורסם

בקשר להלחמה אתה צריך גם חומר הלחמה

פורסם

בקשר להלחמה אתה צריך גם חומר הלחמה

בדיל.......

פורסם

ממש לא חובה להשתמש במשחה...

פורסם

זה מקל על ההלחמה. נכון שלפעמים נשארים לך חתיכות בדיל על המלחם? אז אתה מנער לשניה את המלחם כדי להעיף אותם...

אז במקום זה אתה מכניס את ראש המלחם למישכה וכל החתיכות הקטנות של הבדיל בורחות, וראש המלחם נשאר נקי להמשך ההלחמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים