עבור לתוכן

התנתקה חתיכת ברזל שאליה היה מוכנס המטען של המחשב נייד

Featured Replies

פורסם

באתי היום (ה21 )לחנות שממנה קניתי את הלפטופ הסברתי למוכר והוא התקשר למישהו ואמר לי שצריך להחליף את הלוח אם וזה יעלה לי 1800 או לשלוח להצעת מחיר במעבדה שלהם (האחריות לא עזרה לי פה). עכשיו הבנתי שאם אני קונה מחשב נייד וחשובה לי האחריות למעשה הוא עוד חצי בבעלותם. אני לא יכול לפתוח אותו אני לא יכול לראות מה קורה שם בפנים ואני חייב לסמוך על שירותי התיקונים שלהם בלבד. המחשב עוד עובד רק שהסוללה בקרוב תשאף לאפס. בהתחלת הסיפור ראיתי שהסימן שרואים למטה על המסך בוינדוס הראה לי שזה מחובר לחשמל והזזה קטנה והוא כבר לא מחובר לחשמל עד שהחתיכה התנתקה לגמרי. כמה תיקון כזה יכול לעלות לא כולל משלוח.או שכבר עדיף לתת לאבא שלי לסדר את זה וגמרנו עם האחריות.

פורסם

ואחרי הסיפור הזה, מה השאלה?

פורסם

כמה תיקון כזה יכול לעלות לא כולל משלוח.או שכבר עדיף לתת לאבא שלי לסדר את זה וגמרנו עם האחריות.

^^ זאת השאלה..

לפי דעתי זה סתם משהו קטן שנשבר וממש (ממש!) לא שווה לשלם 1800 שקל בשביל זה. עדיף לתת לאבא שלך לפתוח את זה ולהחליף את החיבור לחשמל וגמרנו.

אפשרות שניה היא לקבל מהמעבדה שלהם הצעת מחיר ולראות אם זה יוצא עד 200 שקל אז בסדר אבל אם לא אז לא... אחרי הכול זה חיבור קטן בקצה שנהרס אבל הלוח עצמו בסדר (אני בטוח שהם יתקנו את זה ויעשו בו שימוש חוזר :pissed:).

פורסם

מה זאת אומרת "האחריות לא עזרה לי פה"?

המחשב עדיין באחריות והם לא מוכנים לתקן אותו?

פורסם

כנראה שהאחריות לא חלה על דברים כאלה. שמעתי שאלה דברים מאוד מאוד נפוצים במחשבים ניידים.

אחרי כמה זמן, פשוט שקע הטעינה (ככה קראו לזה במעבדה שאני הלכתי אליה) פשוט נשבר.

ובנוגע אליך:

כמו ש The_magament אמר, בעיקרון עדיף לתקן לבד, אבל, וזה נורא חשוב, האבל הזה:

קודם תבדוק שאתה יכול לעשות את זה לבד. כלומר שיש לך חלקי חילוף מתאימים. אחרת סתם תפתח את המחשב, תלך האחריות, ואתה עוד לא תצליח לתקן את זה..

קרה לי עם מחשב ניורון ישן. פתחתי אותו אחרי ששקע הטעינה נשבר, ולאף מעבדה לא היה את שקע הטעינה שלו.

שוב, לבדוק קודם - זה עדיף.

פורסם

כנראה שהאחריות לא חלה על דברים כאלה. שמעתי שאלה דברים מאוד מאוד נפוצים במחשבים ניידים.

אחרי כמה זמן, פשוט שקע הטעינה (ככה קראו לזה במעבדה שאני הלכתי אליה) פשוט נשבר.

מעניין אותי מאוד לדעת מה הדגם של הנייד, ומהי החנות שתטען שאחריות לא חלה על דברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

אחרי ההצעת מחיר לתיקון במעבדת תיקונים(מעבדת פירוק והרכבה לפי דעתי) אמרו לי שצריך להחליף את כול הלוח אם במחיר 1800 ש"ח כי החנות לא עושה הלחמות. בקיצור נראה לי שהאחריות הזאת לא תהיי לי מספיק שווה אם אני אצטרך לשלם עליה 1800 ש"ח. איך שהבנתי בקניית מחשב נייד עדיף לשאול על האחריות של החנות יותר במיוחד על דברים כמו אם הם עושים תיקונים של ממש או רק מחליפים חלקים.אני מבין שהחנות במקרה של החלפה לפי האחריות ולא שבר או משהו כזה מחליפה את כל הרכיב בחינם כי יש להם את האחריות של היצרן אבל זה עדיין לא הגיוני שהחנות לא מציעה עזרה בצורה אחרת. לפי מה שאתם אומרים החלק שאני כנראה צריך זה שקע טעינה, אם ניתן לקנות את הרכיב הזה בנפרד אז למה אומרים לי שצריך להחליף את כול לוח האם?.

פורסם

תמצא איזה מעבדה פרטית עם עמדת הלחמה SMT ותן לזה צאנס אחרון לפני שאתה מוציא הרבה כסף.

פורסם

לא הבנתי מה נשבר בידיוק, הצ'ופציק בתוך המחשב? או בשקע עצמו של השנאי? איזה דגם של מחשב?

פורסם
  • מחבר

(שיניתי את הכותרת (שוב) בגלל טעות שלי) מה שנשבר זה חתיכת הברזל שאליה מחברים את המטען.מה שהיה איתו שהוא היה בפנים קצת מנערים את זה ואז הוא יוצא. מה שמוזר שאחרי שהחזירו לי את המחשב גם הצופציק לא היה וגם לא ראיתי את החתיכה שהחזיקה אותו שלא ייפול.כאילו שסידרו אותי כדי שאני ייקנה מהם את כול החבילה. הדגם הוא MSI PR600 1637

פורסם

זה לפי מה שאני מבין, לא אמור להיות החלפה של כל הלוח אם מבחינתך, אם יש לך אפשרות לפתוח את המחשב ולהסתכל על זה מבלי לקרוע מדבקות ו/או להשאיר נזק, ויש לך ניסיון בהלחמה, זה אמור להיות פשוט ביותר -

לפי מה שהבנתי הברזל בפנים נדפק לך

Laptop%20Power%20Jack%20Repair-2T.jpg

אז כל מה שצריך לעשות זה להחלים את זה החוצה ולהחליף בחדש

http://www.laptoprepair101.com/laptop/2007/12/06/dc-power-jack-repair-guide/ כמו במדריך פה.

פורסם

הדגם הוא MSI PR600 1637

ואני מניח שהחנות היא אייבורי?

ביזיון.

פורסם

אפשר לשאול למה? הרי בכל זאת, הם לא ילחימו לו את זה החוצה ויחליפו בחדש, הם יחליפו את כל הלוח אם.

אם כבר ביזיון שזה לא מכוסה באחריות ואני חושב שכדאי לך לצעוק עליהם קצת אם אתה בכל זאת מחליט ללכת ולתקן אצלם

פורסם

אפשר לשאול למה? הרי בכל זאת, הם לא ילחימו לו את זה החוצה ויחליפו בחדש, הם יחליפו את כל הלוח אם.

אם כבר ביזיון שזה לא מכוסה באחריות ואני חושב שכדאי לך לצעוק עליהם קצת אם אתה בכל זאת מחליט ללכת ולתקן אצלם

זאת הייתה כוונתי.

פורסם
  • מחבר

אין טעם לחשוב על האחריות יותר כי הם יודעים שהמחשב לא שמיש יותר בלי תיקון. את החלק אני אנסה להשיג בחנויות שמיבאות חלקי חילוף. מי שילחים כבר יש השאלה איך בדיוק לפתוח את המחשב עד לחלק הזה.אבא שלי אמר שהוא ראה את הצופציק הזה איפשהו שם אבל אולי עדיף כבר לקנות חדש.בינתים הלכתי לבדוק בכמה מעבדות והם רוצים משהו כמו 600 ש"ח על כל העבודה. רק התחלתי לחפש באתרים בישראל את החלק הזה ולא מצאתי אבל ראיתי שבארה"ב הוא עולה 9 דולר אז אם אני מוצא אותו בישראל הוא לא ייצא כל כך יקר. לא מצאתי באתר הגלובלי של MSI את הוראות הפירוק של המחשב נייד. אם למישהו יש זמן או יודע איפה לחפש אז תודה רבה - הדגם הוא MSI PR600 . יש מעבדות תיקונים למחשבים שלא צריכות לקרוא לעצמם מעבדות תיקונים אלא משרד פירוק והרכבה. זה לא מה שילד טיוואני קטן עושה תמורת 5 אגורות לשעה?.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים