עבור לתוכן

בעיה שכיחה - פתיחת פורטים של audio/video ל MSN Messanger

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי router של d-link .

יש לי מודם ADSL .

יש לי רשת של 3 מחשבים ביתיים.

יש לי XP PRO על כל אחד מהמחשבים.

יש לי ZONE ALARM במחשב האישי שלי (אני יודע...זה כמו לשים 2 קונדומים).

הבעיה שלי היא עם ה MSN Messanger . אני לא מצליח לפתוח את ה router כדי שיאפשר מעבר של audio/video עם אנשים מחוץ לרשת שלי, כלומר , אני לא יכול להתחבר עם אנשים ב messanger בכדי לבצע שיחה קולית או וויזואלית .

בדקתי באתר של מיקרוסופט ובעוד כמה אתרים על הנושא.

מצאתי כמה ports שכתוב שצריך לפתוח אותם בכדי ששיחה קולית וויזואלית תתאפשר ב messanger, אבל גם אחרי שפתחתי את ה ports לא הצלחתי לבצע חיבור של AV - audio/video .

רציתי לשאול אם מישהו יודע על איזו סיבה מיוחדת ומוצדקת שאני לא אצליח ליצור קשר של AV דרך ה messanger ?

או לחלופין - אם מישהו יודע בוודאות אילו פורטים (ports) צריך בכדי לאפשר מעבר של AV ב messanger .

מודה לכם על תשומת הלב.

פורסם

טווח הכתובות לשימוש ב- MSN Messanger הוא גדול מאוד, ואין יעילות בפתיחת פורטים בודדים. הפתרון שלי , הוא הפעלת ה-"איזור המפורז" DMZ, כך שכל הפורטים ינותבו למחשב ספציפי אחד ברשת. מה שגורם לך להיות חשוף לרשת כולה ולכן מומלץ להוסיף Firewall.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה.

אפילו אם אאפשר DMZ ב router , אני מאמין שה- zone alarm יחסום את ה ports האני צריך בכדי לאפשר ל Messanger להעביר audio/video.

האם ישנן הגדרות מסויימות שאני צריך ב zone alarm ?

פורסם

שים אותו על

internet zone security- med

או פחות וזה יפעל

פורסם

אני רק רוצה להוסיף שלא בטוח שזה יפעל, גם אם מגדירים את ה-DMZ כי צריך משהו נוסף.

בשביל Voice/Video Chat במסנג'ר, צריך שהראוטר יתמוך ב-UPNP. אלקטל משודרג (שפועל כראוטר) למשל, לא תומך בזה. לכן גם אם מגדירים DMZ אי אפשר לקיים שיחת קול/וידאו.

אני לא בטוח אם הראוטר שלך תומך בזה, אבל אם כן, הגדרת אזור DMZ תעשה את העבודה.

פורסם

ישנה תוכנה שנקראת enat for msn messenger שמאפשר העברת/שליחת קבצים וקיום שיחות אודיו/וידאו מאחורי firewall,nat

ו-router פרטים נוספים למצוא באתר התוכנה http://www.easyfp.com .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים