עבור לתוכן

התייעצות, T42 תקול, האם לתקן או להחליף

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת חבר'ה!

המחשב כבר לא באחריות למיטב ידיעתי

המחשב איננו לנובו, אלא יבמ

התקלה היא ממש ממש בשלב הבוט, אין אפשרות אפילו להגיע לביוס!

חיפוש באתר לא הניב תוצאות, וחיפוש בגוגל גם לא סיפק לי תשובות.

במידה והבעיה לא פתירה בצורה עצמאית, מישהו יודע כיצד מתבצעת הפרוצדורה?

אם מדובר במעבדות למיניהן אז רצוי באזור חיפה

תודה רבה לכולם!

פורסם

ברוב המקרים זה בעיה עם המאוורר עצמו. במעט מקרים אחרים - בעיה עם סוללת ה-CMOS (שזה לא כ"כ נורא) או הלוח (שזה ממש רע).

דבר ראשון - הייתי מפרק את המקלדת ובודק את המאוורר אשר נמצא ממש מתחתיה.

המדריך בקישור הבא נותן את כל המידע הנחוץ כדי לגשת למאוורר (ולמעשה לכל חלק במחשב):

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-46464

הייתי מוודא שהמאוורר נקי מאבק ויכול להסתובב בחופשיות (לסובב אותו באצבע, למשל), וכן שהכבל המחבר אותו ללוח יושב טוב.

אפשר לנסות להוציא את סוללת ה-CMOS לכמה דקות, כדי לעשות איפוס להגדרות ה-BIOS (במקרה שהבעיה שם).

אם זה לא עוזר - ייתכן שיש להחליף את המאוורר. בגדול יש שתי גרסאות - קצרה וארוכה. במדריך כתוב המק"ט של כל החלקים האפשריים, ואתה יכול לפי מק"ט זה להזמין מ-IBM (או ב-EBAY) בדיוק את החלק המתאים למחשב שלך. כשמחליפים מאוורר, יש לשים משחה תרמית או פד תרמי להולכת חום טובה (מאוורר חדש אמור להגיע עם פאד כזה).

כמובן, אפשר גם לשלוח את המחשב לתיקון במעבדת IBM, והם יעשו לך את כל זה, אבל המחיר שהם גובים לעבודה כשהמחשב לא באחריות הוא כנראה גבוה מאוד.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם

הסיטואציה היא כזו!

המחשב, T42 נכון לעכשיו לא עובד כתוצאה מתקלה "FAN ERROR" ממש בשלב הבוט

כל מעבדה לוקחת בין 100-150 שקל על בדיקה, שחלק מקזזים את המחיר במידה והחלטת לתקן את הבעיה.

במידה והתקלה היא רק במאוורר, אז אין בעיה, אני אחליף אותו (אבל אי אפשר לדעת בלי הבדיקה)

קיבלתי את המחשב מקרוב משפחה, כלומר שמבחינתי תיקון המחשב הוא כמו לקנות מחשב.

1) מה סדר גודל העלות במידה והתקלה היא גם בלוח וגם במאוורר (שצריך להחליף את שניהם)

2) האם שווה להשקיע את הסכום הנ"ל בתיקון המחשב, או להוסיף סכום למחשב חדש

3) לאיזה סדר גודל של מחיר של מחשב חדש שקול הT42?

תודה רבה לכולם!

פורסם

מה המפרט ?

פורסם
  • מחבר

לא יודע בוודאות

כמו שאמרתי הוא לא שלי במקור, ואין אפשרות להגיע לבוט

אם אני לא טועה, סנטרינו 1.7 ג'יגה זכרון, ו80 הארדיסק, ואיזה מוביליטי 9200

פורסם

קודם כל, למה לפתוח דיון חדש, כשכבר יש לך דיון על אותו נושא? אל תעשה זאת להבא, בבקשה.

100-150 לבדיקה זה לא כזה נורא. זה מחיר סביר לשלם בשביל לדעת בוודאות מה הבעיה, אם אתה חושש להתעסק עם זה לבד.

אם זה רק המאוורר, אז יחד עם החלק וההרכבה, כמה זה כבר יעלה?

אם זה הלוח - שכח מזה. לא מחליפים לוחות במחשבים ניידים שהם מחוץ לאחריות, כי העלות של רכיב חלופי היא משהו כמו פי 2 משווי המחשב.

פורסם
  • מחבר

^ ^ ^ ^ ^

מצטער שפתחתי נושא חדש,

תראה, אפילו אם יעלה לי 1000 שקל הלוח, זה עדיין יהיה מחשב טוב יותר ממחשב חדש ב3000 ???

פורסם

הלוח כמעט בוודאות יעלה לך יותר מ-1000 שקל, אולי יותר מ-2000. לפחות דרך הספקים הרשמיים (IBM).

גם יש כמה לוחות שיתאימו למחשב שלך. לוח עם כרטיס מובנה של אינטל יעלה פחות מכזה עם כרטיס של ATI, למשל.

ולא, המחשב לא יהיה טוב יותר ממחשב חדש ב-3000. לא מבחינת ביצועים לפחות. זה שזה Thinkpad וזה רמה אחרת - זה כן. אני אוהב מאוד את המחשבים כאלה ולי בעצמי יש T42.

אבל כנראה לא תצטרך להחליף לוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים