עבור לתוכן

טיסה לארה''ב - כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

אני והחברה מתכננים לטוס לארה''ב.

השאלה היא מה עדיף, לטוס באוגוסט, או לטוס לאחר החופש הגדול?

כמה עולה טיסה לניו יורק למשל?

כי חלק מהאנשים אומרים 999 דולר, וושאני מחפש עכשיו באינטרנט רשום 789 דולר ובמחיר הסובב לו.

אנחנו נגור בבית של חברים בערך שבועיים-שלושה בניו יורק ליד הסנטרל פארק, אז הוצאות של לינה אין לנו אלא אם כן נרצה לנסוע למקום רחוק פעם אחת.

תחבורה ציבורית, יציאה למקומות בילוי, הצגה בבורדווי, לא יודע כל מיני אטרקציות וכו' - מה הסיפור שזה אמור לצאת לי מבחינה כספית?

חוויות ודעות של אנשים שעשו טיול כזה יתקבלו בברכה , תודה.

פורסם

ניו יורק בתכלס לא מאוד יקרה... ולא אמרת כמה זמן אתה רוצה להשאר שם אז קשה להגיד כמה זה יעלה.

חוץ מזה תמיד אומרים שבקיץ הטיסות יותר יקרות וזה ממש לא נכון זה לא שהם יותר יקרות פשוט יש פחות מבצעים אבל זה ממש לא משנה רוב הפעמים

אם אתה רוצה ממש לחסוך תטוס בספונטני כי אז משו כמו יום-יומיים לפני הטיסה המחירים ממש יורדים

ואם יש לך שם איפה להיות זה לא משנה לך מתי אתה טס

הדבר היחיד שיכול לשנות לך זה מזג אויר. אני יודע שעכשיו בניו-ג'רזי די חם אבל מצד שני באוגוסט לא חסר ימי גשם. בעיקרון אם אין לך בעיה של מתי אני הייתי הולך על כיוון סוף אוגוסט-תחילת ספטמבר.

בכל מיקרה במנהטן אני לא ממש זוכר כמה יעלה לך יום ממוצע אבל יום ממוצע שלי בלונדון עולה משו כמו 20 פאונד (40 דולר) שזה כולל ארוחת צהריים, קצת לצאת עם חברים בערב ותחבורה ציבורית.

אני מניח שזה די דומה לצרכים שלך אבל מצד שני לונדון עיר מאוד יקרה הרבה יותר ממנהטן (לפחות לפי מה שאני זוכר).

בקשר לתחבורה ציבורית... מנהטן יחסית קטנה ככה שאתה יכול בכיף ללכת את כל האי וזה לא יקח לך יותר מידי זמן (אם אני זוכר נכון מדרום הסנטרל פארק עד אזור ציינאטאון לקח לי איזה שעה וחצי - שעתיים שזה הרבה אבל אין לך טעם ללכת את זה הרוב ממוקד באזור ה5th).

בכל מיקרה אני לא ממש מכיר את האוטובוסים שלהם אבל הטיוב המקומי (הרכבת התחתית לא זוכר איך הם קוראים לזה שם) די מוצלח ונוח רק אני זוכר שפעם עליתי שם על הקו הלא נכון ועם החוש התמצאות שלי זה די נדיר אז תזהר

בכל מיקרה תהנה! :) מנהטן זה באמת אחד המקומות האהובים עלי בעולם

פורסם

קודם כל:

http://wikitravel.org/en/New_York_City

תחת Get Around יש מחירי תחבורה ציבורית. מומלץ להשתמש בכרטיס חופשי (יומי, שבועי או חודשי... מה שיותר משתלם לך), כדי שתוכל לנוע בחופשיות.

לונדון אכן יקרה יותר מניו יורק, במיוחד עכשיו כשהדולר ירד. יום יכול להיות מאוד זול וגם מאוד יקר.... בעיקר תלוי איפה אתה אוכל (יש מסעדות של 25$ למנה, יש מסעדות של 5$ למנה). הצגות מאוד יקרות (לפחות 60$, יש הצגות גם מעל 100$).

יצא לי להיות בניו יורק באוגוסט... הלחות שם מטורפת. מצד שני, אם אתה תל אביבי (או מהאזור) אז זה לא יהיה יוצא דופן :)

אכן מומלץ יותר להשתמש בתחתית (שבוע שהייתי שם, לא נסעתי באוטובוס). שים לב לדבר אחד חשוב - אל תתייחס לצבעים של הקווים של הרכבת, אלא רק לאותיות/מספרים. יש הרבה קווים שונים שחולקים אותו צבע.

פורסם

בתור מישהו שנוסע כל שנה לדודים בניו ג'רזי במרחק של חצי שעה ממנהטן, וביקרתי שם המון.

מנהטן זה מקום מדהים, הכל שם כזה גדול, אפילו לא הגורדי שחקים אלה הביניניי מגורים ניראים ממש ענקיים.

במנהטן יש רכבת תחתית מעוד יעילה והמחיר ממש נמוך 1.2$ אם אני לא טועה ואתה יכול ומגיעה כמעט לכל מקום (אתה יכול להחליף קו כמה שאתה רוצה בלי לשלם עוד פעם עד שאתה יוצא מהתחנה) לומרות שהיא יכולה להיראות לך קצת מפחידה ואפלה :smile1:.

אוכל, תלוי איפה תאכל, אם תאכל בעיקר ג'אנק פוד אתה תחסוך הרבה כסף (ארוחה טובה בוונדי עולה 4$ ומשהו), במסעדות יותר יקר, אבל זה תלוי לאן תלך.

ממליץ לעבור בטיים סקוור בלילה פשוט מדהים, לעלות לאמפייר סטייט בילדינג (קומה 82 או 89 אם אני לא טועה עולה 15.5$ לבן אדם ולקומה 102 עוד 16$, מה שלא כדי).

אפשר לקחת פרי (הסירות תיירות הקטנות או איך שלא קוראים לזה) לפסל החרות ואילס איילנד.

בעיקרון זה לא אמור לעלות יותר מדי, אבל אם אתה מתכוון לקנות משהו (גאדגטים/נעליים/חלקי מחשב וכו') מומלץ לקנות בני גרזי ביגלל שיש שם TAX על פחות דברים מבניו יורק ולרוב גם נמוך יותר.

פורסם

מנהטן זה מקום כ"כ מסריח, בשבע בערב ערימות של זבל ברחובות, אתה רוצה למות מהצחנה.

כ"כ הרבה אנשים דוהרים בהמוניהם ברחובות, והעיר פשוט מגעילה, פשוט "תל אביב עם גורדי שחקים". הדבר היחיד שאהבתי שם הוא הסנטרל פארק.

אם אתה נוסע לארה"ב, סע לפלורידה, נופים מדהימים והרגשה יוקרתית.

פורסם

אני ממש לא מסכים איתך נכון שיש ברחוב המון לכלוך (טוב מה לעשות, מקום צפוף שמושך המון תיירים ומבקרים) אבל תלוי איפה אתה נימצא, יש שם מקומות פחות תיירותיים אבל מאוד נקיים ויפים אני מדבר על משהו כמו ה60TH-90TH ST EAST.

ברור שבDOWNTOWN כמו בכל עיר אחרת יש המון ליכלוך.

אני לא ממליץ להכינס/לצאת הרבה עם רכב פרטי ל/ממנהטן, יש פקקים מטורפים, במיוחד לא לכיוון ניו ג'רזי, לכוון ברוקלין/קווינס עוד סביר.

ד"א

(הרכבת התחתית לא זוכר איך הם קוראים לזה שם) די מוצלח ונוח רק אני זוכר שפעם עליתי שם על הקו הלא נכון ועם החוש התמצאות שלי זה די נדיר אז תזהר

Subway :xyxthumbs:

http://www.mta.info/nyct/maps/submap.htm

פורסם
  • מחבר

הבית הוא 10 דקות ממנהטן.

השאלות שלי:

המחירים בארה''ב של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה כגון: רמקולים,רסיבר, מסך LCD 32\37 משתלמים ביחד לפה?

כמה יפילו עליי המכס?

זה בעיה להעביר את זה?

כמה בערך תעלה טיסה סביבות החודשים אוקטובר - ינואר.

הלוך חזור.

נראה לכם שהדולר ישאר נמוך עד אז?

מה ההאטרקציות שיש שם באזור?

פורסם

10 מה ממנהטן?

המחירים בארה"ב על אלקטרוניקה מאוד מאוד זולים יחסית לארץ, אבל יש מע"מ ועל חלק יש גם מכס.

טלוויזיות בארה"ב הם בNTSC ולא PAL.

האטרקציות בניו יורק סיטי פשוט מדהימות.

אמפייר סטייס בילדינג, פסל החירות, סנטרל פארק, קוני איילנד ועוד המון!

פורסם

אגב אם כבר להוסיף אז יש גם את האינטרפיד שזה בעיקרון נושאת מטוסים קטנה וישנה שהפכו אותה למוזיאון מטוסים.... משו כמו מוזיאון חיל האויר בחצרים רק הרבה יותר מגניב

ומכל מוזיאוני השאווה שהייתי בהם הזה בניו-יורק היה הכי מדהים! אז נאי חושב שזה די חובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים