עבור לתוכן

מספר שאלות לגבי מסכי 30 אינץ LCD למחשב, חושב שזה יעניין הרבה אנשים פה

Featured Replies

פורסם

טוב אני מניח שהרבה אנשים מתחילים להתעניין במסכי 30 של LCD, בגלל שטח העבודה הענק, העובדה שמשחקים נראים נפלא וכו'.

אז יש לי מספר שאלות בסיסיות ועקרוניות לגבי מסכים בסדר גודל כזה

1) האם אם מתאימים למשחקים? כלומר לGAMERS ?

2)האם שטח העבודה "ענק" מידי (מדבר על הDESKTOP), או שמתרגלים?

3) אייקונים ברזולציה נאיבית ובכלל הכול ברזולציה של 2560 על 1600, כמה קטן ונורא זה?

4)חומרה - האם העובדה שכנראה רוב האנשים היום לא הולכים לקנות איזה מערך QUAD SLI של 9800GX2 וגם אם כן, עדיין לא יכולו להריץ הרבה משחקים ב2560 על 1600, מצדיקה קניה כזאתי? כלומר האם לומרות שלא נוכל לשחק משחק כמו CRYSIS ברזולציה הזאתי ושירוץ נורמלי, עדיין שווה לקנות מסך עם רזולציה מטורפת כזאתי?

5) מה המרחק הרצוי לשבת מול מסך כזה? ולא אני לא שואל אנשים שיש להם מסך טלויזיה כי זה משהו אחר, אלא אנשים שפיזית ישבו ועבדו עם מסך כזה ברזולציה של 2560 על 1600.

6) כמה נוח ועוזר מסך בגודל כזה עבור אדם שעובד הרבה עם הDESKTOP שלו בנושאים כמו תכנות, עבודה עם מספר מסמכים או קבצים פתוחים, וכו'.

וכמובן שאשמח אם יש לכם עוד הערות, עצות, או כל דבר אחר שתרצו להוסיף לגבי מסך כזה.

בתודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

אני ממליץ לקרוא את הסקירה הזו – יש שם לא מעט מידע אודות מסכי 30" באופן כללי

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/xxl-monitors.html

על ה-3008WFP כדוגמה ניתן לקרוא מ-

http://www.behardware.com/articles/703-1/dell-3008wfp-hc.html

http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-dell-3008wfp.html

לגבי השאלות שלך -

1) מסכי 30" לא משתלמים כלכלית לאורך חייהם למשחקי PC. לקונסולות משחק דווקא כן, כי אין צורך לשדרג כרטיסי High End באופן תכוף למדי. למשחקי PC עדיף לקחת מסכים עם רזולוציית 1920X1200 - הם יותר משתלמים לטווח ארוך יחסית ל-30".

2) מי האנשים שירצו לנצל שטח עבודה כה גדול ולא ירצו לעבוד על שני 20" במצב Pivot צמודים אחד לשני או עם שני 24" על שולחן מספיק גדול? לדעתי לא המשתמש המצוי, אלא מדענים או אנשי מחקר אנליטי, שמעוניינים לעבוד על גיליון חישובים אלקטרוני יחיד, החושף כמה שיותר תאים לצורך המחקר שלהם, או מעוניינים לעבוד על שני גיליונות כאלו אחד לצד השני, מסמך טקסט לצד גיליון חישובים ועוד קומבינציות שונות. גם מעצבים שרוצים לעבוד על תוכנת עריכה של גרפיקה סטטית לצד עריכת תוכן וידאו HD, כשהוא בזום של 100%, יוכלו לנצל את התמורה ממסך של 30". בסופו של דבר כמובן שמתרגלים לשטח העבודה - כמו שמתרגלים לעבוד על 24" תוך מספר ימים.

3) על מנת להבין את גודל הגופן והאייקונים די בלהתרשם ממסך Dell 2007FP במצב Pivot. שני מסכי Dell כאלו במצב זה, הצמודים אחד לשני, נותנים אותו שטח עבודה בערך (2400X1600) - ואז ניתן לתאר לעצמך איך 30" באמת נראה ובאיזה מרחק נוח לשבת ממנו. גודל הגופן של 20" זהה לזה שנראה על 30".

4) התשובה ל-1) רלוונטית פה.

5) גם מי שמנוסה עם ה-2007FP לדעתי יוכל להגיד לך עד כמה מרחק מקסימלי ניתן לעבוד עם 2007FP מבלי להגדיל גופן. בכל מקרה נראה לי שמעבר ל-1 מטר זה יהיה יותר מדי רחוק על מנת לקרוא את הטקסט. המסך אינו כה ענק בשביל מי שהתרגל לעבוד עם 24-27 אינץ'. המעבר יהיה קל גם עבור מי שעבד עם 20" בקשר לגודל הגופן אבל פחות ביחס לשטח המואר שגדל בצורה משמעותית . במעבר מגדלים אחרים זו תהיה תחושה פחות נוחה לגבי הסתגלות מהירה לשטח העבודה (או גודל הגופן שעלול להיות קטן מדי למי שהתרגל ל-27" / 19".)

6) העבודה תהיה נוחה גם אם אתה מפעיל בו-זמנית 4 יישומים - קל וחומר נוחה יותר בהשוואה למסכים עם רזולוציית 1920X1200. ל-2 יישומים זה תענוג גדול. אבל בסופו של דבר אם אתה רוב הזמן תעבוד עם יישום יחיד, חבל על ההשקעה הגדולה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ועוד שאלה, כמה הגופן קטן? זה כזה מפריע?

והאם אי אפשר הרי להגדיל DPI בהגדרות כרטיס המסך, ואז יראה טוב?

(נניח כמו בגודל של מסכי 19 שאני רגיל להם)

פורסם

אוקיי ועוד שאלה, כמה הגופן קטן? זה כזה מפריע?

והאם אי אפשר הרי להגדיל DPI בהגדרות כרטיס המסך, ואז יראה טוב?

(נניח כמו בגודל של מסכי 19 שאני רגיל להם)

זה מאוד אישי. אני עובד מול 2007FP ולא קטן לי בכלל. אני עובד באופן קבוע גם עם מסכי 19", כך שהתרגלתי לשני הגדלים, וממש לא מפריע לי לא זה ולא זה.

רוב האנשים שהתרגלו למסכי 19" (או ל-CRT עם רזולוציות עוד יותר נמוכות) יחטפו שוק ראשוינ כשיראו את גודל הכתב (והאיקונים) במסך 20", אבל לרוב זה עובר מהר מאוד. אלה שבאמת יש להם בעיה (אולי בעיית ראייה) יכולים באמת להגדיל DPI בכרטיס המסך, מה שפותר את הבעיה בצורה כמעט מלאה, שכן יש מקומות מסוימים שעליהם ה-DPI לא משפיע, ויש דברים שבהם כל DPI לא סטנדרטי גורם לעיוות (האיקונים בסרגל הכלים למשל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים