עבור לתוכן

שאלה על איכות תמונה בין כבלי DVI וכבלים רגילים

Featured Replies

פורסם

יש לי מסך LG Flatron 17' [דגם L1732TQ]

השאלה היא האם יהיה הבדל באיכות התמונה אם אני יחליף בין הכבל הרגיל מהמחשב

למסך שהוא כבל D [הכחול הרגיל] לבין כבל DVI ?

השאלה צצה לי לאחר החלפת כ. מסך לחדש.... לידע כללי ;)

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

בגדלים האלה אין שום הבדל נגלה לעין בין DVI לבין VGA שעשו לו "Auto Adjustment" (בכל מסך יש כפתור כזה שמכוונן חדות, בהירות וכו' באופן אופטימלי).

פורסם
  • מחבר
:xyxthumbs: תודה
פורסם

ברור שיהיה הבדל.

אין קשר בין ה AUTO ADJUSTMENTS האלה ל DVI. ההבדל העיקרי נובע מזה שכל פיקסל מקבל 100% את מה שהוא אמור להציג, ולא אינטרפולציות שתלויות בממירים DA/AD של הכרטיס+מסך.

פורסם

יש הבדלים במסכים גדולים יותר בצפיה ב HD

פורסם

ברור שיהיה הבדל.

אין קשר בין ה AUTO ADJUSTMENTS האלה ל DVI. ההבדל העיקרי נובע מזה שכל פיקסל מקבל 100% את מה שהוא אמור להציג, ולא אינטרפולציות שתלויות בממירים DA/AD של הכרטיס+מסך.

בחיים לא תראה שום הבדל.

פורסם

עובדה שראיתי.

צריך לדעת איפה להסתכל. תסתכל על טקסט, או קווים שחורים על רקע לבן או דברים כאלה. בחיבור VGA אם תסתכל ממש טוב תראה צבעים נמרחים כאלה בין השחור ללבן, וטשטוש מסויים. קשה להבחין בזה, וכנראה שאם אני לא אגיד לך שזה שם אתה גם לא תשים לב. אבל זה שם.

פורסם

אם המסך מספיק טוב והכבל VGA מסוכך ולא נוגע במיליון כבלים אחרים, ואם עשית את ה-AUTO ADJUSTMENT, אז לא תראה שום דבר כזה.

תיקון טעות - עם זכוכית מגדלת אולי כן תראה, אבל אני לא מתבונן במסך עם זכוכית מגדלתץ. אם אני לא רואה את זה, מה אכפת לי שזה שם? יש לי דברים יותר חשובים לעשות מאשר למצוא הבדלים בין חיבור לחיבור.

פורסם
  • מחבר

טוב הבנתי שההבדל לא יהיה כזה נראה לעין.. אבל תודה בכל מקרה חברה :)

פורסם

היה על זה מליון דיונים כבר!

בהחלט יש הבדל נראה לעין, האיכות תמונה מורגשת גם במסכים קטנים יחסית של 17 אינץ אפילו!

עבדתי תקופה כול שהיא עם מסך לא משהו, וכבל רגיל, ואחר כך שמתי לו כבל DVI ובהחלט ראיתי הבדל.

ולא רק זה - אלא כול אדם שעובר ליד המסך הזה ויש לו מסך זהה אבל מחובר עם כבל אנלוגי, ישר שואל אותי איך זה שאצלי רואים כול כך טוב ואצלו לא.

פורסם
ולא רק זה - אלא כול אדם שעובר ליד המסך הזה ויש לו מסך זהה אבל מחובר עם כבל אנלוגי, ישר שואל אותי איך זה שאצלי רואים כול כך טוב ואצלו לא.
:yelclap: :yelclap:

חוצמזה, אם כבר יש את האפשרות לחבר ב DVI, למה להשאר בכוח עם VGA?

פורסם

כי הוא טמבל ולא יודע לעשות Auto Adjustment. או שהצבעים/בהירות/ניגודיות מכוונים אצלו על הפנים.

או שאולי באמת המסך ממש גרוע.

בעבודה אני כל יום מול זוג מסכי 19" זהים, אחד מחובר ב-VGA, אחד ב-DVI, ושניהם נראים מצוין. בבית אני עובד לעיתים קרובות על אותו מסך עם שני מחשבים שונים (אחד מחובר ב-DVI, אחד ב-VGA, בוררות החיבור הפעיל מתבצעת עם הכפתורים של המסך), וגם שם שניהם נראים מצוין.

חוצמזה, אם כבר יש את האפשרות לחבר ב DVI, למה להשאר בכוח עם VGA?

מסכים איתך ב-100%, אבל לא תמיד יש אפשרות כזו. כרטיס מסך מובנה או אחד ממש ישן ללא חיבור DVI - יצא לך לראות כאלה? במקרה הזה עוד אפשר לקנות כרטיס שקר-כלשהו עם DVI בפחות מ-200 שקל. אבל מה אם אתה רוצה לחבר שני מסכים לאותו מחשב, ואין לך כרטיס עם 2 יציאות DVI? הכרטיסים האלה לא כ"כ זולים. ומה אם מדובר במחשב נייד דרך תחנת עגינה? איך תחבר שם שני DVI?

הנקודה היא כזו - אם אפשר לחבר DVI, תמיד עדיף. אבל אין הבדל של שמיים וארץ, כמו שחלק מנסים לטעון.

פורסם

העניין אבל שחיבור DVI משפיע לא על הצבעים, בהירות, וכל זה, אלא על החדות של הפיקסלים עצמם - ובמקרה כזה auto adjustment לא יעזור.

חוצמזה, הוא אמר שעכשיו יש לו את האפשרות לחבר DVI מפאת קנייה של כרטיס חדש. אז למה לא? :)

פורסם

העניין אבל שחיבור DVI משפיע לא על הצבעים, בהירות, וכל זה, אלא על החדות של הפיקסלים עצמם - ובמקרה כזה auto adjustment לא יעזור.

Auto-adjustment כן מכייל חדות. זה הדבר החשוב ביותר שהוא עושה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים