עבור לתוכן

היי, אני חדשה כאן. צריכה ח"א על ההצעה הבאה, אני מעוניינת להוציא עד 8000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי, אני מעוניינת לקנות נייד שיהיה תותח, כלומר לא הכי אבל שבעוד 3 שנים אהיה עדיין מרוצה ממנו :)

ביקשתי הצעת מחיר מהספק של מקום העבודה שלי, אני מתכנתת, אמנם את רוב העבודה אני מבצעת עם המחשב שבעבודה שלי, אבל אני רוצה שתהיה לי היכולת להריץ ולקמפל תוכנות כבדות בסביבת אקליפס למשל לאפלקצייה JAVA, מעבר לכך, רוב הפעילות שלי היא בגלישה באינטרנט, אופיס, אימיול.. ממש לא גיימרית.

כלומר, את הפרמטרים שקשורים בנושא זה, אפשר להוריד מבחינתי (כמובן הכל באופן יחסי).

זו ההצעה שקיבלתי: אה, אני סגורה על T61

================================

T61

T8300/2G RAM/160 HD 5400RPM /DVD-REC/7C/14.1WXGA/BG/V-B

160-5400

BT FPR

דיסק קשיח 160 גיגה במהירות 5400

2 גיגה זיכרון

מערכת הפעלה שתותקן בפועל הינה XPP

מסך 14.1 אינץ

סוללה 7 תאים

מעבד 2.00GHZ

תקשורת אלחוטית מובנת

WIFI

מחיר לא כולל מע"מ: 1860.00$

תיק מתנה.

================================

אני בודקת איפה אפשר אולי להוריד במחיר אבל להשאר עם איכות גבוהה עד כמה שאפשר:

1) 160-5400 HD: האם משמעותי במחיר 120 במקום 160? אם בכלל כדאי.

זה שהורידו לי מ 7200 ל 5400 הוריד לי המון במחיר.

2) האם מעבד 2.00GHZ כדאי (כי יש כבר 2.4)

שאלה כללית, יש בעיקרון מצלמה מובנית בניידים האלה של T61?

אני שואלת כי הספק שהוציא לי את ההצעה, מספק לחברות גדולות אז הוא אמר לי שאין לו בניידים הנ"ל.

המון המון תודה מראש והמשך יום מקסים,

יעל. :hi:

פורסם

למה להוציא 8000 שקל על מחשב כזה, כשיש כבר טובים יותר וזולים יותר?

ואני מדבר גם על חברות טובות, כמו DELL...

Dell® Inspiron 1525 - IN-RD09-2158

מחשב עם תמורה מעולה לכסף! ניתן לקבל את המחשב בצבעי שחור, צהוב, ירוק, אדום או כחול. ורוד או לבן (מחשב זה) דגם זה, המחליף את 1520 הפופולארי, מגיע עם מעבד אינטל Core 2 Duo T78300 Penryn במהירות 2.4 גה"צ, זיכרון בנפח של 2 ג"ב, מסך "15.4. דיסק קשיח בנפח של 250 ג"ב בתקן SATA, קורא כרטיסי זיכרון, מצלמה ברזולוציה של 2 מ"פ ואחריות של 3 שנים.

Intel® Core 2 Duo Processor 2.40GHz (T8300) ~, 800MHz FSB, 3MB L2 64bit (Penryn) מעבד

15.4 XGA TFT (1280x800) מסך

2,048MB / 667MHz (up to 4GB) (2 DIMM) זיכרון

250GB SATA (5,400 RPM) דיסק קשיח

DVD/RW Multi burner מדיה

Intel® Graphics Media Accelerator X3100 up to 256MB כרטיס מסך

modem + LAN + WiFi (802.11b/g) + Bluetooth תקשורת

2.7 kg משקל ומידות

Microsoft® Windows® Vista Home Premium תוכנה

4xUSB2.0, HDMI,VGA, S-Video, Fire-wire, RG-11, RG-45, 7.1 channel stereo sound, 8-in-1 Memory Card Reader (6-cell 53WHr Li-Ion Battery) color: GREEN יציאות

3 אחריות

5,279 ¤

למרות שהמסך 15.4, והמשקל חצי קילו יותר סך הכל, המחיר הרבה יותר משתלם, וגם התמורה.

פורסם
  • מחבר

תוודה לכם על התגובות המהירות,

יש לי סריטה בקשר ל IBM - אני רוצה כבר המון זמן. השאלה שלי היא האם במחשב הזה, מהסוג הספציפי של T61 יש זולים יותר, אבל עם אותם ביצועים?

בקשר לסקירה, סה"כ אני רואה שמרוצים ממנו, אבל המחשב שם הוא עם מעבד ה-Core 2 Duo T7700 במהירות 2.4GHz

שלי הוא: מעבד ה-Core 2 Duo T5400 במהירות 2.0GHz, האם הוא גם טוב לצרכים שלי?

המון תודה והמשך יום מהמם,

יעל.

פורסם

היי יעל, מסכים איתך לגבי הסריטה של הIBM הסריטה הזאת גרמה לי להתחיל לעסוק בתחום (גילוי נאות)

לגבי ביצועים ודגמים : סדרת המעבדים שמתחילה בסימון T5XXX זאת סדרה ישנה יחסית בקו של הניידים

מעליה באה סדרה T7200 \ T7100 וכו וכו , הסדרה הזאת התחלפה בסדרה חדשה (פנרין) T8XXX וכו ..

מעבד, דיסק קשיח, זיכרון אפשר תמיד לשדרג מתישהו עוד שנתיים לדוגמא כשתרצי איזה חיזוקית קטנה

אם את לא איזה גיימרית ההבדל בביצועים בין 5400 ל7200 יהיה לדעתי זניח בשבילך

את הדגש הייתי ממליץ לך לתת על כמות הזיכרון - היום כל סטיק של 2גיגה נמכר בסביבות 80$ ככה שזה לא סיפור כמו פעם.

הסתכלתי שוב במפרט שרשמת הדגם שלך של המעבד הוא T8300 (מהסדרה האחרונה)

דיסק קשיח בגודל סביר , וגם זיכרון וכל שאר האביזרים סבבה

אין מצלמה מובנית בדגמים האלה (רק בחלק מאוד מסויים ולא אלה שמיובאים סדיר לארץ)

כל מעבד מסדרת הקור2 יהיה לך טוב .

המחיר שקיבלת למפרט הזה הוא לא רע כ7700 כולל מע"מ זה די סביר למפרט הזה.

טל.

פורסם

לפי דעתי להוציא 8000 שקל על המחשב הזה - ביזבוז ! גם התמורה לא מרשימה כל כך !

אני חושב שהקניה הכי שווה היום זה המחשבים של GIGABYTE...

http://www.1pc.co.il/product_info.php?cPath=414_520&products_id=5905

פחות מ - 6000 שקל מחשב שיספיק לך לכמה שנים טובות ואת יכולה לשדרג ל 4GB משהו כמו תוספת של 150 שקל אז בכלל שווה...

יש לחבר שלי כזה, במילה אחת - מושלם!

פורסם

מסכים עם -=Lord-Soth=- שהמפרט טוב. אפשר לבדוק ירידה ל-T8100 בתדר 2.1 גה"צ אם הוא בארץ והחיסכון משמעותי אבל לא כדאי לרדת לדור קודם.

פורסם

לפי דעתי להוציא 8000 שקל על המחשב הזה - ביזבוז ! גם התמורה לא מרשימה כל כך !

אני חושב שהקניה הכי שווה היום זה המחשבים של GIGABYTE...

http://www.1pc.co.il/product_info.php?cPath=414_520&products_id=5905

פחות מ - 6000 שקל מחשב שיספיק לך לכמה שנים טובות ואת יכולה לשדרג ל 4GB משהו כמו תוספת של 150 שקל אז בכלל שווה...

יש לחבר שלי כזה, במילה אחת - מושלם!

אתה יודע בכלל מי מספק את האחריות של GIGABYTE ובכלל מה הרמה שלה בארץ?

אין בארץ אחריות שמשתווה לרמה של IBM או של DELL...

ובכל מקרה, מה זה האתר שהבאת, הם לא יודעים כלום במחשבים שם?

Web Camera

Built-in 200M pixels web camera

אין עברית במקלדת? Keyboard

86(US)/87(EU)/90(JP)-key with Windows function keys

כמו כן, המחשב מגיע בלי מערכת הפעלה ועם שנתיים אחריות...

ויעל, גם לפני שאני השקעתי במחשב הנייד שלי, התלבטתי בין החברות, ולאחר בדיקת מחירים, מי מספק את האחריות ואת הרמה שלו, החלטתי ללכת על DELL, גם הנייד נראה הרבה יותר טוב מהT61 ולעומת הדגם שהבאת, הHD יותר גדול, ועולה כ2700 שקלים פחות סך הכל

פורסם

דנדן , אתה צריך להסתכל על סה"כ החבילה , לא רק על המפרט מול מפרט

איזה שירות אתה מקבל ?

איזה אחריות ?

כמה זמן אחריות ?

חוצמזה בוא נרד לרמת "המיקרו" לצורך העניין , ניסית פעם לעשות השוואה מהחומרים שמהם עשויים הדל והThinkpads ? הנדסת האנוש ?

התכנון והעיצוב שנועדו לשמור על המידע הכ"כ יקר במקרה של איזה נזק למחשב ?

יש אנשים שהערך המוסף הזה חשוב להם ומוכנים לשלם פרימיום כדי לקבל פרימיום ...

נכון שדל זה מחשבים ברמה וכך גם הניידים של טושיבה וסוני לצורך העניין

לטעמי ודעתי הthinkpads תמיד היו האיכותיים ביותר , ועוד פעם תשים דל וטושיבה וסוני וthinkpads הם באותה ליגה , ובסופו של דבר זה מסתכם גם בטעם ושיקולי תמורה מול עלות , גם לthinkpad יש סדרות זולות ויש גם את הלנובו לנובו או את סדרה R ...

קיצר יש לכל מחיר מחשב מקביל גם בלנובו , סדרה T תמיד הייתה יקרה יחסית לשאר המתחרים בקטגוריה.

טל-

פורסם

בסופו של דבר הרכיבים הפנימיים של כל הלפטופים מיוצרים באותם מפעלים.

השירות האחריות וזמן האחריות של IBM לעומת DELL זהה ברוב המקרים

3 שנים, ושירות מעולה, קיצר צריך לקוות שהלפטופ יהרס לקראת סוף האחריות ואז לקבל דגם אחר :).

תראה, 2700 שקל, זה בסופו שלדבר לא קצת כסף, במיוחד שמדובר על מחשבים ניידים, שבתוך שנתיים שלוש נהיים מיושנים מאוד, אז ה2700 שקל האלה יהוו תוספת לרכישת מחשב בעתיד אם יהיה צורך, אני עבדתי עם IBM לפני שרכשתי את הDELL

וגם כרגע בלימודים שלי, יש חבר'ה עם הT61 ויצא לי לראות אותו ולהרגיש אותו.

הוא נראה הרבה יותר מסיבי, גם מבחינת מראה וגם מבחינת מתכת/פלסטיקה חיצונית. אבל מעבר לזה, אין הבדל בשאר החלקים.

ומבחינת הארץ, (מחירים, ויבואנים) אין מה להשוות את DELL לטושיבה ולסוני, בחו"ל אפשר, כפי שאפשר להכניס גם את MSI בחו"ל לרשימה, אבל מאחר שמדברים רק על הארץ, זה IBM כנגד DELL.

ואחרי כל החפירה הזאת, אל תשכח שמי שרוצה את הלפטופ, זו בחורה, אז היא לא צריכה מזוודה משוריינת ממתכת, כפי הT61, אלא לפטופ יפה יותר (כל עוד היא לא תקח את הורוד חח) ועדין יותר.

ושוב פעם, DELL נכנסו חזק גם למחשבים ניידים לעסקים, והנדסת האנוש של דל מעולה, לא סתם דגמי ה1520 הם בעלי האיורור הטוב ביותר וכו'...

פורסם

כשאדם רוצה ללכת לסעוד במסעדת יוקרה, ומבקש המלצות, אתם גם אומרים לו שזה בזבוז כי הוא יוכל להאביס את עצמו בחומוסיה של ז'וז'ו ברבע מחיר? :lol:

כי להציע Gigabyte או Dell Inspiron במקום Thinkpad T61 זה בדיוק אותו הדבר. :screwy:

אז אני מבקש, לעצור את הדיון הלא-קשור לנושא בנוגע למחשבים אחרים בזה הרגע. הגברת יודעת טוב מאוד מה היא רוצה ויש לה תקציב, אז נא להפסיק לדחוף דברים לא רלוונטיים. בדיוק כמו שאני לא הולך להציע Thinkpad לילד עם תקציב של 4000 ש"ח שרוצה לשחק משחקים על המחשב הנייד שלו, אין סיבה להציע Inspiron למהנדס שזה כלי העבודה העיקרי שלו, ושמוכן להשקיע.

אגב, למען הסר ספק, יש לי המון מה להגיד בנושא של איזה מחשב נותן תמורה טובה יותר, אבל שוב, הדיון הזה אינו המקום.

כעת לעניין:

אני בודקת איפה אפשר אולי להוריד במחיר אבל להשאר עם איכות גבוהה עד כמה שאפשר:

1) 160-5400 HD: האם משמעותי במחיר 120 במקום 160? אם בכלל כדאי.

120 לעומת 160 לא יוריד משמעותית במחיר, אם בכלל. 7200 לעומת 5400 זה כן הבדל. בעיקרון, דיסק 7200 יעזור לקמפל דברים יותר מהר, אבל לדעתי לא שווה את המחיר הנוסף ברוב המקרים. מתי כן? אם 50% או יותר מזמן השימוש במחשב הם דברים שטוחנים את הדיסק, כמו קמפול פרוייקטים גדולים, קידוד וידאו וכו'. במקרה שלך אני מניח שזה לא המצב.

2) האם מעבד 2.00GHZ כדאי (כי יש כבר 2.4)

הבדל גדול בביצועים זה לא יעשה. כדאי, אם יש תקציב, אבל במקרה שלך את דווקא רוצה להוריד את המחיר, אם הבנתי נכון.

שאלה כללית, יש בעיקרון מצלמה מובנית בניידים

האלה של T61?

כן, יש. בדגמי 14" רחבים, אבל אולי לא בכולם, לא בדקתי.

דבר אחד שלדעתי משמעותי ושווה אפילו להעלות את התקציב במעט בשבילו: רזולוציה של מסך. במפרט שלך רשום WXGA, שאם זה נכון, זה אומר רזולוציה של 1280X800. הייתי ממליץ ללכת על מסך WXGA+ (1440X900(. מדובר בתוספת של עוד 100 פיקסלים לגובה, ומעל 25% תוספת בשטח עבודה כולל. הרבה יותר נוח לכתוב קוד, מסמכים או אפילו לגלוש באינטרנט כשרואים יותר שורות במסך (ולתכנות גם כמות הטקסט הנראה בשורה חשובה מאוד לפעמים).

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם על התגובות.

בכל זאת אני ממש סגורה על T61, אני מבינה שהמחיר סביר ביחס להצעה?

ושהנתונים שלהמחשב טובים נכון? ושהמעבד שלי מהסידרה החדשה..

האם יש באתר של "משב" משהו יותר משתלם? אני לא ממש הצלחתי למצוא.

http://www.mashav.co.il/hardware/index.htm

לפני שאני סוגרת.. :yelclap:

פורסם

האם יש באתר של "משב" משהו יותר משתלם? אני לא ממש הצלחתי למצוא.

http://www.mashav.co.il/hardware/index.htm

הייתי מסתכל טוב באלה:

7,790 ₪

הזמן עכשיו ND21GIN or 7664-1GG] More Info]

מסך: 14.1" 1440x900 (מסך רחב)

מעבד: Intel® Core™ 2 Duo 2.2GHz (T7500), 800MHz 4MB 64Bit SantaRosa

זיכרון: 2 ג"ב (ביח' בודדת)

כרטיס מסך: nVidia Quadro NVS 140M, 128MB VRAM

מערכת הפעלה: XP PRO

7,958 ₪

הזמן עכשיו UI278IV or 8892-78G] More Info]

מסך: 14.1" 1440x1050 (מסך לא רחב)

מעבד: Intel® Core™ 2 Duo 2.2GHz (T7500), 800MHz 4MB 64Bit SantaRosa

זיכרון: 2 ג"ב (ביח' בודדת)

כרטיס מסך: nVidia Quadro NVS 140M, 128MB VRAM

מערכת הפעלה: Windows® Vista™ Business

מעבד לא מהסדרה החדשה וסוללה 6 תאים בלבד, אבל מסך ברזולוציה גבוהה יותר, וזה משמעותי. גם 1440X900 ובמיוחד 1400X1050 עדיפים בהרבה על 1280X800 (אלא אם כן יש לך בעיה עם כתב קטן).

אני באופן אישי מוצא שמסך לא רחב עדיף מאשר מסך רחב לרוב השימושים. מרבית החבר'ה בעבודה שיש להם T61 רחב מסכימים איתי...

פורסם
  • מחבר

בוקר טובבבבב,

המליצו לי למעלה על מסך "הייתי ממליץ ללכת על מסך WXGA+ (1440X900(."

אני שאלתי את הספק אם הוא יכול לשנות לי את ההצעה למסך כזה.

האם הוא רחב? (מה שיש לי וזה), מהו הפרמטר לרוחב מסך?

אמור להיות הבדל בסוללה 6 תאים ל 7 מבחינת מחיר? כי לרוב אהיה טכלס מחוברת לחשמל.

המון תודה, ד"א, אני מעדיפה כן ללכתעל המעבד (בהצעה הוא הכי חדש נכון?),

אלף תודות,

יעל. :-*

פורסם

המסך שמופיע בהצעה הוא רחב. אפשר להבין האם מסך רחב או לא בכמה דרכים:

W בשם הרזולוציה, כמו WXGA, WXGA+, WSXGA+, WUXGA, מעידים על מסך רחב.

פשוט לחלק את הרוחב בגובה. למשל:

1280:800 = 1440:900 = 1.6 - זה אומר מסך רחב

1024:768 = 1400:1050 = 1.33333 - זה אומר מסך רגיל

סוללה 7 אמורה לעלות טיפה יותר מסוללה 6 תאים, אבל כמה יותר יכול להיות תלוי מאוד בהצעה הספציפית. בסופו של דבר כשקונים מחשב נייד, המחיר של כל רכיב ורכיב לא ניתן בנפרד אלא כחלק מחבילה, ולפעמים דברים "נבלעים" או באים על חשבון אחרים וכו'.

המעבד שלך T8300 הוא אכן מעבד מסדרת המעבדים החדשה של INTEL, הנקראת PENRYN. מבחינת ביצועים, ה-T8300 וה-T7500 די זהים. ה-T8300 אמור להיות חסכוני יותר בחשמל (ועקב כך בזמן סוללה). אם תוכלי לקבל מפרט שכולל את ה-T8300, וגם מסך ברזולוציה גבוהה יותר, לכי על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים