עבור לתוכן

מה המשמעות של זיכרון גדול יותר כלפי המערכת?

Featured Replies

פורסם

יש לי 2GB של KINGSTONE המחשב שלי הוא :

E6550

P6N V2

מסך 19 רחב של LG

GIGABYTE 8600GTS

האם שווה לקנות עוד 2GB או אפילו יותר?

בכמה זה ישפר את הביצועים?

לא מתכנן OC לשום רכיב במערכת

פורסם

לרוב השימושים במחשב מספיקים 2 גיגה זכרון , מצד שני זכרונות מאוד זולים היום , אז כולם קונים

פורסם

זה מאוד זול, זה לא אומר שצריך לקנות את זה.

אם אתה במקרה עובד על תוכנות שדורשות המון זכרון, אבל המון, אולי זה יעזור.

למשחקים / WINDOWS / אינטרנט / אופיס וכו', זה לא ממש ישנה.

פורסם

חוץ מזה בשביל לנצל מעל 3.5GB של DDR אתה צריך מערכת הפעלה של 64 ביט (DDR הוא לא הזיכרון היחיד שהמחשב שלך משתמש) כי מרחב הכתובות של 32 ביט נותן אפשרות לפנות לעד 4GB .

זיכרון טוב להוסיף מתי שהמחשב שלך סובל ממחסור כי אז הדיסק הקשיח מתחיל לשמור חלק מהזיכרון . אפשר לראות את זה מתי שעוברים מתוכנית לתוכנית במקרה של תוכניות זללניות זיכרון. מתי שזה קורה התוכנית שעברת אליה צריכה שהזיכרון שלה יהיה זמין ואז תוכניות אחרות שרצות על המחשב ברקע משלמות על זה . המחשב לוקח זכרון פיזי מתוכניות אחרות כדי לתת לתוכנית שצריכה את הזיכרון ומעביר את הזיכרון של התוכניות שרצות ברקע לדיסק הקשיח.

אם תוסיף זיכרון למחשב שאין לו בעית מחסור זכרון אתה לא תראה שום שיפור. זה יתן לך לפתוח הרבה תוכנות זללניות באותו זמן ולעבור בינהם מהר יותר אבל חוץ מזה לא תראה שיפור.

פורסם
  • מחבר

המחשב בכלל יודע לנצל 4GB ומעלה? הXP מסוגל לכך? או שצריך לכך ויסטה?

פורסם

כבר אמרתי שאתה צריך מערכת הפעלה של 64 ביט כדי לנצל את כל ה 4GB יש דיווחים ש xp וויסטה רואים רק 3.5GB . בשביל לנצל את כל הזיכרון אתה צריך או xp 64bit או vista 64bit או כל מערכת הפעלה אחרת שתומכת ביכולות של המעבד לגשת למרחב זיכרון של 64bit .

אני לא יכול להמליץ לך על מערכת הפעלה של 64 ביט כי עוד לא השתמשתי באחת כזאת.

פורסם

אם אתה לא מתכנן להחליף מחשב בשנה וחצי -שנתיים הקרובות, תקנה.

פורסם

אני לא מסכים עם חלק מהתגובות שנכתבו פה, מכיוון שכן יש חשיבות ל4GB זכרון במשחקים.

ישנם משחקים שבמידה ויש מספיק זכרון, צורכים עוד זכרון וחווית המשחק גדלה משמעותית.

לדוגמא, Crysis יכול לצרוך עד 2GB זכרון בגרסאת ה64bit שלו. אצלי הוא הגיע ל1.7GB בשלב מסויים, ובד"כ צורך 1.5GB

תוספת זכרון שכזו יכולה רק לעזור מכיוון שתנתן לך האפשרות לבטל את הpagefile ולהוסיף עוד ביצועים למערכת,

תוכל להפעיל מס' יישומים במקביל בלי לפחד על איבוד זכרון. בנוסף, vista לוקחת יותר זכרון כאשר מציעים לה יותר זכרון.

עם מערכת של 8GB זכרון, ויסטה צורכת כמעט יותר מג'יגה זכרון בכדי לפעול והביצועים שלה גדלים עקב כך.

אני אישית קניתי 8GB זכרון מכיוון שהמחיר היה מאוד זול וחשבתי קדימה, שאני מעדיף 4 סטיקים זהים של 2GB ולא 2 זהים ו2 מסדרה אחרת.

כל אחד והשיקולים שלו.

פורסם
  • מחבר

אז איזה מערכת הפעלה אתה מציע לשים על המחשב?

פורסם

אז איזה מערכת הפעלה אתה מציע לשים על המחשב?

קשה לי להגיד.

אני אישית מפעיל בdual boot גם Windows XP x64 וגם Windows Vista 64bit.

אני יכול להגיד לך כבר עכשיו שויסטה לוקח לי פי 3 זכרון מהאקס פי, כג'יגה וחצי(!),

הביצועים כמו האקס פי. במשחקים, ההבדלים הם בין 3-5fps, עשיתי bench לcrysis וההבדל בין xp לvista היה 6fps.

בסה"כ הביצועים בויסטה פחות טובים, אך לא משמעותית.

אני בינתיים עובד עם שתי המערכות עד שאחליט איזה מהן עדיפה לגבי. (בויסטה יש פיצ'רים מאוד נוחים שאין לי בXP ולכן ההתלבטות הקשה)

אני מציע לך, במידה ותהיה לך מערכת חזקה, לבדוק את שתי המערכות ולהחליט בעצמך.

בכל מקרה אני אכתוב עוד מס' ימים מה הייתה ההחלטה שלי, XP או ויסטה.

פורסם

אני אישית חושב שכדי לקנות עוד 2GB וכדי להתקין VISTA 64BIT.

זה שויסטה לוקחת המון זיכרון, זה ממש לא משנה, כי לי למשל יש 2GB זיכרון וכשהמחשב נידלק ויסטה לוקחת 600-700MB, ואז אם למשל אני מפעיל תוכנה שצריכה 1.1GB אז ויסטה "מחזירה" את הזיכרון כי היא יודעת שיש תוכנה אחרת שצורכת אותה וישר כשאני מכבה את התוכנה אני רוה שויסטה צורכת איזה 380MB.

פורסם

יש תוצאות - ויסטה מול XP 64? גם אני בהתלבטות דומה, אבל עוד לא התקנתי שום דבר

פורסם
  • מחבר

כן כולנו כאן במתח

פורסם

כן, אפשר לחתוך אותו בסכין. כמעט כמו בזמן ההצבעה באו"ם על תוכנית החלוקה.

פורסם

pyr0 מה לדעתך עדיך? את הXP 64BIT או VISTA 64BIT?

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים