עבור לתוכן

מתעניין בקירור להארד דיסק, זקוק לעזרה...

Featured Replies

פורסם

הארד דיסק הקודם שלי הלך, ולאחר איבחון קטן הוא הגיע ל 89 מעלות.

תאמת אין לי מושג מה הטמפרטורה הממוצעת ש hd מגיע, אבל אחרי הכל זה נראה "קצת גבוה".

אני מחפש קירור לדיסק החדש. קירור פסיבי חשוב לציין שלא ישמיע שום רעש, ובנוסף יתאים למפרט השקט שבניתי...

עד עכשיו מצאתי שני מוצרים אבל אף ביקורת "ראש בראש".

http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=134

http://www.ultraproducts.com/product_details.php?cPath=18&pPath=599&productID=599

אני כרגע נוטה לכיוון הזלמן מפני שאת החברה השניה אני לא מכיר שאגב המוצר שלה קיבל ביקורות מצויינות..

אשמח לשמוע המלצות לקירורים נוספים או המלצות לאחד מהקירורים הנ"ל, תודה !

פורסם

קשה לי להאמין שהHD שלך שרד טמפ' של 90+- מעלות...

הטמפ' המקסימלית המומלצת היא 55 בשיא..וגם זה לזמן מוגבל...

בגדול יהיה ממש מיותר להשקיע בקירור יעודי (צלעות קירור) לHD...

הכי טוב יהיה מאוורר 80/90/120 מ"מ שיזרוק אוויר על הHD ובדרך גם יקרר את המארז...

הפתרון הכי יעיל וזול...

פורסם
  • מחבר

יש לי כבר מאוורר שזורק אוויר עליו, אבל אני רוצה עוד "משהו בטיחותי" כתוספת...

יש המלצות?

פורסם

עם איזו תוכנה בדקת טמפ'?

לי נראה כי התוכנה שאיתה בדקת, הציגה טמפ' שגויה של רכיב אחר כלשהו, הארד דיסק גם ללא קירור וללא מאורר בסביבה סגורה במלוא מאמץ למשך חצי שעה הגיע אצל ההורים שלי פעם לכ- 55 מעלות אבל זה היה חד פעמי, אני לא מבין איך הגיע אצלך לכ- 89 מעלות, זה אומר שהוא צריך להיות סגור בוואקום, ולהסתובב על 7200 סל"ד במשך שעה שלמה ללא הפסקה, מליץ לך לבדוק זאת שנית, אולי על ידי חיבור מכשיר מדידת טמפ', לחבר את הכבל עם סלוטייפ על ההארד דיסק ופשוט לנטר טמפ', אני בטוח שתראה שזה בכלל לא קרוב למה שראית.

פורסם
  • מחבר

אם אני זוכר נכון זה היה עם everest.

בכל מקרה הלך הדיסק קשיח ואני מעוניין בקירור פסיבי בשבילו.

יש המלצות?

ד"א, אני לא רוצה קירורים כמו של scythe שסוגרים את הדיסק מכל הכיוונים, לא אוהב את זה.

פורסם

תראה, הפתרון הכי יעיל והכי פשוט והכי טוב הוא, בכך שתמקם מאורר בכניסת המארז שלך, ופשוט מולו אם יש לך תאפשרות במארז, לחבר שם את ההארד דיסק בדיוק בנתיב האוויר שהוא זורק המאורר, זה עובדמ צויין ומוריד טמפ' בצורה משמעותית, אצלי זה ככה והטמפ' של הדיסק הקשיח שלי תמדי סביבות ה- 28-31.

פורסם

אין צורך בקירור לHD, מאוורר 120 שימוקם בקידמת המארז ויזרוק אוויר לכיוון הHD יעשה את העבודה.

פורסם

נכון, אבל לא תמיד מדויק..

אנשים שעובדים עם ה-HD וטוחנים אותו במערך RAID כשהם עובדים ב-REALTIME עם תוכנות עריכה צריכים, ועוד איך קירור..

אני רואה אצל אחותי שהיא גרפיקאית וחבל"ז איך הכוננים שלה עובדים יחד עם המעבד..בקיצור כל המחשב.

נכון שלמשתמש הרגיל אין צורך, אבל לא הייתי פוסל וקובע באופן גורף את הקביעה שאין צורך ומספיק מאורר קדמי.

פורסם

אין ממש מה להוכיח כאן..קירור יעודי לHD לא מחליף שום מאוורר...

פורסם

נכון, מכיוון שהצינורות הללו וגופי קירור הללו, לא שווים שום דבר ללא אוויר קר שיזרים את החום המצטבר עליהם.

אז בכל מקרה זקוקים למאורר מקדימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים