עבור לתוכן

חיבור מגבר למערכת סטריאו אפשרי?

Featured Replies

פורסם

אז ככה לפני איזה שבועיים פתחתי דיון ושאלתי אם כדאי לי לחבר מגבר ישן של SONY למחשב (D705) ואמרתם לי שיכול מאוד להיות שזה יהיה לא רע בכלל.

היום סוף סוף התפניתי והתחלתי לפרק את המערכת במטרה להוציא את המגבר (חמישה חלקים כולם על המגבר במקום מאוד נמוך וצר - קשה :S)

אני חיברתי את זה למחשב בעזרת חיבור כזה:

dscf3863waxu2.th.jpg

את הPL הקטן (קוראים לזה PL, נכון? :ם ) חיברתי לכרטיס קול שלי במחשב (מובנה) ואת הRCA אודיו חיברתי ל-Video 1 במגבר במקומות המתאימים (בIN).

עכשיו מאותו ערוץ (Video 1) הוצאתי שני חיבורי RCA (אודיו - אדום לבן) שיתחברו למערכת סטריאו לכניסת AUX/VIDEO (אני לא יודע אם אפשר לקרא לה ככה, מיני סטריאו חמוד כזה)

.Aiwa NSX BL14

nsxbl14ca149ecga9.th.jpg

עכשיו ניסיתי להפעיל את המגבר ואת המערכת ואני שומע ממש חלש והגברתי עד הסוף גם בוינדוס, גם באייטונס, גם את המגבר וגם את הסטריאו הקטן.

חשבתי אולי אי אפשר לחבר את המערכת למגבר אז חיברתי את הרמקולים ישירות למגבר (לתופסנים האלה השחורים). גם פה ממש חלש.

מה אני יכול לעשות? המגבר עובד מצוין עם המערכת המקורית שלו ועם הרמקולים הגדולים של SONY.

יכול להיות שהרמקולים שלי חרא והמגבר לא יכול להניע אותם או משהו כזה? :nixweiss:

בבקשה עזרה :(

----------------

Now playing: Led Zeppelin - The Rain Song

via FoxyTunes

פורסם

לא הבנתי כלום ...

אם יש לך מגבר של סוני , למה אתה צריך את המערכת סטריאו מיני של אייוה?

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי כלום ...

אם יש לך מגבר של סוני , למה אתה צריך את המערכת סטריאו מיני של אייוה?

כי למערכת סטריאו יש רמקולים ורדיו וCD. יש לי גם רמקולים גדולים שמותאמים למגבר אבל זה מכוער בחדר שינה וגם אין לי כ"כ מקום.

אם אני לא אצליח לחבר את המגבר למערכת סטריאו אני פשוט אחזור למערכת סטריאו :ם

פורסם

תשמע מה תעשה ,

את הרמקולים תחבר למגבר סוני

ותחבר את המחשב למגבר סוני

ותנגן דיסק מהמחשב שלך

פורסם
  • מחבר

תשמע מה תעשה ,

את הרמקולים תחבר למגבר סוני

ותחבר את המחשב למגבר סוני

ותנגן דיסק מהמחשב שלך

עשיתי את כל מה שאמרת לי אבל עדיין שומעים ממש חלש.

פורסם

תחבר לכניסת ה TAPE או AUX במגבר סוני

ותבדוק שכפתור ה MUTE לא לחוץ

פורסם
  • מחבר

תחבר לכניסת ה TAPE או AUX במגבר סוני

ותבדוק שכפתור ה MUTE לא לחוץ

במגבר אין כניסת TAPE (הטייפ מחובר במעין דבר עבה עם הרבה פינים שקוראים לו System Control 1 דומה לחיבור IDE בכוננים קשיחים רק קטן יותר)

וזה מחובר לכניסת VIDEO שזה כמו AUX, לא? כי לא רשום בשום מקום AUX במגבר.

וזה לא על מיוט.

פורסם

אתה יכול להעלות תמונה של האחורה והקדימה של המגבר ?

פורסם
  • מחבר

כן. אם אתה צריך שאני אקריא לך מה רשום באיזשהו חלק אז רק תגיד.

07042008009gm1.th.jpg

07042008008vt6.th.jpg

07042008006gj5.th.jpg

07042008010fb0.th.jpg

07042008011fi1.th.jpg

פורסם

אוקי :xyxthumbs:

תחבר לכניסת ה CD

התמונה מקדימה ממש מטושטשת ולא רואים כלום

אני מניח שיש במגבר חיבור לשתי זוגות רמקולים , זוג אחד A וזוג אחד B , תבדוק שבחרת A או B לפי איך שחיברת אותם

עריכה : אני רואה שחיברת את הרמקולים ל A , אז תבדוק מקדימה שבחרת ב A

פורסם

דבר ראשון אתה מחובר בכלל על Video2 ולא על 1 !!!

דבר שני לפי החיבור הראשון שעשית אתה בעצם עקפת את המגבר של SONY אז אין טעם במה שעשית שם בכלל....

דבר שלישי לא הבנתי מה אתה בדיוק רוצה לעשות עם המגבר הנוסף אם אתה לא משתמש ברמקולים נוספים.

דבר רביעי ראיתי לפי התמונות שחיברת את הרמקולים של המערכת מיני למגבר של סוני, כאשר תפעיל את המגבר מעל עוצמה מסויימת יש סיכוי שהוא ישרוף לך את הרמקולים (וגם החוטים שם לא ממש מתאימים להספק של המגבר).

הצעה 1: חבר את הכבל שציינת ישירות מהמחשב ל-AUX של המערכת מיני.

הצעה 2: חבר את המחשב לכניסת ה-Video2 כמו בתמונה, תחבר רמקולים (מומלץ שיתאימו להספק של המגבר !!!).

פורסם
  • מחבר

אוקי :xyxthumbs:

תחבר לכניסת ה CD

התמונה מקדימה ממש מטושטשת ולא רואים כלום

אני מניח שיש במגבר חיבור לשתי זוגות רמקולים , זוג אחד A וזוג אחד B , תבדוק שבחרת A או B לפי איך שחיברת אותם

עריכה : אני רואה שחיברת את הרמקולים ל A , אז תבדוק מקדימה שבחרת ב A

חיברתי את המחשב לכניסת CD. ואת הרמקולים חיברתי לA ווידאתי שמקדימה זה על A אבל עדיין זה חלש. אפילו שאני שם את זה על הכי חזק...

דבר ראשון אתה מחובר בכלל על Video2 ולא על 1 !!!

דבר שני לפי החיבור הראשון שעשית אתה בעצם עקפת את המגבר של SONY אז אין טעם במה שעשית שם בכלל....

דבר שלישי לא הבנתי מה אתה בדיוק רוצה לעשות עם המגבר הנוסף אם אתה לא משתמש ברמקולים נוספים.

דבר רביעי ראיתי לפי התמונות שחיברת את הרמקולים של המערכת מיני למגבר של סוני, כאשר תפעיל את המגבר מעל עוצמה מסויימת יש סיכוי שהוא ישרוף לך את הרמקולים (וגם החוטים שם לא ממש מתאימים להספק של המגבר).

הצעה 1: חבר את הכבל שציינת ישירות מהמחשב ל-AUX של המערכת מיני.

הצעה 2: חבר את המחשב לכניסת ה-Video2 כמו בתמונה, תחבר רמקולים (מומלץ שיתאימו להספק של המגבר !!!).

עד עכשיו זה היה מחובר למערכת מיני ישירות. אבל רציתי לשים את המגבר כדי לראות איך זה.

כנראה שאני ארד מהעניין הזה, גם בגלל שאני מפחד על הרמקולים וגם אם אני לוקח את המגבר אז כל המערכת השנייה חסרת שימוש. אני פשוט אחזיר את זה למערכת הרגילה אני חושב.

פורסם

אם הבנתי נכון אז אתה בעצם רוצה לשמוע את הפלט של המערכת מיני דרך המגבר נכון? אותו הדבר עם המחשב?

אז מה שתעשה - עם אותו כבל שחיברת את המחשב למגבר תחבר את המערכת למגבר מהיציאה של האוזניות ל VIDEO 1 במגבר, ועם אותו כבר תחבר גם מהמחשב למגבר ב VIDEO 2. (לא משנה אם קוראים לזה AUX או CD זה אותו הדבר)

את הרמקולים עצמם תחבר למגבר כמובן.

תעדכן כי יכול ליהיות שלא הבנתי אותך נכון..

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אומנם אשכול ישן אבל ראיתי צורך לכתוב שאנשים לא יעשו טעת כמו פותח האשכול.

1. יש לך מגבר איכותי - הצעה תזרוק את האיוה (תתן אותה למשהו) הקטנה חבר את כול המערכת ותשתמש ברמקולים המקוריםשאם הסוני.

אין מה להשוות בכלל.

2. כרטיס קול עד כמה הוא איכותי אם לא לשכול לרכוש משהו נורמלי.

3. הרמקולים הקטנים של האיוה מותאים למגבר שלה - בדרך התנגדות החשמלית היא 4 -6 אום.

מגבר גדול וחזק צריך רמקולים של 8 אום בדרך כלל.(יש מקרים פרטיים למשל ברסיבר שלי YAMAHA RX496 אפשר להוריד את התנגדות ל 4 אום. ותוך כדי ההספק עולה מ70 וואט לערוץ ל100 וואט לערוץ.)

אם תעשה טעות ותחבר את הרמוקלים של איוה למגבר את מקצר באופן משמעותי את חייו של המגבר. תקרא בתיעוד של המגבר מהם התנגדיות של הרמוקלים שהוא צריך והספקים. וכן תוספות של רמקולים כי עושה רושם שזה רסיבר קולנוע ביתי מלא. ואז יש לך אופציה להוסיף רמוקלים של סראונד. שאם יודעים מה לחפש ורוצים לחסוך ממון יש הרבה מציאות בלוחות יד שניה.)אני באופן אישי מעדיף סטריאו בלבד.

פורסם

ככל שמספר האום קטן יותר ההתנגדות גדולה יותר לא?

ומה יצר עליך רושם שזה רסיבר קולנוע ביתי? זה מגבר סטריאו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים