עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד לעריכת תמונות בעיקר בתקציב של 5K גמיש!

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מחפש מחשב נייד לאחי אשר מטייל הרבה ומתעסק בצילום ..

הוא מחפש מחשב שהוא יוכל להסתובב איתו בעולם ולהעביר כל הזמן תמונות מהמצלמה שלו אליו וגם בו זמנית לערוך את התמונות במחשב.

אין לו מחשב שולחני בבית לכן כאשר הוא יהיה בבית המחשב הזה יהפוך להיות לא נייח .. וכנראה שהוא ישתמש בו גם לצפיית סרטים בעיקר בנוסף לעריכת תמונות.

מכיוון שהוא מתעסק עם הרבה תמונות צריך הרדיסק גדול מאוד, מינימום 200 GB.

עריכת תמונות והתעסקות רבה עם כמות גדולה של קבצים וצפיית בסרטים שהם השימושים העיקרים במחשב, לאחר שקראתי את הטיפים שיש למעלה.. רשום שרצוי מעבד כפול ליבה ו1GB זכרון לפחות .. זה נכון ? על איזה מעבד אתם ממליצים ? והאם צריך 2GB? כי אחי מחפש מחשב שיעשה את העבודה כמו שצריך לכן המחיר גמיש ..

בקשר למסך ההתלבטות היא בין 15.4 ל17 מאוד דק וקל מכיוון שהוא צריך מחשב שיהיה גם קל לנסיעה וגם מסך גדול לצפייה בתמונות ואף בסרטים.. רצוי אפילו מסך רחב 16X9

בקיצור אני יסכם את הצרכים ברשימה:

1) מחשב נייד לעריכת תמונות והתעסקות רבה עם קבצים + צפייה בסרטים.

2) הרדיסק גדול מאוד, 200 GB לפחות..

3) מעבד ו RAM שיתאימו לשימושים במחשב.

4) מחשב קל משקל ככל הניתן, בין עם זה מסך 15.4 או 17, רצוי מסך רחב 16X9

5) חובה שיהיה צורב DVD טוב במחשב.

6) זמן הפעלה ארוך ככל הניתן, וזמן הטענה קצר.

7) מצלמת אינטרנט מובנת

8) קורא כרטיסים

אני יודע שאלו דרישות רבות.. אשמח לעזרתכם בהקדם מכיון שאחי זקוק למחשב לעבודתו.

תודה רבה מראש בן.

פורסם

ממליץ על ה-Dell Inspiron 1525.

ספציפית:

http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t8300-250.htm

דגם עם מעבד 2.4GHZ, 2GB RAM והארד דיסק 250GB. יש מצלמה, קורא כרטיסים, צורב DVD, כל מה שאתה רוצה.

עולה 5300 ללא מערכת הפעלה (ניתן להוסיף Vista ב-90 שקל או XP PRO ב-450).

מדובר במחשב 15.4" עם מסך רחב (כל המחשבים בגודל הזה באים עם מסך רחב) וסביר להניח שבתקציב שלך לא תמצא שום דבר יותר טוב.

עצה - שכח ממחשבי 17" ומהר. בשום מצב אי אפשר לקרוא להם מחשבים ניידים, ולחשוב לקחת אחד כזה לטיולים מסביב העולם? בוא נאמר שעדיף כבר לסחוב משגר נ"מ.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה נראה לי שבאמת נרד מה17.. המחשב הזה באמת נראה מתאים, האם יש עוד מחשבים שדומים למחשב הזה בתכונות ?

והאם הוא יעשה את העבודה כמו שצריך ? כמו שאמרתי המחיר גמיש השאלה פה עם צריך בכלל שהוא יהיה גמיש או שהתקציב הזה הוא מתאים לצרכים של אחי?

יש לי שאלה לגבי שני הצעות שאח שלי קיבל מהחנות באג היום, מה אתם אומרים עליהם ?

המחשב הראשון הוא:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5944&perur=2&t=1&c=339

והשני הוא:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5943&perur=2&t=1&c=339

שמתי לב שהאחריות היא רק לשנתיים וההרחבה ל3 עולה עוד 500 שקל .. זה קצת דפוק לא ?

פורסם

זמן הסוללה שלהם קצר יותר, המחיר לא הכי משתלם, הם עבים יותר, הארדיסק קטן יותר.

הם באמת אחלה מחשבים, אבל לא מתאימים כ"כ לצרכים שציינת פה.

מצטרף להמלצה על ה 1525, יש בו מעבד פנרין, פחות חום, פחות צריכת חשמל, אותם ביצועים כמו T7500, ויופי של מחיר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי טוב לדעת, אם אתה יכול לפרט לגבי המעבדים אני ישמח אני פשוט לא כל כך מבין במעבדים של מחשבים ניידים, מה זה מעבד פנרין ?

ומה ההבדל בין הT7500P 2.2GHZ 4MB ל 3MB 2.4GHZ T8300 מה יותר חשוב הGHZ או הזכרון מטמון, איזה דגם יותר טוב ובאיזה פעולות הוא יותר טוב מהשני ?

ולגבי הכרטיס מסך בדל הוא X1300 האם הוא משתווה לHD2600 בטושיבה ?

והאם כרטיס מסך חשוב בעריכת תמונות ( פוטושופ ) או שזה לא עקרוני?

פורסם

כרטיס מסך לא חשוב לפוטושופ.

בנוגע למעבד- ציינתי בהודעה הקודמת מה היתרונות של ה T8300.

בנוגע לביצועים-

בסינגל טאסקינג ל T8300 יש יתרון

במולטיטאסקינג ל T7500.

פורסם
  • מחבר

יש מצב שאחי יקנה את הדל, רק שאלה כדי באמת להיות בטוח שכרטיס X3100 יעשה את העבודה כמו שצריך עם הPHOTOSHOP כי בבאג אמרו לי שלPHOTOSHOP צריך כרטיס מסך חזק.. והאם בכלל הHD2600 יותר טוב מהX3100 ?

נ.ב

אחי גמיש עם התקציב והוא מוכן לעלות ל8K האם יש בכלל צורך לעלות את הסכום ? וועל איזה מחשבים אתם ממליצים ?

ומה דעתכם על המחשבים הדקים של APPLE ?

פורסם

מה ההציעו לו בבאג על הפנים,לך על ההמלצה של הבחור ,דל.

פורסם

למה לקחת אפל? :\

מחירים גבוהים, תמורה נמוכה, מחשבים עדינים.

אני לא יודע מה מחרטטים לו בשכל בבאג, אבל פוטשופ משתמשת במעבד ובזיכרון, כרטיס המסך משמש רק תחנת מעבר בדרך לפלט סופי במקרה הזה.

HD2600 טוב בהרבה מ X3100- אם אתה מתכוון לעסוק במשחקים, עריכת וידאו שדורשת אפקטים, ודברים בסגנון.

בכל הנוגע לתמונות ודו מימד- אין ביניהם רבע הבדל, ולמעשה כרטיס מסך חזק (במקרה שהוא לא דרוש) הוא דבר רע-

צריכת סוללה גבוהה יחסית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה רבה :) אני 99% סגור על הדל קצת בעיה איתו כי אין אותו במלאי בשום חנות כמעט וצריך להזמין אותו :\ חוץ מיזה הכל סבבה.

ומה אתם אומרים לגבי העלאה של התקציב ? יש צורך ?

פורסם
  • מחבר

טוב אנשים תפנית חדה בעניין :) מצטער ששיגעתי אותכם.. לאחר שהגענו למסקנה ש15.4 זה ענק ואפילו 13 אינץ מספיקץ

בקיצור כנראה שאחי קונה את הDELL XPS 1330 2.4GHZ או את DELL XPS 1330 2.2 עם המסך לד

אנחנו מתלבטים בעיקר בגלל ההבדל של המחיר האם הוא שווה את זה או לא?

ויש לי גם עוד שאלה.. המחשבים הנ"ל באים עם 160GB ושאלנו בחנות ואמרו לנו שאפשר לקנות 250GB ולהחליף את ה160GB, האם זה פוגע באחריות ? החנות אומרת שלא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים