עבור לתוכן

3 בעיות עם מאוורר

Featured Replies

פורסם

1. המאוורר עובד ב RMP מוגבל. לא מזמן שאלתי לגבי מאוורר מארז ומאוורר המעבד שעובדים ב RPM נמוך ואמרו לי לשנות בביוס כל שזה יהיה ידני ואכן למאוורר של המעבד זה עזר אבל המאוורר של המארז לא. הוא אמור לעבוד ב 1200RPM (כמו כל שאר המאווררים) אבל הוא עובד ב 800RPM

2. בעט הדלקת המחשב אותו המאוורר נדלק כמה שניות מאוחר יותר מאשר כל שאל המאווררים במארז.

3. בעיה חדשה - לאחר ניקוי שעשיתי למאווררים, אותו המאוורר לא תמיד מצליח להדלק (להתחיל להסתובב). אני רואה שהוא מנסה להתחיל - עושה תנוע קטנה ונתקע. (לפעמים הוא כן מצליח)

עזרה

פורסם

1.נראה לי שאתה צריך לשלוט במאווררים אבל הכי טוב שצחזיר את זה לרגיל כי המהירות של המאוורר משתנה אם הטמפרטורה

2. גם המאוורר במחשב שלי נדלק איזה 2 שניות אחרי שאר המאווררים ואצל עוד חבר שלי זה ככה אז אני לא חושב שזאת בעיה

3.יכול להיות שהמאוורר לא מקבל מספיק חשמל שידליק אותו איך ניקית אותו ? אולי ניתקת קצת את החוטים או שיש משהו משפריע לחשמל לעבור

פורסם
  • מחבר

1.נראה לי שאתה צריך לשלוט במאווררים אבל הכי טוב שצחזיר את זה לרגיל כי המהירות של המאוורר משתנה אם הטמפרטורה

2. גם המאוורר במחשב שלי נדלק איזה 2 שניות אחרי שאר המאווררים ואצל עוד חבר שלי זה ככה אז אני לא חושב שזאת בעיה

3.יכול להיות שהמאוורר לא מקבל מספיק חשמל שידליק אותו איך ניקית אותו ? אולי ניתקת קצת את החוטים או שיש משהו משפריע לחשמל לעבור

1. מאוור של מארז לא יעלה RMP בגלל התחממות של מערכת, אין לו חישנים לזה. וגם בדקתי.

2. זה לא היה קורה בהתחלה.

קיצר כל 3 הבעיות מסתכמות בחיבור ללוח... הבעיה צריכה להיות שם.

עריכה:

טוב עכשיו בדקתי שוב וזה בהחלת בעיה בחיבור 4 פין של הלוח !!! כן מאוורר שחיברתי לחיבור הזה התעכב בהדלקה.

ועוד משהו שסמתי לב זה שבאחד המאוורר אחד הלדים לא עובד (מתוך ה 4 שיש) - למה ?

פורסם

המאוורר של המארז מתחבר ללוח אם ?

הקירור של המעבד מחובר לחיבור שכתוב CPU FAN (נראה לי שזה CPU ) ?

את המאוורר אם הלדים ניקית

פורסם
  • מחבר

המאוורר של המארז מתחבר ללוח אם ?

הקירור של המעבד מחובר לחיבור שכתוב CPU FAN (נראה לי שזה CPU ) ?

את המאוורר אם הלדים ניקית

אלה שתי מאווררי לדים 120mm בגג המארז. שניהם מחוברים ללוח אם, רק שאחד מהם מחובר ליציאת 4 פין - ל"מאווררים חכמים" שהלוח יכול לשלוט בהם. אבל זה מאוורר רגיל כך שזה לא משנה.

כמובן שהמעבד מחובר לחיבור המתאים לו שגם החיבור הזה זה 4 פין.

ניקיתי את כל המאווררים, אבל אם כבר אז אולי הבעיה היא לא בגלל שלא ניקיתי (כן ניקיתי) אלה דווקא בגלל שכן ניקיתי ואולי פגעתי במשהו.

ומה שאני אומר זה שכל הבעיה זה עם החיבור 4 פין הזה שהלוח שולט בוא.

פורסם

חבר את המאווררים לחיבור מולקס רגיל, ודווח לגבי השינויים.

פורסם
  • מחבר

חבר את המאווררים לחיבור מולקס רגיל, ודווח לגבי השינויים.

עשיתי את זה כבר.

כמובן ששתי המאווררים נדלקים מידית. גם בחיבור ללוח אם הם נדלקים ישר, רק בחיבור ל 3 פין ולא ב 4. זה מה שאני אומר - זאת בעיה רק ב 4 פין.

ונגיד לגבי זה שהמאוורר שמחובר ל 4 פין מוגבל ל 800 RPM - את זה אתה לא יודע איך אפשר לסדר ? בביוס זה על disable - החבור של המעבד הוא גם 4 פין ושם זה כן עזר ועכשיו אני יכול לשלוט בוא בכל תווח המהירות (לאומת שכאשר בביוס זה היה על AUTO זה היה מוגדל ל 800 במנוחה ול 1500 במאמץ למרות שהוא יכול להגיע ל 2000) אבל לחיבור 4 פין שאולי מחובר המאוורר זה לא עזר. (האפשרות הזאת בביוס שולטת על 2 חיבורי ה 4 פין - נכון ?)

ולגבי הלד שלא דולק - יש לך מוגש מה זה ?

פורסם

b2.jpg

הכל שם על DISABLED אצלך?

לגבי הלד שלא עובד, יכול להיות שהוא נשרף/התנתק.

פורסם

לגבי הלד נראה לי שהוא התנתק בגלל שלדים כמעט ולא נשרפים

פורסם
  • מחבר

b2.jpg

הכל שם על DISABLED אצלך?

לגבי הלד שלא עובד, יכול להיות שהוא נשרף/התנתק.

כן בדיוק זה, האפשרות הליפני אחרונה על DISABLE (ואז האחרון בכלל לא ניתן לבחירה).

נו אז מה לעשות....

פורסם

בדוק אם אתה מצליח להעלות את המהירות שלו בעזרת SPEEDFAN.

פורסם
  • מחבר

בדוק אם אתה מצליח להעלות את המהירות שלו בעזרת SPEEDFAN.

לא מה הקשר אלה מאווררים רגילים, ללא RPW משתנה.

טוב בוא נסים את עינין המהירות בצד, זה לא משנה, זה אפילו עדיף ב 800RPM כי ב 800 הוא ממש שקט.

הבעיה היחידה שלי עכשיו זה שהוא לא נדלק לי בהפעלת המחשב. אני יכול רק לנחש שפשוט המתח ההתחלתי של היציא הזאת נמוך מדי וזה לא מספיק בשביל שהמאוורר ידלק (לא תמיד, פעם נדלק פעם לא)

אין איזשהו מקום בביוס ששולט על היציא הזאת ?

b2.jpg

כי בתמונה זה רק ה מאוורר של המעבד, ואני צריך את ה SYSTEM FAN 2.

פורסם

לא.

למה שלא תחבר אותו פשוט למולקס?

פורסם
  • מחבר

לא.

למה שלא תחבר אותו פשוט למולקס?

כן בסדר, אבל אז המאוורר שהיה מחובר למולקס שנמצא למטה אני אצתרך לחבר אותו לוח שזה למעלה, ואז את הזה שהיה מחבור ללוח למשוך עד למטה איפה שהחיבור למולקס = קצת בלגן בחותים.

טוב בסדר, תודה על העזרה.

פורסם

בלוח אם של ABIT הצלחתי לשלוט על המאורר של הציפסט דרך SPEED FAN ,יש יציאות בלוח שלא נותנות לפעמים מספיק מתח,יש לי אחת כזו ,תלוי איזה מאורר אתה מחבר לשם .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים