פורסם 2008 באפריל 617 שנים שלום. אני צריך להגיש למחר מלא תרגילים ויש כמה דברים שנתקלתי בהם ולא הבנתי איך אני פותר. לדוגמא, יש לי את המשוואה: mx²+(m+2)x+4-m=0 והם מבקשים ממני למצוא שני שורשים ממשים, עשיתי את זה (דלטה > 0) ואז הם מבקשים ממני: מצא לאילו m שני השורשים הממשיים שליליים, איך אני עושה את זה? תודה!
פורסם 2008 באפריל 617 שנים בטא את שני הפתרונות של המשוואה באמצעות m (ע"י נוסחת השורשים).עכשיו תגדיר ששני הפתרונות האלה קטנים מ-0.פתור את מערכת האי-שוויונים שקיבלת.
פורסם 2008 באפריל 617 שנים תשתמש בוייטה:c/a > 0 (המכפלה של השורשים גדולה מאפס - כלומר לשניהם יש אותו סימן)וגם-b/a < 0שזה הסכום של השורשים.וכמובן שצריך להוסיף גם את הדלתא גדול מ0 שמצאת בהתחלה
פורסם 2008 באפריל 617 שנים תציב את ה M בשני המצבים הקריטים ש M = 0 או -2 ואז תמצא את ה X אחרי זה תפתור את המשוואה רגיל[בעזרת נוחסת השורשים] כאילו הוא מספר כל שהוא
פורסם 2008 באפריל 617 שנים מחבר מצטער על הבלבול חבר'ה, מסתבר שזאת של וויטאה שירדה מהמיקוד אז לא הייתי צריך לעשות אותה, אבל יש לי 2 שאלות דומות שאני לא מצליח: (m-2)x²+(m-3)x+m-3=0 מצא לאילו ערכי M יש למשוואה שני שורשים ממשיים שונים שהם שווי סימן איך אני עושה את שווי הסימן? k(x²+x-1) = 2x+k+4 הראה שלכל ערכי K יש למשוואה פיתרון ממשי אחד. איך עושים את זה? הקטע גם שזה הראה ולא הוכח, אז אני צריך להגיע למשהו כמו 3 גדול שווה 0 תמיד לכן זה נכון... תודה
פורסם 2008 באפריל 617 שנים אני בכיתה י' ואנחנו כן לומדים וייטה.. תאמת סיימנו ממזמן.. בלי וייטה זה יותר מסובך..
פורסם 2008 באפריל 617 שנים (m-2)x²+(m-3)x+m-3=0מצא לאילו ערכי M יש למשוואה שני שורשים ממשיים שונים שהם שווי סימןאיך אני עושה את שווי הסימן?Dתשתמש בוייטה:c/a > 0 (המכפלה של השורשים גדולה מאפס - כלומר לשניהם יש אותו סימן)
פורסם 2008 באפריל 617 שנים ממה שאני זוכר אתה יכול לצייר את הפרבולה ולראות בעצמך. (מצא נק' חיתוך בX וY סמך את שני הנק' שמצאת וזהו...)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.