עבור לתוכן

OC שעשיתי לכרטיס מסך שלי בלבד, אבקש חוות דעת והאם יש הצעות לשיפור...

Featured Replies

פורסם

ערב טוב....

הכרטיס מסך שברשותי הינו:

Gigabyte 8800GT 512MB ZALMAN COOLING TYPE B

הוא בא עם קירור של ZALMAN VF 830

עשיתי לו OC מ:

700/1715/1840

ל:

743/1820/2066

תמונות למטה, אשמח לחוות דעת ואיך בדיוק אני יכול לשפר את אה OC? אגב ניסיתי לעלות את אה MEMORY ל 2100 ז"א 1050 וניהיו ארטיפקטים כאלו קטנים פעם ב... ובתוצאה הסופית קיבלתי ממש קצת וכאשר ה MEMORY CLOCK על 2066 אני קיבלתי יותר.

תודה רבה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תוריד את התדר זכרונות ל1000... זה מספיק, זה גבולי ולא צריך יותר מיזה :]] כי זה במילא 2000 (אל תשכח שמכפילים ב2), קרייסיס לדוגמא, בקטע של עומס לוקח 1700 גג, על פרטים high 1204X1280...

רק משחקי אסטרטגיה מהדור האחרון יקחו לך אולי אולי אולי יותר, רק כאשר המסך מתמלא בגרפיקה (נגיד במשחק בניית ערים שאתה כבר בנית עיר שמכסה רבע עד חצי מהמסך).

תשאיר את תדר הליבה על הסטוק (700), במילא הליבה שלך לא יכולה להיות מנוצלת יותר מ650... קח דוגמא, כל ליבה מ2 הליבות בכרטיס 9800GX2 עובדת על 325 מגהרץ (וזה עוד במקרה הטוב של גרסאת סופר קלוקד).

ליבת G92 כמו שלך וכמו של שאר הכרטיסים האחרונים מנצל ביעילות 650, 700 יתן לך עוד 2-1 פריימרים בשנייה שזה כלום.

29 מעלות במנוחה זה פנטסטי, יצא OC מעולה, איזה קירור יש לך?

פורסם
  • מחבר

זה לא 29 זה 43 תסתכל שוב... ואגב הקירור של ZALMAN VF830 זה הקירור שמגיע עם ה-8800GT.

ואתה בטוח למה שאתה אומר לגבי הניצול? ובכל מקרה לא מפריע לי לגרד את אה 1-2 FPS אם אפשר למה לא..

אגב כפי שראית שמת לב שהטמפרטורה במאמץ ב 3DMARK 06 היא 62מעלות? טמפרטורה במנוחה -43 טמפרטורה במאמץ - 62 (לפי 3DMark 06).

פורסם

43? כנראה לי שמתי לב :\

בכל אופן 60 מעלות במאמץ זה סוף הדרך באוברקלוק.

אתה כרגע עובד כמו 8800GTS 512 G92

שהוא כמעט זהה ל9880GTX החדש, אולי בכמה דברים פחות טוב.

בקשר לקלוקים, כן אחי, מה שאני אומר לך בדוק וזה אחרי שלמדתי לעומק על הנושא.

איזה מעבד יש לך?,

פורסם
  • מחבר

E8400+Tuniq Tower 120mm Blue LED

Gigabyte GA-P35 DS3L

G.Skill 800MHZ 1024x2 CL4-4-4-12

Enermax Liberty 400W

Gigabyte 3D Aurora

וכל השאר אין כוח לפרט...

פורסם

יחסית אתה מסודר.

הספק גבולי אבל יחזיק בלי שום בעייה.

אני לא יודע מה איתך אבל אני מחליף מעבד למרובע ליבות בקרוב, ואני ממליץ לך גם לעשות זאת.

הכרטיסים של היום חזקים מדי בשביל מעבדים כאלה, זאת אומרת הסיכוי לצוואר בקבוק הוא מאד גבוה...

קנה Q660 ואתה תראה ביצועים הרבה יותר טובים.

פורסם

מורל, תבדוק בבקשה את הנתונים של הGX2 לפני שאתה רושם דברים לא נכונים. בליבות בGX2 רצות ב600MHZ כל אחת. מהירות זה לא הפקטור היחיד, הליבה של ה9800 יותר מהירה מזו של ה8800GT באותו תדר שעון.

דבר שני, "קרייסיס לדוגמא, בקטע של עומס לוקח 1700 גג, על פרטים high 1204X1280..." שום דבר לא 'לוקח' מהירות זיכרון וקריסיס (אם כבר הזכרת) גם מוריד לברכיים QUAD SLI של שני 9800GX2 .

עוד משהו, הLIBERTY 400 הרבה יותר ממספק למערכת זו.

לפותח הת'רד: לזיכרונות הגעת לגבול אם תה רואה ארטיפקטים. תוריד ל2050 (1025) וזהו. אתה יכול להמשיך לשחק עם הליבה עד שתאבד יציבות ומשם תוריד עוד 10MHZ ליתר ביטחון.

פורסם
  • מחבר

אז זהו שפעם אחרונה שניסית אתמול שהעלתי זה איבד את עצמו.... ז"א אני חושב הגעתי למקסימום.

אני ינסה לעלות עכשיו נראה מה אפשר לעשות אם אפשר להמשיך את אה OC ...

תודה רבה.

פורסם

אל תשכח שהקיץ מגיע ואיתו החום, שמור לך מרווח ביטחון מהתדר המקבימלי שהגעת אליו אחרת כשיהיה חם הכרטיס יתקע במשחקים או יציג ארטיפקטים.

פורסם

בכל מקרה הגעת לתוצאה יפה מאוד...

פורסם
  • מחבר

לקחתי מקדם ביטחון ז"א הורדתי בזיכרונות וגם בליבה...

עכשיו סתם לדוגמא ניסיתי לעלות את הליבה (CORE CLOCK) וביסרטון השני ב 3DMark 06 הוא יוצא ואומר לי את ההודעה הבאה:

[attachment deleted by admin]

פורסם

יפה, אז אתה מאבד יציבות.

כעקרון נהוג להמהיר את הזיכרון והליבה בנפרד בשביל לשלול חוסר יציבות מהאחר (לדוגמא, להמהיר את הזיכרון עד למקסימום שאפשר ולהשאיר את הליבה בסטוק בשביל לא לקבל כשלים בOC כתוצאה מהליבה לדוגמא ולחשוב שהם מהזיכרון ולהיפך).

תחזיר את הליבה לסטוק, תאיץ את הזיכרון בנפרד ותבדוק. כשהגעת למקסימום האפשרי תרשום לכמה הגעת, תחזיר לסטוק ותעשה את אותן הבדיקות לליבה.

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני עשיתי מלחתחילה... ז"א העלתי בניפרד את אה ליבה... ואחרי זה הגעתי לגבול רשמתי לי לכמה הגעתי...

אחר כך החזרתי לסטוק והתחלתי לעלות את הזיכרונות ואז ניסיתי את שתיהם ביחד ועבד סבבה ואז הורדתי כמה MHZ בשביל ביטחון =].

פורסם

אחלה, אז עשית נכון :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טל לפי מה שאני רואה המאווררים שיש לך במארז של ה האוררה הם האורגינלים או שהם אחרים ?

כי אני בהתלבטות דיי רצינית..

אני רוצה להביא מאווררים חדשים כי אלו שבאו עם האוררה בקושי זזים אני יכול לעזור אותם עם הלשון אפילו מרוב שהם איטיים, למרות שהם מוציאים דווקא....

אמממ אתה אמרת לי לקחת את אה ZM-F3 של זלמן אבל ראיתי בנועה שהם מוכרים מאווררים באותו מחיר של SCYTE גירסאת ה- Scythe Kaze-Jyuni 120mm

עכשיו אני אומר אני יקח 3 ויעשה ככה:

2 אחוריים :

1,200rpm 24.00 dBA 68.54CFM

והקדמי:

1,600rpm 33.00 dBA 88.11CFM

וה 3 שבאו לי עם ה AURORA כנראה שאני יעשה איתם מודינג למארז, אני צריך לחשוב איך אני עושה....

או שעדיף את אה ZM-F3?

כי לפי השוואה שראיתי באינטרנט וגם לפי נתונים יבשים אפשר לראות שהסקייט באותו רעש מוציא יותר אוויר לעומת ה ZM F3.

לדוגמא ה ZM-F3 ב 34DBA מוציא 72CFM והסקייט מוציא 1,600rpm 33.00 dBA 88.11CFM ....

אגב את 3 המאווררים שיש לי של ה-אוררה מה אתה אומר לעשות איתם מודינג ? יש אפשרות בכלל? ואם כן אני יודע שיש אפשרות למעלה בגג לעשות אחד שמוציא אבל יוצא שיש לי 3 מוציאים ואחד מכניס ... האם זה טוב? האם יש בכלל מקום להכניס עוד איפשהו מאוורר? בצד הטוניק נראה לי מפריע (ויש גם רשת ולא חלון פרספקט).

חחח סליחה על החפירה, תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים