עבור לתוכן

מחפש מפרט לקירור מים, והאם יש קירור מים לספק כוח?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי כ1500 שקל להשקיע במחשב. אני עוד מעט אתאר את המפרט, אולי תמליצו לי לחכות ולהשקיע במשהו אחר.

המחשב שלי רץ 24 שעות 7 ימים בשבוע ללא הפסקה, ואני צריך שהוא ירוץ בלילה.

קניתי קירור פאסיבי לכרטיס מסך לא מזמן, וקירור אחר של Arctic Cooling למעבד (Q6660) בשביל להוריד את הרעש. אבל הרעש עדיין מפריע לי בלילה.

האם יש דרך לחסל לגמרי את הרעש שהמחשב מייצר?(חוץ מתפקוד של כונן קשיח כמובן) כולל ספק הכוח?

אני רואה שיש מערכות קירור מים עם מאוורר, ואז אני כבר לא רואה את היתרון שלהם חוץ מקירור יותר טוב - שבעצם לא מעניין אותי (OC לא קריטי).

אני אשמח אם תוכלו להגיד לי אם יש קירור מים גם למעבד לכרטיס מסך ולספק כוח, ולהמליץ לי על מפרט.

ובכלל, האם שווה לי לקנות מארז יותר טוב קודם?

המארז שיש לי:http://www.compucase-hec.co.uk/mainpages/product_detail.asp?pid=59- הספק הוחלף לLibrety 400W.

אני לא רוצה להוציא יותר מ800 שקל על זה, זה נראה לי מיותר אם זה יהיה יותר. (בכל זאת זה רק יהיה בשביל הנוחות) - אלא אם תשכנעו אותי שכדאי בכל זאת לקנות קירור מים.

תודה רבה.

פורסם

אין קירור מים לספק כח.

שום ספק כוח עד 1500 וואט לפחות, לא צריך קירור מים, וייתכן שגם יותר מ1500.

אולי יהיו לו עוד 2-3 אקסטרה מאווררים אבל זהו.

פורסם
  • מחבר

הכוונה שלי היא לא להורדת טמפרטורות(שאני מניח שזה כל הרעיון בקירור מים) אלא הורדת הרעש לאפס - אין דרך לעשות את זה?

פורסם

רוב הספקים היום חרישיים (הכוונה היא לספקים האיכותיים). אתה לא תשמע את המאוורר שלהם.

פורסם

אין קירור מים לספק כח.

אני מת על האמירות האלו, תמיד מי שאומר אותם לא יודע הרבה בנושא... אין דבר כזה "אין"

לא נפוץ זה המילה המתאימה

Koolance 1200W Liquid-Cooled Power Supply

psu-1200atx-12s_p0.jpg

יש עוד כמה כאלו... אבל כאמור הם לא נפוצים

פורסם

אני לא חושב שיש סיבה לקירור מים לספק, לא?!

רוב הספקים היום יכולים גם להסתדר עם מאורר בינוני בעוצמתו של 80 מ"מ (רוב החברות שמות 120 ויותר על מנת שלא ירעיש), סה"כ ספק כוח הוא מוצר בעל קבלים מאוד גדולים, בעל חיווט מאוד רחב וכו', יש הרבה מקום לחום להתפזר ולא ל"התפוצץ" בפנים, כמו נניח במעבדים.

פורסם

יש גם ספקים פסיביים, וגופי קירור פסיביים. אבל אין מה לעשות, המחשב עדיין זקוק למאווררים.

ומדוע אתה חושב שקירור מים יפתור את הבעיה? הרי גם הוא זקוק למאווררים על הרדיאטור, שלרוב נמצא במיקום שהינו קרוב יותר אלייך, ולכן מרעיש יותר.

הפתרון הוא קירור פסיבי למעבד, שלא ממש יחזיק Q6600 אבל עליו תשים מאוורר מאוד חלש וחרישי. כנ"ל לגבי הספק - תבחר אחד שקט.

-אגב, קירור מים לספק כוח זה רעיון כל כך מיותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים