עבור לתוכן

המכפלה של E6750

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד E6750 אני על OC ל 3GHZ, בCPU-Z הוא כל משנה לי את המכפלה ל6 במנוחה ובמאמץ ל9, אני יכול בביוס לסדר את זה שזה יהיה רק על 9?

בביוס כתבתי שם שהוא ישים לי מכפלה 9 וזה עדיין עושה את זה.

פורסם

יש לי אותו מעבד ולא זכור שיש לא מכפלה של 9 מקסימום 8

גם אצלי הוא ב OC

פורסם
  • מחבר

יש לי אותו מעבד ולא זכור שיש לא מכפלה של 9 מקסימום 8

גם אצלי הוא ב OC

כה זה 8 התבלבלתי.

פורסם

תבטל בביוס את הפונקציה "Eist" שמיועדת לחיסכון באנרגיה.

פורסם

תבטל במקביל גם את CE 1 זה גם אפשרות בביוס איפה ש EIST

פורסם

יא ראעבק, אל תבטל לא את הEIST ולא את הC1E. למה לבטל? זה חוסך בחשמל ומוריד את טמפ' המעבד. אין לך שום סיבה לגעת בזה.

העומס על המעבד נדגם 30 פעמים בשניה(!) והמהירות משתנה בהתאם לעומס, איו אובדן ביצועים.

אצלי הEIST עובד והQ6600 שלי רץ על 3.83.

פורסם

יא ראעבק, אל תבטל לא את הEIST ולא את הC1E. למה לבטל? זה חוסך בחשמל ומוריד את טמפ' המעבד. אין לך שום סיבה לגעת בזה.

העומס על המעבד נדגם 30 פעמים בשניה(!) והמהירות משתנה בהתאם לעומס, איו אובדן ביצועים.

גם אני באוברקלוק לא מבטל את זה, כנראה שיש אנשים שהקפיצות במכפלה מפריעה להם לעין.

בכל מקרה, אני חושב שאתה צודק.

פורסם
  • מחבר

שכנעת אותי אני אשאר אם זה, את הטמפרטורה זה לא כל כך מוריד לי כי הNINJA הזבל הזה בא עם מאוורר שעושה לי 600-700RPM חתיכת מאוורר שמוק, אז הזמנתי מארה"ב מאוורר 115CFM,2750RPM שיקרע לNINJA תצורה@!$

פורסם

גם יקרע לך ת'אוזניים ;D

פורסם
  • מחבר

גם יקרע לך ת'אוזניים ;D

45DBA ועוד אני סוגר את המארז הכל יהיה טוב.

פורסם

אני חושב שכן צריך לבטל במיוחד בהתחלה שאתה לא סגור על OC שלך ועד שתגיע ליציבות מלאה וכול עוד אתה עושה מבחני ביצועים למעבד תבטל שתגיע לתדר

האופטימלי שלך אתה יכול להחזיר את זה .

פורסם

ביטול הEIST נחוץ רק למקרים שהOC גבוה ומכפלת המעבד נמוכה מלכתחילה. אני אסביר:

נקח Q6600 עם מכפלה של 9 ובאס של 266. במנוחה הוא יורד ל1.6GHZ עם מכפלה של 6. אם נאיץ את הFSB ל400 אז המעבד ירוץ ב3.6GHZ במאמץ ו2.4 במנוחה עם מתח נמוך במעט. היות ו2.4 הוא תדר המקור, אתה לא תחווה בעיות יציבות (אלא אם יש לך מעבד ממש ממש גרוע, ואז גם לא תגיע ל3.6).

עכשיו, בוא נאמר יש לך E6550 עם באס 333 ומכפלה של 7 ואתה מאיץ אותו גם ל3.6 (בהצלחה) אז שם הבאס יהיה על 514. במנוחה המכפלה תרד ל6 ומהירות המעבד תהיה 3084 שזה 750MHZ מעל לתדר המקור ואז המעבד לא יהיה יציב וEIST לא מומלץ כלל.

מבין את הבעיה?

פורסם

לא נירא לי שאמורה להיות בעיה ביציבות(במעבדים בעלי מכפלה נמוכה ) כי ה EIST בעצם מוריד את התדר ה BUS של המעבד כלפי מטה כאשר אין שימוש נרחב ,

ולגבי המתח לפי מה שידוע לי הוא נשאר אותו דבר ,אז הוא אמור להישאר יציב :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים