עבור לתוכן

ת'רד המתכונים שלכם (מתכונים אמיתיים!)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אכן, הסתכלתי אתמול בערב על הערכים התזונתיים של שמן סויה וקנולה.

לשניהם אותה כמות קלוריות ושומנים. ההבדל הוא שבשמן סויה יש יותר שומן רווי.

  • תגובות 40
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

ד"א למי שאוהב לבשל עם רוטב סויה (שזה טעים).

לא מומלץ (לגברים) לאכול יותר מידי מוצרי סויה. בסויה יש חומר הדומה להורמון הנשי אסטרוגן דבר שמשפיע על הגוף.

אבל לאכול קצת ממנו זה בריא, יש לו המון חומצות אמינו טובות.

פורסם

למעשה אין לזה שום השפעה שלילית מוכחת.

ביפן תוקעים על כל דבר סויה ועושים כל דבר מסויה, ונכון לעכשיו תוחלת החיים שם היא הגבוהה בעולם (בכל הנוגע למוות טבעי)

פורסם

למעשה אין לזה שום השפעה שלילית מוכחת.

ביפן תוקעים על כל דבר סויה ועושים כל דבר מסויה, ונכון לעכשיו תוחלת החיים שם היא הגבוהה בעולם (בכל הנוגע למוות טבעי)

הוכח שאכילת מוצרי סויה יכולה לגרום לבנות לקבל מחזור בגיל צעיר ( 8 ), ולבנים להצמיח שדיים.

בכל מקרה, עזבו בריאות. שמן חמניות הוא הכי טעים!

פורסם
  • מחבר

עוד הערב- מתכון לחזה עוף ברוטב צ'ילי וסויה, משהו קטלני ביותר

אני עדיין מחכה.... :)

פורסם

תכין תערובת של צ'ילי סויה וכל מיני דברים אחרים.. טבול תעוף ושים במחבת.. כמה מסובך זה כבר יכול להיות? :smile1:

פורסם

עם כבר ...שאלה לבשלנים ...מאוד רציתי לדעת איך מתפיחים אורז ..כמו הפירכיות האלו ...משהו יודע ?

פורסם

שני מתכוני סטודנטים, ממש זריזים, ולא רעים בכלל (לטעמי לפחות):

נתחיל עם פסטה - איך לא - מאכל הסטודנטים הרשמי:

רוטב בולונז:

1. לטגן בצל קצוץ עד להצהבתו.

2. להוסיף שתי עגבניות קצוצות, פלפל אדום קצוץ יחד עם הבשר הטחון.

3. לאחר מספר דקות עם השחמה התחלתית של הבשר, להוסיף חבילת רסק עגבניות, ופטריות למחבת, ולהוסיף כוס מים.

4. לטבל עם כפית מלח, כפית פפריקה, וכפית אורגנו.

5. להמתין עד לתום בישול, והיסמכות הרוטב.

את הפסטה עצמה אני מניח שכולם יודעים להכין. אם לא אז זה די מסתכם בלהרתיח מים בסיר. עם הגעתם לטמפ' רתיחה להוסיף כפית מלח ומעט מאוד שמן.

לבחוש קלות ולהוסיף את הפסטה לסיר. לבשל עד לריכוך הפסטה. בגדול כאשר נעשית רכה עם גוון שקוף במקצת. לפחות מנוסים שביננו מומלץ לטעום מידיי פעם ולוודא בישול סופי. עם סיום הבישול לסנן את הפסטה ולשטוף במים קרים כדי למנוע הדבקות.

כעת ניתן להגיש את הפסטה עם הרוטב מעל, מתחת או איפה שבא לכם.

עוף עם תפו"א בתנור (אפשר גם טוסטר אובן...):

1. לנקות את הכרעיים, לקלף תפו"א, ולחתוך אותם לקוביות.

2. לבשל בסיר מלא מים מספר דקות לבישול חלקי את העוף עם התפו"א במים רותחים בלבד

3. להכין תיבול: שתי כפיות פפריקה אדומה, רבע כוס שמן, כפית כמון וכפית מלח ולבחוש היטב.

4. להוציא את העוף עם התפו"א מהסיר, ולהניחם על תבנית שטוחה

5. לטבול את העוף עם תפו"א ברוטב, ולהכניס לכ-20-30 דקות לחום בינוני (150) לתנור.

כמה פשוט ככה טעים!

בתיאבון!

  • 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הקפצה! ומתכון חדש. יצא לי להכין לפני מספר שבועות ויצא מאוד טעים, למרות שהרוטב שהשתמשתי בו לא היה משהו (גיליתי את זה בדיעבד...)

בקיצור, מתכון לעוף מוקפץ בצ'ילי ואננס:

מצרכים:

300 גר' עוף, פרוס לרצועות דקות.

3 פלפלים (בצבעים שונים, שיהיה מגניב), גם כן פרוסים לרצועות דקות.

3 גזרים פרוסים דק (אתם רואים פה דפוס כלשהו?).

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק.

1/2 כוס מיץ אננס טבעי (מומלץ גם להוסיף חתיכות אננס, והרבה).

2 כפות רוטב סויה.

שמן לטיגון.

מלח ופלפל לפי הטעם.

להגשה: אורז לבן.

הכנה:

תכל'ס אין הרבה לדעת - מתחילים מלטגן את העוף, ולאט לאט מוסיפים את שאר המרכיבים - ירקות, רטבים. אחרי שמוסיפים את כל הרטבים כדאי לתת לזה להתבשל על אש קטנה במשך כמה דקות, כדי שהעוף והירקות יספגו את הטעם ויתרככו, והרוטב יסמיך.

מומלץ להגיש על מצע של אורז, שגם סופג את השאריות של מיץ האננס והצ'ילי.

פורסם

אתה מדבר על חזה עוף,כן?

  • 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

טוב אם כבר יש אשכול על שייקים, רציתי להקפיץ כדי להציע משהו ושתציעו גם אתם.

המלצה: עלי טורטיה, כמו לאפה רק של פלצנים ;D אפשר לקנות גם במכולת, ואפשר לגלגל שם כל דבר, לדוגמא נקניקיות צלויות עם טבסקו, עם מיונז,חסה,עגבניה ובצל ירוק.

או אם רוצים חלבי, אז חביתה עם קוטג' ובצל ירוק/כל ירק אחר...

זה ממש טעים, קל להכנה... ולא יקר.

תמיד טוב שיהיה בבית.

ועכשיו תורכם, המלצות לארוחות ערב? כל ערב אני נהיה רעב (משו מטורף, וזה קורה כל ערב!) ואין מה לאכול, שוב טוסט? שוב מלאווח? שוב חביתה? נמאס...

תביאו הצעות לדברים פשוטים וטעימים לערב :P

פורסם

מתכון פסטה חרטא בנוסח עממי. קל ומהיר הכנה, מעולה למצבי מאנצ'יז רציניים:

מכינים ספגטי טרי, ואז ישר כשמוציאים אותו מהסיר עם המים, כשהוא עוד רותח, שמים אותו בצלחת עמוקה יחד עם שמן זית, מערבבים טוב כדי שהפסגטי יהיה רטוב מהשמן, ואז מתחילים להכניס תוספות יצירתיות כגון:

גבינה מלוחה

גבינה צהובה

פטריות טריות

בצל לבן

עגבניות

עגבניות שרי

טונה

פרורי פרמזן - מומלץ!

אורגנו

זעתר

ועוד

חשוב להוסיף הכל מהר, כשהפסטה עוד רותחת, ואז מערבבים היטב, ומהחום של הפסטה, הכל מותך ביחד, והופה, תבשיל פסטה ביתי, טעים, משביע, עם ארומה של מסעדה בטוסקנה אבל עם כמות השקעה של חביתה עם גבינה צהובה.

נ.ב

זה הולך מעולה גם עם פסטות מסולסלות, עדיף האלה בשלושה צבעים בשביל הגיוון, או פסטה שבלולים.

פורסם

הכנה של שקשוקה ממש מהר, והאמת שזה יוצא גם טעים :o

שמן על המחבת קודם כל.. אחרי זה שופחים מטבוחה למחבת (הכמות תלויה בכמות האנשים שאוכלים.. אני מאמין שתסתדרו עם זה)

מחכים 2-3 דקות כשהמטבוחה מתחממת (רצוי לערבב את זה מידי פעם בזמן הזה)

אחרי זה שוברים ביצים לפי הכמות הרצויה (כמות האנשים שאוכלים..) ובלי לשבור את הצהוב אלה להשאיר אותו שלם...

עכשיו מחכים בסביבות ה7-8 דקות, בזמן הזה מערבבים את המטבוחה עם הלבן של הביצה (בזהירות לא לשבור את הצהוב)

וזהו בעיקרון

פורסם

2 מתכונים:

1) הראשון וריאציה של מה שכבר רשמו כאן. אותו הקטע עם הגבינה הלבנה והאשל, רק שהפעם חותכים מלפפונים וזיתים לקוביות. מערבבים את הגבינה והאשל ביחד על לקבלת תערובת חלקה ואחידה, מוסיפים את המלפפון והזיתים החתוכים, מערבבים עוד קצת, ובתאבון!

2) השני הוא פטריות במחבת. מאכל דיי פשוט, אך טעים. לוקחים פטריות מהסופר(לא בתוך קופסאת שימורים, אלא בסלסלה כחולה כזו), ופורסים אותן. בינתיים מרתיחים שמן זית במחבת עמוקה. שמים במחבת בצל חתוך ואת הפטריות(ביחד, הפטריות מונעות מהבצל להישרף). מחכים קצת, ומוסיפים מלח ואורגנו. אני אוהב להוסיף גם טימין. מחכים עוד קצת, ומוסיפים עוד קצת מלח. הרעיון הוא לגרום לפטריות להתייבש קצת, אך לא להישרף. את זה משיגים ע"י ערבוב תמידי של הרכיבים במחבת. בזמן הבישול מוסיפים מידי פעם מלח(כל פעם קצת). בסוף מכניסים הכל לפיתה עם חומוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים